Greška

Došlo je do greške.

Test: Samsung Galaxy S8 (Video)

19.04.2017 11:20 | 5840 Mobile
Test: Samsung Galaxy S8 (Video)

Stigao je Samsung Galaxy S8! Sama ova rečenica je dovoljna da pobudi pažnju i osobama koje su nezainteresovane za stanje stvari u svetu mobilnih telefona, a kamoli ostalima - i to sa punim pravom. Galaxy S serija je najpopularniji i, po mnogima, najbolji reprezent mogućnosti Android telefona. I ove godine je Samsung priredio mnogo inovacija na polju dizajna, hardvera i softvera. Stoga, pogledajmo kako se pokazuje Galaxy S8 u praksi...

Samsung Galaxy S8

Petar Gredelj i Dragoljub Radovanović

U pravom moru mobilnih telefona koje proizvođači predstave na godišnjem nivou, a ima ih na stotine, dva događaja u godini se posebno ističu: na proleće kada Samsung predstavlja novog predstavnika Galaxy S serije, odnosno jesen kada Apple po pravilu promoviše novi iPhone. To su dani sa ubedljivo najvećom posetom pojedinačnim vestima na našem sajtu: ne zato što smo mi tako odlučili već iz prostog razloga što ovi telefoni godinama izazivaju najveću pažnju publike. Uostalom, u više od 90 posto slučajeva jedan od ova dva telefona biva proglašen mobilnim telefonom godine, pa takvo interesovanje javnosti ne treba da čudi

Za ovogodišnji Galaxy S8 se unapred znalo da je predodređen da uspe; pa ipak, ne treba smetnuti sa uma da je ovo prvi Samsung premijum telefon koji proizvođač objavljuje nakon neočekivanog debakla sa baterijom Note 7 telefona i stoga je Samsung pred sobom imao posebno težak zadatak - da dokaže daje (pre)skupo plaćena škola ostavljena za sobom kao jedno neprijatno iskustvo, te da sa druge strane dokaže da ume još bolje nego pre. A taj zadatak nije bio niti malo lak: prošlogodišnji S7 a naročito S7 edge modeli ostavili su sjajan utisak na tržištu, ostvarili  neverovatne prodajne rezultate i u mnogim anketama bili proglašeni najboljim telefonom 2016. godine. Koji su razlozi takvog uspeha?


 
Samsung se transformisao na vreme
 
Nijedan proizvođač mobilnih telefona nije prošao kroz godine poslovanja a da nije bio oštećen, prvenstveno zahvaljujući sopstvenim greškama. Greške prave svi, ali malo je onih koji na vreme uspeju da ih sagledaju i što je još važnije - isprave. Mnogo je takvih primera prethodnih godina bilo u IT industriji i podugačka je lista giganata koji su jednostavnim jezikom rečeno - propali. Preporod Samsunga nastao je nakon fijaska sa S5 modelom: tržište je surovo kaznilo nespremnost Samsunga da se menja, jer niko ne želi godinu za godinom da kupuje uređaj koji je vrlo malo drugačiji od prethodnog.

Milionski tiraž S5 modela bi svakog drugog proizvođača vinuo do zvezda, ali Samsung očekuje mnogo miliona prodatih komada. Narodski rečeno, letele su glave u kompaniji, visoki menadžment je doživeo velike promene i Samsung je krenuo novim, još uspešnijim putem napred. Odlučio je da posluša glas kupaca, odlučio je da se menja i što je najvažnije, da to čini sa svakim novim modelom.
 
Pogledajmo na mah konkurenciju: već par generacija vodećih telefona izgleda maltene isto, sa vrlo malim promenama koje se najviše tiču tehničkih unapređenja i inovacija, ali onog najvažnijeg nema - a to je dizajn. Bez obzira na to što korisnici u prvi plan prilikom odabira novog telefona stavljaju veći ekran i veću (dugotrajniju) bateriju, bolju kameru, dizajn nas zapravo nagoni da promenimo svoj telefon i osetimo da smo kupili (zaista) novu stvar.
 
samsung_galaxy_s8_prva_s.jpg 
 

Edge
 
Ukoliko bismo trebali da izaberemo glavnu karakteristiku koja je poslednjih par generacija Samsung premijum telefona izbacila na sam vrh, svakako bi to bili (dual) edge ekrani. Neki će reći, čemu? Kakva je korist od zakrivljenog ekrana, kakvu nam to funkciju bez koje ne možemo da živimo donosi? Istini za volju...takvog kriucijalnog aduta nema, ali ima jedan, vrlo bitan - nema ga niko drugi. Da lepo izgleda, ne moze niko da ospori, da se telefon sa takvim ekranom "na prvu" razlikuje od desetina telefona - razlikuje se. I što je najvažnije, kupcima se dopada. Zašto...pa teško da će vam iko dati egzaktan odgovor na to pitanje. Ali da dobro izgleda i da je ionako jedan od najboljih ekrana - izgleda! I Samsung je pronašao svoj adut po kome će biti poseban i prepoznatljiv - i to obilato naplaćuje. Naravno, dual edge ekran je i karakteristika novih S8 modela uz jedan novitet - nema više "običnih" ekrana, svi telefoni Galaxy S serije počev od modela sa oznakom 8 od sada stižu sa ovakvom vrstom ekrana.


S8 i S8+
 
Kao što svi znate, Samsung je krajem marta meseca u Njujorku predstavio novu generaciju Galaxy S8 modela - i ovog puta u dve varijante. Za razliku od prethodne dve generacije gde su u opticaju bile edge i "non edge" varijante, ovog puta se zakrivljeni ekran definisao kao standard i jedan od najvažnijih aduta. Ono što je Samsung po prvi put učinio jeste da je predstavio u suštini dva identična modela koje razlikuje samo veličina ekrana: dok standardni S8 dolazi sa dual edge ekranom dijagonale 5.8", veći model sa sufiksom Plus dolazi sa ekranom dijagonale od čak 6.2"! Krenimo na predstavljanje Samsung Galaxy S8 telefona.

_Sale_ Vip member postova: 5259
Greska, izvinjavam se. Ovde sam trebao pitati
--- link ---
Dr.Mare Član postova: 1494
Ima logike, bude bolji dihtung pa svaki ton bude izraženiji. To naravno ima limit a ni ne treba očekivati čudesno drugačiji zvuk ali ako bas nije prioritet onda dobiješ taman malecki boost.
A i treba pokušati sa AdaptSound, namesti poseban profil pa isprobaj.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
chux00ba Član postova: 546
Ne vidim logike da mijenjajući gumice dobijem bas na slušalicama na kojim ga nema.
Ubacim slušalice od ajfona i zvuk je odličan. Bas samo takav. Očito nije do softvera.
Dr.Mare Član postova: 1494
Citiram korisnika: chux00baKako dobiješ bas na njima, kad ga nema nikako?
Upravo ovo što Allister kaže, stavio sam druge gumice i uz AdaptSound bude bas nešto izraženiji. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Alister Član postova: 2623
Citiram korisnika: chux00baKako dobiješ bas na njima, kad ga nema nikako?
Za pocetak, probaj da one gumene kapice zamenis za vece...fabricki dolaze sa srednjom velicinom ! Meni licno, nisu odgovarale ni te, pa sam stavio od Sony Z3 Compact

Test: Lenovo K6 i K6 Note

Test: HTC U Ultra (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109