Greška

Došlo je do greške.

Test: Samsung Galaxy J7 (2017) (Video)

03.10.2017 10:27 | 73 Mobile
Test: Samsung Galaxy J7 (2017) (Video)

5.5-inčna dijagonala ekrana je poslednjih godina ubedljivo najbrže rastuća među smartfonima, globalno gledano, tj. kod svih proizvođača. U neku ruku to ima smisla: sa njom, telefon ima sasvim dovoljno ekranskog prostora za većinu radnji i situacija, a sa druge strane može da se "upakuje" u dovoljno kompaktno kućište, da smartfon ne pređe u fablet kategoriju. Zapravo - nekada smo 5.5” telefone i zvali fabletima; danas više definitivno nije tako.

Samsung Galaxy J7 (2017)

Miroslav Nikolić

Samsung je ovoga trenda svestan, pa iako se popularnost ove dijagonale displeja prevashodno zapaža u skupljim kategorijama uređaja, i u pristupačnijoj, J seriji, morao se naći uređaj koji će ispratiti potencijalnu potražnju. Pa ipak, za ovogodišnji model, posebno je bilo teško uskladiti konfiguraciju sa ostatkom ponude južnokorejskog proizvođača: pomak u odnosu na već solidne prethodnike morao je postojati, dok bi mnogo bolji telefon ugrozio uređaj(e) iz A serije.Posle nekog vremena sa J7 (2017) mogli bismo reći da nam deluje da postoji šansa da se desi baš poslednje pomenuto u prethodnom pasusu... To bi trebalo posebno da obraduje potencijalne kupce, imajući u vidu da iako ne spada u najpristupačniju klasu telefona, ovaj model je cenovno niže plasiran od mnogih uređaja kojima "sme na crtu". Zašto - možete videti na narednim stranama.


Raspakivanje i dizajn

Konkretan primerak koji je bio na našem testu, nije bio u pakovanju predviđenom za kasniju prodaju, ali je uveliko poznato da pored samog smartfona, pakovanje donosi i uputstva za korišćenje, iglicu za otvaranje slotova sa karticama, adapter za utičnicu, micro-USB kabl i slušalice. Rekli bismo da poslednji element "prebacuje" onaj neki minimum koji se morao naći u pakovanju, te tako ne vidimo nikakav prostor za kritiku na ovom polju.


samsung_j7_2017_8_s.jpg


Neizbežno će biti tokom testa par puta pomenuti J-sedmicinog mlađeg brata, model J5 (2017), a posebno u ovom delu teksta gde pričamo o dizajnu. Prosto, da i J3 za ovu godinu ima iste dizajnerske elemente stražnje strane telefona, mogli bismo zaključiti da su svi modeli ove serije identični do na veličinu.Posebno se upravo pozadi primećuje sličnost modela J5 i J7: spreda su mnogi modeli Samsunga (osim iz S i Note serija) prilično slični, sa zaobljenim ivicama i kapacitivnim dugmićima pri dnu, oko Home tastera koji poziciju deli sa senzorom otiska prsta - no, pozadi, antenske plastike koje "odsecaju" po deo  površine u gornjem i donjem delu i čine pozadinu telefona ispunjenijom, izdvajaju ova dva uređaja od svih ostalih u ponudi južnokorejskog giganta. Pritom, nije se preteralo sa efektom ovih linija, te je dizajn i dalje u celini vrlo sveden i prilično ozbiljan, čak bismo rekli i delom poslovan.Samo još elipsasti modul koji krije kameru i LED-blic i Samsung logo se nalaze pozadi, dok i spreda, između zvučnika za razgovore i ekrana piše diskretno "SAMSUNG". Na crnom modelu teško je ove detalje primetiti, ali pomenuti zvučnik okružuju i senzori osvetljenja i udaljenosti, kao i prednja kamera.


samsung_j7_2017_33_s.jpg


Na gornjoj strani uređaja samo su završeci pomenutih antenskih linija, dok su dole micro-USB ulaz i 3.5mm port za audio uređaje. Zvučnik je na vrlo zanimljivoj poziciji: nalazi se iznad Power button-a sa desne strane uređaja, što jeste nesvakidašnje, ali je i funkcionalno, imajući u vidu da je to pozicija koja je retko zaklonjena šakom. Sa leve strane su dugmići za regulaciju zvuka, kao i dva slota: po jedan za memorijsku, i za SIM karticu, ili dve.


samsung_j7_2017_29_s.jpg


Kao što pohvaljujemo činjenicu da kombo-slotom nije "ubijena" dual-sim sposobnost modela u slučaju kada se koristi microSD kartica (ili obratno), moramo pohvaliti i ergonomiju ovog modela. Nekako, čini se da je dizajn doveo i do unapređenja osećaja prilikom držanja ovog modela u ruci, i opšteg rukovanja njime. Zaobljene ivice omogućuju da J7 (2017) lepo legne u šaku i lako se drži, čemu svakako pomažu prilično kompaktne dimenzije za 5.5 displej, dok je metal zadnje strane dovoljno kvalitetan da otisci prstiju na njemu nisu često vidljivi.Kada se na sve ovo doda i utisak vrhunske izrade uređaja kao i njegove izdržljivosti i čvrstine, ne možemo se oteti pomisli da je Samsung zaista ovde napravio telefon koji spolja deluje kao pripadnik neke više cenovne kategorije.


samsung_j7_2017_16_s.jpg

alphablue597 Član postova: 971
Citiram korisnika: free011Pozdrav, da li moze neko preko AnTuTu benchmark testa, ili na neki drugi način, da proveri da li je na Samsung Galaxy J7 (2017), Android OS 32bitni ili 64biti. Pronašao sam na YouTube test na kome se vidi da je Android 32bitni. Thx
Sada su ti svi procesori 64bitni, evo ti detaljne specifikacije http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/Exynos/Solution/MobileProcessor/Exynos_7_Octa_7870.html
Jaza Član postova: 1310
Citiram korisnika: iwiDa li dual sim ima i dodatni slot (pored 2 sim kartice) za memorijsku karticu ili postoji samo izbor: ili dve sim kartice ili jedna sim + jedna memorijska kartica? Inače odgovor iz Telenora za neka ranija pitanja: bitno je da jedna kartica bude Telenorova a druga ne mora...
Ima 3 slota.2 za sim kartice i jedan za Sd karticu.Послато са Samsung J5 2017 уз помоћ Тапатока
iwi Neregistrovan korisnik
Da li dual sim ima i dodatni slot (pored 2 sim kartice) za memorijsku karticu ili postoji samo izbor: ili dve sim kartice ili jedna sim + jedna memorijska kartica? Inače odgovor iz Telenora za neka ranija pitanja: bitno je da jedna kartica bude Telenorova a druga ne mora...
Dakii Novi član postova: 90
Jel ima neko da prodaje nov j7 sa nasih mreza a da je iz Beograda, na pm odg.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
free011 Novi član postova: 7
Pozdrav,
da li moze neko preko AnTuTu benchmark testa, ili na neki drugi način, da proveri da li je na Samsung Galaxy J7 (2017), Android OS 32bitni ili 64biti.
Pronašao sam na YouTube test na kome se vidi da je Android 32bitni.
Thx

Test: Honor 9 (Video)

Test: LG Q6 (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109