Greška

Došlo je do greške.

Test: Samsung Evolution TV Kit

14.08.2013 20:34 | 0 Multimedija
Test: Samsung Evolution TV Kit

Evolucija televizora visoke definicije se odvija dosta brzo i zaista je nemoguće svake godine kupovati nove modele kako bi dobili prednosti koje donose novi modeli. Samsung je uvideo ovu nepriliku i uređajem koji se našao u našim rukama pokušava da je premosti. Predstavljamo vam Evolution Kit, napravu koju montirate na pozadinu vašeg prošlogodišnjeg Samsung modela iz visoke klase, koja ga osvežava i u neku ruku pretvara u ovogodišnji...

Test: Samsung Evolution TV Kit

Dragoljub Radovanović

Zaista nije potrebno isticati koliko tehnologija može da napreduje za godinu dana. Uređaj kupljen prošle godine kao jedan od najboljih, sa izlaskom novih modela on to svakako više nije. Ovo pravilo je primenjivo na dosta proizvoda koji se nalaze na tržištu, ali danas se konkretno fokusiramo na HDTV-ove. Šta raditi u ovom slučaju? Svake godine kupovati nov televizor, kako bi išli u korak tehnologijom? Tako nešto deluje zaista sumanuto, jer je ovo ipak skuplji uređaj koji ne menjamo tako često. Samsung je uspeo da ponudi zanimljivo rešenje. Zašto menjati ceo televizor - podarite mu novo srce i mozak.

Ovo nam zaista deluje kao zanimljiv koncept, ali je primenjiv isključivo na prošlogodišnje Samsungove televizore iz najviše klase - i to mu je najveća mana. Pod uslovom da ste jedan od srećnika koji su sebi priuštili Seriju 7 i 8, tačnije LED ES7000 i ES8000 i E8000 PDP modele, uz pomoć Evoluton kit-a možete im udahnuti novi život. Faktički, ovim uređajem vršite transplantaciju softvera koji se nalazi u modelima iz F serije za 2013-u, u jedan od pomenutih televizora iz 2012-e. Odlična stvar je to što ovde nije reč samo o nadogradnji softvera, već i hardvera. Kako to, možda se pitate? Samsung Evolution Kit u sebi poseduje čipset koji poseduju ovogodišnji modeli - dakle pored softverskih unapređenja tu je i novo srce.Pod metaforom srce mislimo na procesor televizora. To znači da ako niste zadovoljni kako se vaš dvojezgarni procesor ES7000 ili ES8000 modela ponaša pri korišćenju pametnih funkcija, ili generalno tromosti platforme na koju smo imali zamerku u testu prošlogodišnjeg 55ES8000 modela, tu je četvorojezgarni procesor koji rešava problem. Zaista je primetna Dual-core na Quad-core nadogradnja po pitanju brzine u novom interfejsu i opcijama modela iz F serije za 2013-u godinu. Pre nego što nastavimo sa mogućnostima koje Samsung Evolution Kit donosi vašem "starom" televizoru, osvrnućemo se na njegov dizajn i način montaže.

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: LG Cinema 3D 47LA860V

Test: Toshiba 40L7335D

10304
10305
10306
10307
10308
10309