Greška

Došlo je do greške.

Test: Tesla Smartphone 6.2 (Video)

30.01.2017 11:38 | 22 Mobile
Test: Tesla Smartphone 6.2 (Video)

Od pojavljivanja prvih Tesla smartfona na našem tržištu sada je već prošlo dovoljno vremena da steknemo uvid u filozofiju i pravac ovog mladog brenda. Postoje postulati kada je u pitanju skup svojstava maltene svakog telefona iz njihove ponude: izrada je odlična, materijali kvalitetni i metal se pojavljuje i u kategorijama gde to manje-više nije za očekivati, dok skoro pa stock Android, i to bez ikakvog bloatware-a, omogućava korisnicima da sami urede svoj telefon po želji, uz solidne performanse i ponašanje u svakodnevnom radu

Miroslav Nikolić

Imajući u vidu pobrojane stavke, nismo ništa manje očekivali ni od novog predvodnika mid-range klase, modela SmartPhone 6.2, koji treba da u ponudi zameni SmartPhone 6.1. Iako je po pojedinim svojstvima bliži modelu SmartPhone 9, veličina i rezolucija ekrana ipak otkrivaju koji model ostaje "vođa parade". Ono što je dobro je to da telefon sa današnjeg testa zaista čuva praksu dobrog nastupa na pobrojanim poljima, iako njime nisu istaknute sve dobre strane ovog telefona. Međutim, kao tek nedugo prisutni na tržištu, Tesla modeli su znali da pokažu i pojedine slabosti, za koje smo se nadali da naredni uređaji mogu da ih prevaziđu.Da li je upravo SmartPhone 6.2 taj model Tesle kojim će biti izlečene prethodne dečije bolesti, i koji će predstavljati kompletan i zaokružen proizvod u okviru svoje klase? To je pitanje na koje pokušavamo da damo odgovor na narednim stranama. Imajući u vidu dostupnost Tesla modela kod nas i njihovu pristupačnu cenu, verujemo da ste spremni da to zajedno proverimo...


Dizajn

Da se u pakovanju ovog modela nalazi i neka futrola, mogli bismo reći da praktično nema potrebe da se bilo šta da dokupljuje. Tu su slušalice, USB-kabl i adapter za struju, uputstva za korišćenje, kao i dve folije za ekran, iako se na telefonu jedna već nalazi, fabrički zalepljena.


teslalt_smartphone_6.2_1_s.jpg

teslalt_smartphone_6.2_2_s.jpg


Ipak, sumnjamo da će to što se futrola ne isporučuje uz telefon predstavljati veći problem korisnicima, bar kad je baratanje telefonom u pitanju. Naime, solidan broj telefona koji su metalnog kućišta umeju da budu prilično klizavi, i korišćenje sa futrolom popravlja hvat telefona, iako blago utiče na dimenzije. Srećom, kućište SmartPhone 6.2 modela prijatne je matirane, metalne površine, koja pored solidnog prijanjanja na kožu šake i prstiju, ne "upija" otiske , nego ostaje bar naizgled čista sve vreme. Pojava ovakvih završnih obrada metala na kućištima smartfona sve je češća, mada više u high-end delu tržišta, pa je za pohvalu što Tesla tako nešto nudi i u srednjoj klasi.


teslalt_smartphone_6.2_8_s.jpg


Ipak, i pored prijatnog osećaja pri korišćenju telefona, i činjenice da je kvalitet korišćenih materijala odličan, pojedine zamerke na kvalitet izrade samog telefona mogu biti upućene... Konkretno, primetili smo da spojevi zasebnih delova metala nisu svuda savršeno jednaki, tj. primete se mikro-zazori, a slot za kartice, koji se standardno vadi iglicom, ne leži savršeno u svom otvoru.

Svakako, kvalitet izrade do sad prisutan na Tesla modelima nas je razmazio, pa nas je ovakva pojava neprijatno iznenadila. No, i pored toga, moramo istaći da je uređaj ostavio na nas utisak čvrstine i izdržljivosti, čemu pored metalnog kućišta doprinosi i DragonTrail staklo koje prekriva celu prednju stranu telefona.


teslalt_smartphone_6.2_3_s.jpg


Kad smo kod prednje strane telefona, ona se uklapa u svedene i jednostavne linije celog uređaja. Iznad ekrana nalaze se samo zvučnik i prednja kamera, kao i senzori, koje je, doduše, prilično teško uočiti. Kapacitivni dugmići zauzimaju prostor ispod displeja, u nestandardnom rasporedu - Menu, Home, Back. Dobro ste pročitali, levo dugme je Menu, dok se Recents opcija pojavljuje dugim pritiskom na njega.


teslalt_smartphone_6.2_4_s.jpg


Sa zadnje strane telefona, gornji i donji deo za nijansu su drugačije boje od ostatka uređaja, mada, bar pod prstima, materijal deluje jednako. Na spoju gornjeg i srednjeg dela, nalazi se modul kamere, blago isturen, dok je odmah ispod njega duguljasti otvor LED-blica, a dalje ispod - stilizovani Tesla logo. Taman negde na prelazu srednjeg i donjeg dela leđa vidimo još samo otvor mono-zvučnika, uz dve "nožice", koje su tu da ga odignu od podloge i spreče eventualna zagušenja zvuka kada je okrenut ekranom na gore (što je i najčešća situacija kada telefon leži na stolu, npr.).

Sa leve strane telefona je pomenuti kombo-slot za kartice, dok su desno i Power dugme i Volume-rocker. Nalaze se na prirodnim pozicijama, pogodnim za kliktanje, a iako su izrađeni od plastike, ne ostavljaju jeftin utisak. Sa gornje strane telefona je samo 3.5mm audio konektor, dok je na donjoj strani pored mikrofona jos standardni micro-USB port.


teslalt_smartphone_6.2_6_s.jpg


Čitača otiska prsta na ovom modelu nema, i to je možda još jedna potvrda o tome da je njegovo pozicioniranje ispod modela SmartPhone 9. Dodatno o tome govori i dizajn - "Devetka" je model nesvakidašnje lepog i privlačnog dizajna, dok su za SmartPhone 6.2 određene neke malo jednostavnije forme. Ipak, ponavljamo, one ni u kom slučaju nisu neprivlačne ili dosadne - njihova jednostavnost ispoljena je ovde na najbolji mogući način, koji nijednom kupcu telefona mejnstrim klase ne bi trebao da zasmeta, a verujemo da će neke i privući. Uostalom, i tokom samog trajanja testa, zapitkivali su nas o kom se to uređaju radi u našim rukama, što je možda i najbolja potvrda da SmartPhone 6.2 privlači pažnju svojim izgledom.

Hardver, softver

Mid-range kategorija uređaja obiluje raznim čipsetima koji pokreću telefone iz nje. Za razliku od flegšip kategorije, koja kada se pomene, nekako se automatski skraćuje izbor čipseta za uređaje koji je predstavljaju - u srednjoj kategoriji tu su Snapdragon 615 i 625, Kirin 650 i 655, Exynos 7870, Intel Atom x3 modeli, MediaTek Helio X10, P10, P20, MT6753 i mnogi drugi...

Specifikacije
 • Model Tesla SmartPhone 6.2
 • Predstavljen Decembar 2016.
 • Operativni sistem Android
 • Verzija OS 6.0 Marshmallow
 • Tip ekrana OGS IPS Full Lamination
 • Rezolucija ekrana 1280x720
 • Gustina ekrana 294 ppi
 • Kamera 13 MP
 • Video Full HD
 • Prednja kamera 5 MP
 • Blic LED
 • Dijagonala ekrana 5.0 inča
 • WiFi Wi-Fi 802.11 b/g/n
 • Bluetooth Da, v4.0
 • GPS Da
 • USB Micro-USB 2.0
 • FM Radio Da
 • 3.5 mm konektor Da
 • Ostali senzori i konekcije Acelerometar, osvetljenja, udaljenosti
 • Memorijski slot microSD
 • CPU Octa-Core 1.3 GHz A-53
 • Memorija telefona 32 GB
 • RAM 3 GB
 • GPU Mali-T720
 • Chipset MediaTek MT6753
 • Dimenzije 143.4 x 71.6 x 9.4 mm
 • Masa 158g
 • Baterija 2850 mAh
 • Prenos podataka Quad-band 2G, Penta-band 3G, LTE

Iako razlike naravno postoje, svi ovi čipseti pokazali su se solidno, u kombinacijama sa dobro optimizovanim softverom, pružali su solidne performanse i ugodno korisničko iskustvo. Stoga, nije nas preterano "plašilo" to što je Tesla svoj SmartPhone 6.2 opremio jednim od slabijih gore pobrojanih čipseta: MediaTek MT6753 je u pitanju. Octa-core procesor sa A-53 jezgrima klokovan je na tek 1.3 GHz, grafika najavljuje da neko izdašno igranje neće biti moguće, jer se radi o Mali-T720 grafici, dok bar RAM memorije ima u izobilju, čak 3 GB, kao uostalom i sistemske - punih 32 GB. Ostatak specifikacija telefona možete videti u priloženoj tabeli.

Performanse telefona, shodno hardveru, možemo da opišemo kao relativno skromne. Pre svega grafički čip nije u stanju da pruži vrhunski ugođaj u igranju, dok ni neke druge operacije, teže po sam smartfon, nisu uvek proticale glatko. Štaviše, pored povremenog štuckanja, pa čak i nekih kraćih perioda tokom kojih bi se SmartPhone 6.2 zamrzavao na kratko ili postajao vrlo trom, primetili smo i zagrevanje stražnje strane telefona, koje istina nije preterano smetalo rukama, ali je bilo primetno.


teslalt_smartphone_6.2_5_s.jpg


Dakle, deluje da pojedini elementi softverske optimizacije nisu izvedeni kako dolikuje, te se nadamo da će nadogradnjama sistema biti ispravljene ove smetnje. U prilog tome da nešto "škripi" govori i to da nismo uspeli da pokrenemo standardne sintetičke testove (AnTuTu i GeekBench 4), mada mirne duše možemo da zaključimo da bi na AnTuTu-u SmartPhone 6.2 izvukao oko 38.000 poena, koliko ostvaruju i ostale "sprave" istog čipseta i količine RAM-a. Softver i utisci u radu

Iako smo pomenuli da pojedinih zastajkivanja u radu ponekad i ima, upotreba ovog modela bila je uglavnom vrlo prijatna za nas, veliku većinu vremena trajanja našeg testa. Tome je pre svega doprineo gotovo čist stock Android, izmenjen pre svega zamenom ikonica aplikacija koje standardno dolaze uz sistem, i postavljanjem drugih locksreen-ova i homescreen-ova, gde su na telefonu prisutne razne slike prirode naše zemlje i okruženja kao svojevrstan promo-materijal.


teslalt62_softver1_s.jpg


Bloatware-a gotovo da nema! Štaviše, inženjeri Tesle su otišli i korak dalje u nameri da maksimalno olakšaju sistem, pa među preinstaliranim aplikacijama ne zatičemo mnoge koje ostali proizvođači standardno ubacuju (aplikacije društvenih mreža, npr. FB ili Twitter), pa čak ni neke koje stock Android donosi sa sobom, kao što su YouTube i Google Chrome, umesto kog imamo prosto Browser, koji se doduše lepo integriše sa Google nalogom. Od "neočekivanih" aplikacija, tu su tek Telegraf, Daljinac i File Manager - dakle, bez preterivanja.


teslalt62_softver2_s.jpg

teslalt62_softver3_s.jpg

Samim tim, sistem je prilično olakšan, i od čitavih 32 GB interne memorije korisniku na raspolaganju ostaje oko 26 GB, dok i sami sistemski resursi nisu opterećeni. Pored toga, Android 6.0 Marshmallow, prisutan na telefonu, pokazao se generalno vrlo dobro u smislu funkcionalnosti i kulture rada, pa je onda u ovako "olakšanom" okruženju bilo i za očekivati da sve funkcioniše kako treba.


teslalt62_softver4_s.jpg


Pojedine promene u odnosu na stock Android uočili smo tek "zaranjanjem" dublje u sistem, tj. u podešavanja. Primera radi‚ za ekran postoji par podešavanja, poput recimo Live Display opcije, kojom se boje mogu podesiti tako da manje smetaju očima, recimo u mračnom okruženju, dok je i na zvuk moguće uticati kroz par "bustera", kako za slušalice, tako i za sam zvučnik telefona. O kvalitativnoj promeni zvuka nismo u situaciji da kažemo više, ali promena se svakako "oseti", kao i u slučaju igranja sa podešavanjima vezanima za ekran.

 

 

Utisci

Kada pominjemo ekran, na papiru njega ništa posebno ne izdvaja od bilo kog modela srednje klase, pa čak i nekih boljih entry-level uređaja - HD rezolucija na dijagonalu od 5 inča donosi korektnih, ali ni po čemu spektakularnih 294 ppi, dok je IPS tehnologija potpuno očekivana u ovom segmentu. Ipak, određenih "kečeva" ima u Teslinom rukavu...


teslalt_smartphone_6.2_9_s.jpg


OGS ili One Glass Solution tehnologija je takođe prisutna, a sa njom se doprinelo i tome da ukupna debljina kako displeja, tako i celog smartfona bude manja. Pritom, poznato je da ona doprinosi i efektu višeg maksimalnog osvetljenja ekrana, i zaista - iako nismo merili tačne vrednosti, i na otvorenom, gde smo čak i u ovo oštro zimsko doba uspeli nekako da uhvatimo i pokoji tračak Sunca, telefon je bio sasvim upotrebljiv. Uz to, korišćenje u mračnim uslovima prijatnije je ne samo zbog opcije za softversku kalibraciju boje, nego i zbog relativno niskog nivoa minimalnog osvetljenja displeja.


teslalt_smartphone_6.2_10_s.jpg


Solidn
im performansama pomaže i Full Lamination tehnologija, usled koje nema vazduha između slojeva LCD ekrana, što pozitivno utiče na smanjenje refleksije, kao i ravnomernije raspoređeno osvetljenje. Kada se na to doda i prisustvo DragonTrail zaštitnog stakla, zaista se stiče utisak da se povelo računa o tome da displej SmartPhone 6.2 modela bude solidan, iako po specifikacijama ne izaziva uzbuđenje. Na kraju krajeva, ono što je i najvažnije je postignutno: kvalitet slike je vrlo dobar. Prikaz je odlične oštrine, boje su prilično živahne i solidne preciznosti, iako nam se u pojedinim situacijama činilo da vuku ka hladnom spektru (toplije boje su znale da budu neizražene u pojedinim kadrovima), dok pri pojačanom nivou osvetljenjanivoi crne znaju da vuku ka tamno sivoj. Ipak, ne radi se ni o čemu preterano zabrinjavajućem, a i mora se imati u vidu kategorija kojoj ovaj uređaj pripada. U okviru nje, ekran Tesle nema čega da se postidi.


Baterija

Prethodni modeli iz ponude Tesla brenda znali su da kubure sa autonomijom, obezbeđujući tek osrednje trajanje baterije. Srećom, na to se obratila pažnja prilikom dizajniranja ovog modela, pa je iskorišćena baterija kapaciteta 2850 miliamperčasova, koja bi na dijagonali ovog ekrana trebala da bude sasvim dovoljna.


teslalt62_baterija_s.jpg


Zaista, vreme trajanja baterije je u najmanju ruku dobro. Oko 3.5h upotrebe ekrana tokom jedne obdanice je posebno solidno, ako se uzme u obzir da smo većinu vremena proveli u oblasti prilično lošeg 4G signala - u slučaju boljeg prijema, sigurno je da bi i rezultat baterije bio bolji.

Ono što nam se nije svidelo je vreme punjenja baterije. Jasno, u ovom cenovnom rangu nismo baš očekivali QuickCharge, ali iako kapacitet baterije nije najveći na svetu, potrebno je preko dva sata za punjenje baterije do 100%, i to od dvocifrenog broja procenata. Sreća je pa telefon većini korisnika može da obezbedi ceo dan upotrebe, tako da verovatno neće biti velike tj. česte potrebe za dopunjavanjem preko dana, kada bi brže punjenje došlo do izražaja...

 

Kamera

Dolazimo i do teme koja nas je možda i najviše zanimala kada je SmartPhone 6.2 u pitanju. Prethodni uređaji domaćeg brenda nekako nisu uspevali da se izbore s ovom bitnom stavkom kada je jedan savremeni smartfon u pitanju, te je bilo logično da će nas zanimati kakvo je stanje sa poslednjom uzdanicom u ponudi Tesle. Po specifikacijama, razloga za umereni optimizam ima, korišćeni su Samsungovi moduli za obe kamere, i to 13 MP za glavnu, koju prati i autofokus, kao i 5 MP za prednju.


teslalt62_kamera1_s.jpg

teslalt62_kamera2_s.jpg


Ono što nas je takođe obradovalo je jednostavna i intuitivna aplikacija kamere. Istina, podešavanja nema osobitno mnogo, ali za verovati je da korisnici ovog telefona i neće baš očekivati RAW format slike, nego više uređaj kojim će moći da zabeleže zanimljive trenutke, pa će im ta intuitivnost i biti vredna
stavka. Sa kamere na video se prelazi jednim klikom, baš kao i na podešavanja ili aplikaciju Galerije. Uz to, uz ivicu kadra nalaze se i prekidači za blic, HDR ili prelaz na prednju kameru, dok je "svajpom" sleva na desno moguće otvoriti stranicu sa ponuđenim filterima. Pojedini su zanimljivi, te će i svojevrsno igranje kamerom ovog telefona biti moguće bez mnogo muke.


teslalt62_IMG_20160115_160957_s.jpg

teslalt62_IMG_20160115_161431_s.jpg


Ipak, ono čemu smo se
ponajviše nadali - nije nas dočekalo na SmartPhone 6.2 modelu. Kvalitet fotografija bi mogao biti bolji. Oštrinom smo zadovoljni, detalja bi moglo biti više, mada su i oni u rangu korektnog, ali dinamički opseg i reprodukcija boja su prilično slabi. Iako je dan tokom kog smo slikali bio tmuran, slike maltene odišu sivilom, a isto se može reći i za par primeraka uslikanih u zatvorenom, ali sa dobrim osvetljenjem (neonske sijalice i velike staklene površine). Posebno se kod toplijih boja primeti odsustvo zasićenosti, dok hladnije izgledaju dosta prirodnije (mada i kod njih ima mesta napretku).teslalt62_IMG_20170119_143712_s.jpg

teslalt62_IMG_20170119_144001_s.jpg


Ipak, ono što nam je najviše zasmetalo je HDR. Kao što je i poznato, on bi trebalo da kombinacijom više snim
ljenih fotografija različitih ekspozicija "izvuče" što više detalja iz delova kadra u senci, kao i iz onih preeksponiranih. Na SmartPhone 6.2 modelu, HDR praktično samo dodatno izbledi (često već relativno bledu) sliku, spasivši tek možda trunčicu detalja iz senke, dok preosvetljeni delovi fotografije (nebo najčešće) ne dožive nikakav napredak. Stoga, praktično, savetujemo da se HDR mod ni ne koristi na ovom modelu.

teslalt62_IMG_20170119_144017_s.jpg

teslalt62_IMG_20170119_144030_s.jpg


Ono što je pozitivno u svakom slučaju, leži u činjenici da se svi pomenuti problemi mogu otkloniti softverskim ispravkama, te se nadamo da bi Tesla to i mogao učiniti, posebno što nekako ima smisla da SmartPhone 6.2 u dogledno vreme dobije i nadogradnju na Nougat 7 Android verziju. Te ispravke manje će veze imati sa prednjom kamerom: iako je u nefokusiranom delu slika prisutan pomalo neprirodan bokeh efekat (kao neka mutnoća), selfiji izgledaju solidno. Detalja ima dovoljno, boje su i ovde nešto "mrtvije", mada ništa strašno nije u pitanju, a fokus je korektno odmeren (očekivano - fiksiran je).


teslalt62_IMG_20170119_144234_s.jpg

teslalt62_IMG_20170119_144224_s.jpg


Završivši igranje sa fotografijama, od video snimaka nismo očekivali preterano mnogo. Ipak, i pored "boljki" koje prate i fotografije, zaključili smo da SmartPhone 6.2 može da napravi i neke sasvim korektne videe. Frejmrejt je solidan, zvuk je mono i mogao bi biti bolji, mada nekih većih zamerki nemamo, dok je stabilizacija pristojna. Postoji čak i opcija da se uključi EIS, ali pored toga što se tako FoV (Field of View) smanji i kadar praktično "skupi" - ne dobije se ništa bolje stabilizovana slika. Nama je čak tada delovala i slabije, pa preporučujemo da se ova opcija isključi.

 

 

Zaključak

U današnje vreme, kada proizvodi kineskih kompanija preplavljuju tržišta svih mogućih proizvoda, mogli bismo reći da je posebno teško proizvođačima mobilnih telefona. Osnovni razlog tome su cene koje Xiaomi, Meizu, LeEco i ostali nude - teško je evropskim i severnoameričkim kompanijama da se održe u zonama pozitivnog poslovanja, pokušavajući da pariraju nametnutim cenama pomenutih proizvođača. Na sve to, novi brendovi tek dolaze...


teslalt_smartphone_6.2_7_s.jpg


Stoga, sa Teslom je ideja jasna: ponuditi što bolje uređaje, ali po cenama blizu onih koje nude proizvođači iz najmnogoljudnije zemlje sveta. Dakle, u fokusu su kvalitetni, ali u okviru svojih kategorija pristupačni telefoni. Upravo tako bismo opisali i SmartPhone 6.2. Nije sve bajno i bez mana - iako je kvalitetna izrada bila jedan od bastiona Tesla telefona, kod ovog modela postoje detalji koji nisu na vrhunskom nivou. Lagani stock Android pruža odgovarajuće korisničko iskustvo, u "saradnji" sa pristojnim hardverom, ali ipak su pojedini zastoji prisutni u pojedinim trenucima. Najzad, polje kamere je ostalo kao ono na kom je ostalo prostora za napredak.Pa ipak, sve kad se sabere - Tesla SmartPhone 6.2 ostavlja prijatan utisak. Jednostavno, kada sve saberete i oduzmete, uklopite to sa svojim osećajem u korišćenju, dolazite do zaključka da se radi o telefonu koji daje sasvim korektan odnos uloženog i dobijenog. Možda je to baš i najbolji pokazatelj da se radi o uređaju koji će usrećiti svoje korisnike - ne samo kada shvate da su za razumnu svotu novca dobili dobar uređaj, nego i na duži vremenski period...

Prednosti:

- Metalna izrada
- Stock Android
- Dobro korisnicko iskustvo


Mane:

- Pojedine zamerke na izradu
- Povremena zastajkivanja u radu
- Kamera je mogla biti bolja


Telefon na test ustupio ComTrade.

Nemanja Neregistrovan korisnik
4 meseca baterija mrtva .....
Zekovic Član postova: 1179
Ne diraj Teslu , jednog dana ce biti Djokovic mobilni telefoni
ivanbass1 Član postova: 7315
Razlog tome je sto je to u principu garazni kineski brend, sa nalepljenim Tesla napisom. U prevodu, kvalitet 0, softverska podrska 0, generalno mislim da ne postoji losiji izbor na nasem trzistu od Tesla telefona, pre bih uzeo Homtom, Wiko(kvazi-francuski brend) i ostale boranija brendove, nego "Teslu".
Ovo sto oni rade bi trebalo da bude zabranjeno
Marija Neregistrovan korisnik
Kao što je jedan od korisnika naveo, nakon godinu dana upotrebe, baterija sa napunjenosti od 50%, u sekundi pada na nulu. Šta je razlog tome i šta učiniti? Da li je zamena baterije nakon godinu dana upotrebe opravdana i očekivana?
Peca Administrators postova: 2063
Postovani forumasi, Tesla tim najostarije demantuje gore navedeno, prenosimo njihov odgovor
DEMANT: TESLA SMARTPHONE 6.2 NE SADRŽI “TRIADA” MALWARE
Povodom članka objavljenog na: --- link --- , pod nazivom “Bankarski trojanac ugrađen u 42 modela Android telefona”, odlučno demantujemo da se među zaraženim uređajima nalazi i Tesla Smartphone 6.2.
Test softvera Tesla Smartphone-a 6.2 obavljen je uz pomoć aplikacije “Dr. Web”, učitane sa Google Play prodavnice ( --- link --- ). Na osnovu kompletne pretrage i detaljnog skeniranja, odgovorno tvrdimo da u softveru našeg uređaja nisu učeni problemi navedeni u članku i da Tesla Smartphone 6.2 ne sadrži “Triada” malware aplikaciju. U prilogu je i screenshot završenog testiranja i softverske verzije.
Uveravamo svoje korisnike da nemaju razloga za zabrinutost, a za sve dodatne informacije i odgovore, slobodno nam se obratite putem: --- link --- .
Vaš Tesla tim

Test: Alcatel Shine Lite (Video)

Test: Samsung Galaxy A5 2017 (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109