Greška

Došlo je do greške.

Test: Samsung UHD UE65HU8500 - 4K UHD TV 3D

06.07.2014 09:47 | 0 Multimedija

Pakovanje, dizajn

Krenimo prvo sa tim šta se dobija u sadržaju kutije. Hipotetički da kažemo da ste se odlučili za kupovinu televizora u ovoj dijagonali - sa kutijom koja je dugačka više od metar ipo, visoka skoro jedan metar, i teška 35 kilograma, definitivno treba zatražiti pomoć prijatelja pri transportu. Šta se nalazi u kutiji od opreme? Dosta toga zapravo, što je i očekivano za high-end televizor kao što je ovaj. Među zaštitnim stiroporom nalaze se dve crne kutije, jedna sa poklopcem koji se zatvara uz pomoć magneta, i druga kutija u kojoj se nalazi One Connect rešenje i prateći kabl dužine tri metara. Tu je i kabl za napajanje sa "osmica" priključkom, Skart kabl-adapter, druge kabl adaptere za AV ulaz/izlaz, kabl kojim produžavate domet IR-a, dodatke za montiranje na zid, itd. U paketu se dobijaju dva para aktivnih 3D naočara, dva daljinska a tu je i podeblje uputstvo za korišćenje.

Kao što smo rekli, zakrivljenost ekrana između ostalog poprilično donosi "vau" faktoru kada je u pitanju izgled televizora, ali čak i da nije zakrivljen, opet bi bio jako lep i kvalitetan model. U8500 ima takozvani Aero Curve dizajn osmišljen u srebrnoj varijanti, tačnije bokovi i ivice napravljeni su od hromiranog metala. Okvir oko ekrana je izuzetno uzan, njegova širina iznosi samo 0.76cm, trake su crne boje, i pri uključenom ekranu skoro i da ne odvraćaju pažnju sa onoga što se gleda na televizoru. Postolje je srebrno i izrađeno je od kvalitetnog brušenog metala i poseduje UHD oznaku u donjem desnom čošku. Dopada nam se to što je ono uzano i ne zauzima previše mesta na polici na kojoj će tv biti smešten.


Na vrhu televizora nalazi se kamerica na "iskakanje", koju možete vratiti nazad u kućište televizora i na taj način izbeći špijuniranje od strane hakera, ukoliko ste paranoični. Zakrivljena pozadina televizora izrađena je od plastike sa šarom brušenog metala. Gde su konekcije pozadi? Nema ih - tu je samo One Connect port sa leve i priključak za napajanje bliže desnoj ivici televizora. Šta je One Connect Box? Pomenuli smo ovo jako zgodno rešenje u testu F9000 modela. U pitanju je "kutija" koja sadrži sve potrebne konekcije, a pošto je spajate kablom dužine tri metara, možete je postaviti daleko od televizora na lokaciji koja je vama najzgodnija. Od konekcija na ovom dodatku imate sledeće:

- USB 3.0 MHL port (5V 1.0A)
- USB 2.0 port (5V 0.5A)
- IR izlaz (za produžetak dometa)
- Optički audio izlaz
- Common Interface slot
- Antenske ulaze (za satelitsku ili kablovsku/etar)

- 4 x HDMI ulaza
- Ethernet port
- Audio izlaz/komponentni ulaz (uz kabl-adapter)
- Ext RGB (uz kabl-adapter)
- Servisni port
- OneConnect priključak za kabl koji ide do televizoraKomentari

0 Dodaj komentar

Test: Toshiba 48L3433DG

DLNA - podešavanje i korišćenje

10304
10305
10306
10307
10308
10309