Greška

Došlo je do greške.

Test: Samsung Galaxy S6 Edge+

10.09.2015 14:40 | 8 Mobile
Test: Samsung Galaxy S6 Edge+

Pred nama nije Galaxy Note 5 kao što smo očekivali po običaju da će u ovo doba godine biti, ali tu je najbolja moguća zamena - S6 Edge+. Radi se takoreći o povećanoj S6 Edge verziji telefona, vrlo sličnih specifikacija i dizajna, ali drugačije veličine - pošto ga 5.7-inčni ekran svrstava u formu fableta. Uglavnom, ovo je uređaj koji nam je od ranije dobro poznat, ali kako nova i osetno veća dijagonala ekrana utiče na korisničko iskustvo?

Dragoljub Radovanović

Razočarani odlukom Samsunga da do kraja ove godine neće u Evropi predstaviti željno iščekivani Galaxy Note 5, ipak smo donekle pronašli utehu u S6 Edge+ modelu. To kažemo zbog toga što kada Note 5 modelu oduzmemo olovčicu i dodamo mu zakrivljen ekran, tehnički dobijamo Samsung Galaxy S6 Edge+, jer je ostatak specifikacija vrlo sličan sa pomenutim modelom. Ipak, olovčica i prateći softver koji je iskorišćava jesu zaštitni znak Note serije, mnogima i razlog kupovine, ali kome S-Pen nije potreban, a sviđa mu se ideja zakrivljenog ekrana i veća fablet forma, tu je model koji testiramo ovom prilikom.

Kao što znate, imali smo priliku da testiramo vrlo popularne S6 i S6 Edge smartfone krajem marta meseca ove godine, i svakako ostali njima oduševljeni, tako da tehnički sa S6 Edge+ modelom dobijamo sve to što nam se već dopalo kod Edge modela, samo u većoj formi.

Da li je skok sa 5.1 na 5.7 inča poželjan? Odgovor glasi - isključivo zavisi od korisnika. Razlika u dimenzijama u odnosu na Edge nije baš mala, tako da poveće fablet dimenzije neće odgovarati svakome. Ukratko, ko se ne pronalazi u većoj fablet formi S6 Edge+ modela, najverovatnije će se odlučiti za i dalje vrlo aktuelni S6 Edge, ili pak S6 ukoliko zakrivljen ekran nije imperativ. U čemu se hardverski S6 Edge+ razlikuje u odnosu na S6 Edge? Zapravo, u samo nekoliko detalja koje ćemo istaći ovom prilikom.

samsung_galaxy_s6_edge_plus_s.jpg

Hardver

Čipset je i dalje Samsungov popularni Exynos 7420 koji se zatekao i u novom Galaxy Note 5 modelu, što i nije preterano iznenađujuće jer je pomenuti čipset i nakon šest meseci jedan od najmoćnijih na tržištu. Četvorojezgarni 2.1 GHz Cortex A57 i još jedan četvorojezgarni 1.5 GHz Cortex A53 u paru nude prilično visoke procesorske performanse, a isto se može reći i za Mali-T760 MP8 čip koji nudi odličnu grafičku snagu. Glavna hardverska razlika u odnosu na S6 Edge zapravo jeste dodatni gigabajt radne memorije, što znači da Edge+ ima 4GB umesto 3GB RAM-a kod S6 Edge telefona.

Specifikacije
 • Proizvođač Samsung
 • Model Galaxy S6 Edge+
 • Operativni sistem Android
 • Verzija OS 5.1.1
 • Tip ekrana Super AMOLED, kapacitivni touchscreen
 • Rezolucija ekrana 2560x1440
 • Gustina ekrana 518 ppi
 • Kamera 16 MP
 • Video 4K@30FPS
 • Prednja kamera 5 MP
 • Blic LED
 • Dijagonala ekrana 5.7 inča
 • WiFi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth Da, v4.1
 • GPS Da
 • USB Micro-USB 2.0
 • FM Radio Da
 • 3.5 mm konektor Da
 • Ostali senzori i konekcije Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, heart rate, SpO2
 • Memorijski slot Ne
 • CPU Quad-core Cortex-A57 2.1 GHz i Quad-core Cortex-A53 1.5 GHz
 • Memorija telefona 32 GB
 • RAM 4 GB
 • GPU Mali-T760
 • Chipset Exynos 7420
 • Dimenzije 154.4 x 75.8 x 6.9 mm
 • Masa 153 g
 • Baterija Li-Ion 3000 mAh
 • Prenos podataka HSDPA, LTE


Još jedno unapređenje omogućeno je većom formom smartfona, prostorom za fizički veću bateriju, samim tim i donosi veći kapacitet, tako da umesto 2600mAh na raspolaganju imamo bateriju od 3000 mAh. Ostatak specifikacija je identičan - ponovo srećemo senzor za otisak prsta, NFC, bežično punjenje, ali takođe i dalje nema microSD slota ili izmenjive baterije. Poznata zadnja kamera - 16MP senzor, optička stabilizacija i 4K video snimanje, a za selfi ljubitelje tu je 5MP kamera. Sve u svemu, poznat paket ukoliko izuzmemo veći kapacitet baterije i dodatni gigabajt RAM-a.

Dizajn

Po našem mišljenju, ovo je jedan od najlepše dizajniranih telefona današnjice (možda ipak da kažemo - najlepši?), što je utisak koji smo imali i pri testiranju manjeg S6 Edge modela; u ovom slučaju je u pitanju identičan dizajn, samo uvećan na fablet dimenzije. Izgled koji donose zakrivljene ivice zaista je unikatan, ujedno i razlog zašto smo više preferirali S6 Edge nad S6 modelom kada smo ih testirali pet meseci unazad.

Primerak S6 Edge+ modela koji nam se našao u posedu došao je u Gold Platinum varijanti, a pomenućemo u par reči i šta smo zatekli u pakovanju. U pretežno beloj kutiji zatekli smo 5V 2A punjač sa utičnicom za britansko tržište, slušalice koje neodoljivo podsećaju na Apple Earpods, zatim standardni microUSB kabl, sve pomenuto u beloj boji, a tu je i alatkica za otvaranje slota za karticu i vodič za brz početak.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_1_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_2_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_5_s.jpg

 

Kvalitetne materijale u vidu kombinacije metala na bokovima i stakla na pozadini ponovo srećemo i kod S6 Edge+ modela, sa nepromenjenim rasporedom tastera i portova. Sa leve strane, tu su dva metalna tastera za kontrolu nivoa zvuka, a na dnu imamo 3.5mm priključak za slušalice, rupicu mikrofona, microUSB port i zvučnik.

Na desnoj strani malo iznad sredine usamljeno je dugme za uključivanje/isključivanje ekrana, dok je na vrhu još jedan mikrofon i slot za NanoSim kartice, a misteriozno je odavde nestao infracrveni emiter koji smo sretali na S6 Edge i S6 modelima. Poleđina je kao što smo pomenuli od stakla, tako da korisnik i dalje nema opciju da samostalno izmeni bateriju.

Pozadi, kao i na većini današnjih smartfona pomalo štrči 16MP kamera, a desno od nje je LED blic i merač pulsa. Izuzev iz nekog razloga uklonjenog IR emitera, sve je isto kao na S6 Edge modelu, samo u većoj formi.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_6_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_7_s.jpg

Softver

U periodu kada smo testirali S6 Edge i S6 modele, na njima je aktuelna bila Lollipop 5.0.2 verzija, a u međuvremenu je izašlo par nadogradnji, tako da smo S6 Edge+ zatekli sa novom Lollipop 5.1.1 verzijom Androida. Izuzev ikonica koje su ovde poprimile još nešto obliji oblik i blago su korigovane, nismo primetili veću razliku u poređenju sa S6 Edge modelom kada je softver u pitanju.

TouchWiz kao što smo istakli u S6 i S6 Edge testu nije više toliko šaren kao prethodnih godina, prijatan je i nenametljiv, a ono što je takođe pozitivna stvar je da nema preinstaliranih Samsungovih aplikacija u velikom broju kao ranije. Krenimo od ekrana za otključavanje koji pored časovnika i vremenske prognoze donosi i direktan prikaz notifikacija koje možete proširiti za detaljniji pregled.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_1_s.jpg


Mogućnost da se ekran otključa očitavanjem otiska prsta dolazila je i u prethodnoj Galaxy generaciji, a isto kao i kod S6 ili S6 Edge modela prisutan je novi senzor koji je drastično brži i tačniji u odnosu na prošlogodišnje modele kod kojih se prst prevlačio preko home tastera. Nakon mapiranja otiska, lako se može podesiti otljučavanje skeniranjem palca, a umesto prevlačenja preko senzora, sada se palac blago prinosi čitaču i biva očitan za manje od pola sekunde, što je jako brzo, i ono što je takođe bitno - broj neuspelih očitavanja je značajno manji nego nekada. Na početnom ekranu tu je sada samo widget za časovnik i vremensku prognozu, nema gomile nepotrebnih Samsung widgeta, a bitnije prečice ka aplikacijama su grupisane u foldere. Lepo, uredno i pregledno.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_2_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_3_s.jpg


Fioka sa aplikacijama sadrži znatno manji broj preinstaliranih Samsung aplikacija, koje mnogi karakterišu kao bloatware. Broj preinstaliranih aplikacija možemo izbrojati na prste jedne ruke. Pritiskom na opciju Edit nepotrebne aplikacije se vrlo lako mogu onemogućiti ili ukloniti, u zavisnosti od aplikacije. Što se tiče kretanja između nedavno pokrenutih aplikacija, to se vrši kratkim pritiskom na multitask senzor levo od Home tastera. Kartice su opet u Lollipop stilu, što je elegantnije rešenje u odnosu na starije KitKat rešenje prošlogodišnjih Samsung modela.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_4_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_9_s.jpg


Multitasking opcija poziva se dužim pritiskom na Task Switch senzor, gde se dobija spisak svih aplikacija koje su podržane za ovakav način korišćenja. Ekran se deli na dva dela, ali nije striktno ograničen na polovinu jer je moguće promeniti dimenzije u zavisnosti od toga koji vam je prozor bitniji. Može se iskombinovati recimo praćenje YouTube klipova sa surfovanjem internetom, traženje i kontrolisanje pesama dok tražite smernice na Google mapi, čitate e-mailove i dopisujete se na fejsbuku, ili koja god vam druga kombinacija padne na pamet.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_5_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_6_s.jpg


Novitet koji je deo TouchWiz korisničkog interfejsa je i mogućnost primenjivanja tema. Ove teme se mogu preuzeti unutar predviđene prodavnice, a broj tema je porastao u odnosu na period kada smo testirali S6 i S6 Edge. Jedna od retkih Samsung preinstaliranih aplikacija je takozvani Smart Manager, u kojem možete videti informacije o bateriji što je ujedno i prečica ka Battery sekciji u podešavanjima, zatim procenat zauzeća skladišta sa detaljnijim informacijama o tipu fajlova koji zauzimaju prostor. RAM sekcija pokazuje koliko je napunjena radna memorija, a pritiskom na ovaj deo može se dobiti i detaljan izveštaj koji je broj pokrenutih aplikacija, koliko zauzimaju RAM-a, te mogućnost gašenja procesa pojedinačno ili grupno jednim klikom.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_7_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_8_s.jpg


Kada je Edge+ u pitanju, zakrivljene ivice ekrana nisu tu iz kozmetičkih razloga, već mogu i zapravo da donesu funkcije koje nisu dostupne modelima sa ravnim ekranima. Recimo, na ivici koju odaberete mogu se pronaći prispele notifikacije, dolazni pozivi, mejlovi, vremenska prognoza, noćni sat, ili druge informacije, baš kao što smo videli prilikom testiranja S6 Edge modela.

Zanimljiva mogućnost je recimo Edge lighting kod koje se može namestiti da ivica svetli bojom koju dodelite za određenu osobu iz imenika kada od nje dobijate poziv ili notifikaciju. People Edge recimo donosi mogućnost da na ivici ostavite takoreći jezičak koji kada prevučete na ekran dobijete kružiće u koji možete ubaciti omiljene kontakte, ili Apps Edge gde možete postaviti pet omiljenih aplikacija kako biste im brzo pristupili.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_10_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_11_s.jpg

 

Praćenje fizičkih aktivnosti vrlo je popularno na smartfonima, a Samsung je lepo rešio to pitanje svojom S-Health aplikacijom. Kako je aplikacija novijeg datuma na S6 Edge+ modelu, tako je i interfejs blago izmenjen u odnosu na period kada smo testirali S6 i S6 Edge. Kao i obično, ovde se može pratiti broj napravljenih koraka, pređeno rastojanje, i sve te podatke videti u vidu dnevnog grafikona, tako da znate u kojem delu dana ste najaktivniji. Naravno, možete senzorom na pozadini i izmeriti puls posle neke aktivnosti, pratiti svoju kilažu, pa čak i dnevni unos tečnosti. 


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_13_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_softver_12_s.jpgUtisci u radu

Ključna razlika u odnosu na S6 Edge model svakako su veći gabariti Plus varijante, što znači da nije više kompaktan kao regularni Edge koji ima 5.1-inčni ekran. Samsung Galaxy S6 Edge+ je dakle pravcati fablet sa golemim 5.7-inčnim ekranom i ta razlika se svakako može osetiti, kako u ruci tako i u džepu. Kako bi vam približili o kojim dimenzijama je reč, uporedili bismo ga sa prošlogodišnjim Galaxy Note 4 modelom, od kojeg je par milimetara kraći i nešto više od milimetar tanji. Zapravo je sličnih dimenzija kao Galaxy Note 5, ali je od istog skoro pa 20 grama lakši ali i blago tanji sa 6.9 milimetara. 

U odnosu na S6 Edge duži je 12.3mm, širi za 5.7mm i neprimetno tanji za 0.1mm, ali je zbog većih dimenzija teži za 21 gram. S obzirom da pripada formi pravih fableta, osobama sa manjim šakama može biti pomalo nezgrapan. Ne pomaže činjenica da je pozadi staklo, pa se može učiniti i klizavim, a baš kao i na S6 Edge modelu zbog zakrivljenog ekrana metalne ivice su uže nego kod regularnih bokova, pa su i nešto "oštrije" i ne pružaju previše prostora za potpuno čvrst stisak. U prevodu - zbog povećih dimenzija i veće klizavosti treba biti pažljiviji pri rukovanju telefonom.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_3_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_4_s.jpg


Zakrivljeni ekran je detalj koji kozmetički deluje fenomenalno i izgleda još impresivnije sa primetno većom 5.7-inčnom dijagonalom. Da ostavimo po strani zakrivljenost, ekran po kvalitetu je jedan od najboljih, ako ne i najbolji na tržištu. Tu je visoka 2560x1440 rezolucija koja nudi oštar prikaz uz 518 tačaka po inču, što jeste niža cifra u odnosu na S6 Edge koji zbog manjeg ekrana nudi 577ppi, ali razlika je zaista neprimetna golim okom. Fenomenalna maksimalna svetlina ekrana od 590 cd/m2 postiže se na jakom dnevnom svetlu, ili 377 cd/m2 u normalno osvetljenoj prostoriji - odluka Samsunga kako korisnici ne bi koristili maksimalnu svetlinu unutra i nepotrebno trošili bateriju presvetlim ekranom. 


samsung_galaxy_s6_edge_plus_calman_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_svetlina100max.jpgSam prikaz Super Amoled ekrana je izvanredan, a iako nije baš previše tačan u standardnom Adaptive režimu, u Basic režimu je jedan od najtačnijih, ako ne i najtačniji ekran na tržištu. Ko bi rekao da Super Amoled može da bude ekran sa tačnim bojama, nakon godina reputacije da je prezasićen i nerealan. Ključ je ležao ipak samo u dobroj kalibraciji, a zaista odajemo priznanje Samsungu na kalibraciji Basic režima, boje su dovedene do skoro referentnih vrednosti uz DeltaE cifru koja iznosi 1, što je zaista fenomenalna vrednost. Temperatura boja iznosi 6835K, dakle odstupa samo 335K od idealne 6500K granice, a interesantno je da je S6 Edge donosio 6386K temperaturu, dakle Basic režim je ovog puta nešto hladniji, a boje su sveukupno i blago tačniji od pomenutog modela gde je DeltaE cifra iznosila 1.71. Fenomenalan ekran i zaista u ovom trenutku među najboljima na tržištu i verovatno po kvalitetu dosta sličan sa Note 5 modelom.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_8_s.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_svetlina_s.jpg

 

Dok ne bude bila dostupna naredna generacija Exynos čipseta ili Qualcomm-ov Snapdragon 820, S6 Edge+ uz S6 Edge, S6 kao i Note 5 ostaće jedan od najbržih modela koji su trenutno u ponudi. Gigabajt radne memorije viška, tačnije 4GB u odnosu na 3GB kod Edge modela ostavlja još malo prostora za "disanje" za zahtevne grafičke igre. Mali T760 MP8 je veoma sposoban grafički čip i pruža vrlo gladak gejming čak i u najzahtevnijim 3D igrama, iako 2560x1440 rezolucija ekrana od GPU-a zahteva da "pogura" ogromnu količinu piksela. Pomenuti grafički čip se vrlo lepo snalazi, a pri malo većem opterećenju jesmo primetili povećano grejanje metalnog boka i stakla, S6 Edge+ ume biti vruć nakon pokretanja zahtevnijih igara ili 3D benchmarka, ali ne u toj meri da postaje neprijatan za rukovanje.

Konkretniju razliku u brzini pri korišćenju u odnosu na S6 Edge nismo primetili, mada u sintetičkim testovima S6 Edge+ je u nekim slučajevima zabeležio od 5 do 10% bolje rezultate, u pojedinim testovima čak i još veći procenat, tako da jeste ipak malo optimizovaniji u odnosu na S6 Edge i S6 koje smo testirali krajem marta meseca.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_9_s.jpgZvuk na zvučniku je sasvim glasan iako nije reč o stereo zvučnicima ili najboljoj poziciji, svakako je dosta korektan. Na slušalicama koje dolaze u pakovanju dobili smo prilično čist i izuzetno glasan zvuk, što je i donekle očekivano od Samsunga koji godinama unazad ima audio izlaz koji je u samom vrhu ponude. Nismo oduševljeni donjom pozicijom 3.5mm priključka, smatramo da je gornja pozicija mnogo pogodnija, ali osim toga S6 Edge+ je odličan smartfon za slušanje muzike putem slušalica zbog dosta kvalitetnog zvuka koji pruža.

Ukoliko ste ispratili naš prošlonedeljni uporedni test kamera na smartfonima u kome e našao i Samsung Galaxy S6 koji smo proglasili drugim najboljim smartfonom po kvalitetu zadnje kamere, onda znajte da je i kamera na S6 Edge+ isto tako dobra jer je  - identična. Zaista pruža odlične rezultate kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima, detalja ima u izobilju, oštrina je dobra, prikaz boja takođe, a f1.9 blende nudi vrlo dobar bokeh kao što možete videti u primerima. 4K snimanje je takođe sjajno, pregršt detalja i oštrine. 16MP  kamera na S6 Edge+ je zaista među najboljima u ponudi, oko toga nema dileme.

Video primeri:

samsung_galaxy_s6_edge_plus_4k_dan.jpg


samsung_galaxy_s6_edge_plus_4k_noc.jpg


Primeri fotografija:

Link


Trenutak istine za autonomiju, koja bi trebalo da bude nešto bolja nego na S6 Edge modelu koji donosi manji kapacitet baterije. Da li je autonomija bolja u odnosu na pomenuti model? Zaista jeste, veća 3000 mAh baterija nudi bolje rezultate i istom smo prilično zadovoljni. Još uvek ovo nije najbolji rezultat koji smo imali, ali je veoma prikladan za jedan fablet sa ovolikim ekranom.

Dok smo autonomiju S6 Edge modela od tek nešto preko 4 sata ocenili kao vrlo prosečnu, S6 Edge+ nas je veoma prijatno iznenadio kad je uspeo da postigne čak 6 sati i 30 minuta uključenosti ekrana na 250 cd/m2 svetlini (70% Brightness). Prepreka koja je možda i mnoge delila od odluke kupovine S6 ili S6 Edge modela bila je slabija autonomija, S6 Edge+ rešava taj problem sa osetno boljom baterijom, tako da i ovo može biti bitan detalj koji vas može navesti na kupovinu S6 Edge+ modela.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_baterija_s.jpg

Zaključak

Čekali smo Note 5, dobili smo S6 Edge+ - nakon druženja sa ovim telefonom nikako ne možemo reći da smo razoračarani. Ni dalje nismo previše zadovoljni odlukom da Note 5 neće biti u Evropi do početka 2016. godine, ali smatramo da je S6 Edge+ zaista sjajna alternativa za sve koji ne žale previše za olovčicom.

Da, ovo je pravi fablet za razliku od manjeg 5.1-inčnog S6 Edge modela, veći je i neudobniji za držanje, ali ko može da se izbori za nešto većim dimenzijama, dobija veću površinu ekrana, lepše iskustvo pri surfovanju i bolji utisak pri gledanju multimedijalnog sadržaja. Pritom je i ekran S6 Edge+ modela nešto tačniji u smislu boja u odnosu na S6 Edge, tako da je to još jedan plus. Gigabajt radne memorije dodatno nikako nije loša stvar, a kada smo isprobali krupniji Edge+ u benchmark aplikacijama, postigao je još bolje rezultate u odnosu na S6 i S6 Edge.


samsung_galaxy_s6_edge_plus_nagrada.jpg


Šta je još sjajno kod S6 Edge+ modela? Njegov dizajn naravno, smatramo da je ovaj model zaista unikatnog izgleda zbog zakrivljenog ekrana, i generalno je jako dobro izrađen, i to od kvalitetnih materijala - metala i stakla. Slažemo se, zbog zakrivljenja metal jeste nešto oštriji i "upada" u šaku, i staklo jeste pomalo klizavo, ali i to se donekle može rešiti upotrebom futrole.

Kamera je jednom rečju odlična, ljubitelji fotografije će biti veoma zadovoljni S6 Edge+ modelom, a isto se može reći i za ljubitelje muzike jer je kvalitet zvuka na slušalicama vrlo dobar. Nekom možda i najbitnija stvar koja je odbijala korisnike od kupovine je autonomija S6 Edge (i S6) modela, ali i to je sada rešeno primetno boljim trajanjem baterije. Sveukupno, S6 Edge+ je fablet sa veoma malim brojem mana i od nas dobija najviše preporuke, naravno ukoliko možete sebi da ga priuštite, pošto je reč o nimalo jeftinom modelu...

Prednosti

- Izuzetan i unikatan dizajn
- Zakrivljen ekran odličnog kvaliteta prikaza
- Veoma dobre performanse
- Sjajna kamera
- Dobra autonomija

Mane

- Krupan, pomalo klizav i "oštar"
- Nedostatak microSD slota i izmenjive baterije

Cena: od 800 evra pa naviše u slobodnoj prodaji

Smartfon na test ustupio Samsung.

pmfrulez Član postova: 1296
Citiram korisnika: [Miki]: Da nije malo kasno da cujes misljenje kada je uredjaj vec kupljen ?
nije jos narucen je moze da se otkaze dok se ne potpise ugovor nije kasno
[Miki] Član postova: 2247
Da nije malo kasno da cujes misljenje kada je uredjaj vec kupljen ?
pmfrulez Član postova: 1296
kad planirate da radite testiranje s7/s7 edge treba da mi stigne pa cisto da cujem vase misljenje
pmfrulez Neregistrovan korisnik
kad planirate da radite test s7/s7 edge treba da mi stigne pa cisto da vidim vase misljenje
Gizmo Vip member postova: 7364
U pravu si, ne znam zašto sam ih u trenutku pomešao, imam Qi punjač za američkim adapterom, nisu ni blizu slični utikači Korigovano, hvala.

Uporedni test kamera na smartfonima

Test: Huawei Mate S

10104
10105
10106
10107
10108
10109