Greška

Došlo je do greške.

Test: NZXT H700i

14.12.2017 21:35 | 0 Hardver
Test: NZXT H700i

Dobrih strana kojima raspolaže NZXT H700i je na pretek, a o tome najbolje govori podatak o 3500 karaktera potrošenih praktično u jednom dahu da bi se na najbolji način predstavilo ovo sjajno kućište. I pored toga imamo onaj osećaj da to nismo učinili do kraja, kao da smo nešto propustili tj. ostali nedorečeni. Ovo je definitivno kućište o kome će se dosta pričati, a ne sumnjamo da će brzo postati san svakog PC entuzijaste i gejmera.

 
Ponekad zastanemo i dobro razmislimo kada treba započeti priču o nekoj posebnoj komponenti koja je toliko dobra da se jasno izdvaja iznad mora prosečnih. U tim situacijama ne možete započeti priču suvoparnim tehničkim detaljima ili još gore usvojenim prodajnim sloganima. Tada emocije izbijaju na površinu, nošene činjenicom da pred sobom imate nešto neobično dobro i kada jednostavno želite da to ispričate na najbolji mogući način. Nedostaju vam prave reči kojima biste sredili osećaje i pretočili ih u rečenice razumljive najširem krugu korisnika. Upravo takvu situaciju imamo sa najnovijim NZXT H700i kućištem.
 
NZXTH700i1mala.jpg
 
NZXT H700i je tako dobar, lep i originalan da jednostavno ostajemo bez reči. Dubok uzdah sa jedinim mogućim značenjem - ovo moram da imam! Nisu česte komponente na PC tržištu koje će vas tako duboko taknuti, ali se periodično pojave. Ne bez razloga...
 
NZXTH700i3mala.jpg
 
NZXT je posebno ime na polju kućišta i prateće opreme. Od momenta pojave prvih modela se pokazalo da cilja na visoko, takoreći najviše. To je onaj tip kompanija koje ne prate trendove, već ih same diktiraju. Setite se samo kontraverznog dizajna NZXT S340 kućišta kada se pojavilo pre nekoliko godina. Svi su se pitali da li su ovi normalni - izbaciti mesto za optiku da bi stvorili prostor za ugradnju velikih radijatora vodenog hlađenja. Ispostavilo se da čist dizajn unutrašnjeg prostora klasičnih midi tower modela, nema alternativu. Zbog toga ga danas praktično kopiraju sa manje ili više uspeha, skoro sva bitnija imena u industriji PC kućišta.
 
NZXTH700i4mala.jpg 
I taman kada pomislite da su ih najnovijim modelima sustigli, NZXT pritiska gas do daske izbacujući novu H-seriju i ostavljajući konkurenciju u prašini prošlosti da se čude kako se to uopšte dogodilo. E, toliko je dobro NZXT H700i kućište. Lepotu i orginalni dizajn mu je podario tradicionalni NZXT pristup, dok mu je dušu ulio CAM softver. Na stranu sitni problemi oko bagova koji su sasvim normalni za sve softverske proizvode, naročito one koji probijaju ustaljene barijera na pojedinačnim tržištima. To upravo čini NZXT sa H700i, a pokazaćemo vam zašto tako mislimo.
 
NZXTH700i5mala.jpg 
Uglavnom NZXT H700i je midi tower naprednih karakteristika kao nijedno drugo kućište ove vrste. Gotovo savršenog dizajna spoljašnjosti, jednako impresivnog rasporeda i detalja koje krase unutrašnjost i sa specijalnim opcijama koje do sada niste videli na sličnim proizvodima. U pitanju je ono pravo - verujte nam na reč. Cena jeste visoka ali ne i previsoka u odnosu na ono što nudi konkurencija. U pitanju je apsolutna premijum kategorija PC kućišta u svakom detalju: kvalitet, dizajn mogućnosti i to treba platiti. Možda 200€ deluje suviše, što je i nas asociralo kada smo videli prve .pdf najave, ali sačekajte kraj ovog teksta i videćete da za to ima  puno razloga.

NZXT H700i - dizajn

 
NZXT H700i u jednu ruku nasleđuje dosadašnji H440, ali ide i korak dalje usvajajući najbolje osobine i sve ono što ste voleli na S340 Elite modelima. U tom kontekstu on je svojevrsni NZXT hibrid najboljih osobina prethodnih modela. Međutim, H700i nije samo prost spoj pomenutih kućišta već ima svoje specifičnosti koje mu daju lični pečat i karakter najboljeg među najboljima.
 
NZXTH700i6mala.jpg
 
Već prvi susret sa kutijom obećava nešto natprosečno dobro i uzbudljivo. Dobro znate onaj osećaj kada pogledate ambalažu i proradi vam neka intuicija da se unutra nalazi nešto dobro. Nije to slučajno jer već i sama briga o tome kako izgleda dizajn amabalaže, dovoljno govori u kojoj se meri vodilo pažnje prilikom izrade konkretnog proizvoda. Pakovanje je prepoznatljivo po NZXT stilu i upotrebljenim bojama. Velike svetle površine sa ljubičastim stranicama su prepoznatljivi detalj koji NZXT eksploatiše već neko vreme. Lepe ilustracije i oznake CAM softvera sa strane su oni detalji koji vam govore da ovo nije obično kućište i tek neki u moru sličnih PC “kaveza”.
 
Čak i otpakivanje protiče u duhu osećaja kako je ispred vas nešto neuobičajeno dobro, što će prevazići vaša očekivanja. Nešto čemu se zaista radujete. Kućište je već po samim dimenzijma pakovanja kategorisano u klasu midi tower modela pune veličine. U pitanju je klasični NZXT H-model po dimenzijama sličan H440 prethodniku. Osim veličine, malo toga je od ostatka karakteristika što dele ova dva modela.
 
NZXTH700i7mala.jpg 
Na test smo dobili kućište izrađeno u beloj boji sa uočljivim crnim detaljima. Vrlo efektna kombinacija koja je nama teška za fotografisanje kako bi vam u potpunosti dočarali svu lepotu pojave ovog kućišta. Pored gomile fotografija, vama korisnicima ide savet da ga morate videti i doživeti uživo kako bi stekli kompletnu sliku o ovom kućištu.
 
Čiste, velike i gotovo snežno bele površine su ispresecane brižljivo doziranim crnim ukrasnim detaljima. Asketski dizajn je već zaštitni znak NZXT kućišta. Nema čudnih oblika ili specijalnih nakita kojima pošto, poto želi da atakuje na vašu pažnju. Dizajn je sveden na čiste linije koje uz masivnu pojavu kućišta i vešto uklopljene ukrase, zaista pleni prostorijom u kojoj se nalazi. U tome je saglasna većina našeg iskusnog uređivačkog tima. 
 NZXTH700i8mala.jpg
 
NZXTH700i9mala.jpg
 
U čitavu priču o lepom i dopadljivom dizajnu poseban uticaj ima vrhunski kvalitet izrade. U tom pogledu NZXT je referenca za ostale proizvođače. Spojevi, detalji, nanos farbe, konstrukcija... sve je to bez najmanje greške i propusta. Zato je H700i sa punim pravom kategorisano u vrh premijum klase PC kućišta.
 
NZXT već odavno ne koristi mrežaste panele bilo na frontu ili vrhu, poklopca kućišta. Umesto toga tu su jednobrazne površine od čvrstih materijala. One imaju specifičnu sitno, hrapavu teksturu koju osetite pod prstima kada pređete rukom preko ovih velikih površina. Tada ćete osetiti i čitavo majstvorstvo lakirerskog posla koje je obavio NZXT. Osećaj i čulom dodira i čulom vida je jednako perfektan. Zbog toga ove velike površine nemaju onaj neprijatni glatki reflektivni efekat, već matiran koji ne odbija svetlost čineći velike bele površine prijatnim i za oko.
 
NZXTH700i10mala.jpg
 
Gornji i prednji paneli su izrađeni od ABS plastike, dok je desna bočna stranica izrađena od čeličnog lima. Skrećemo pažnju da su prednja i gornja stranica bolje rešene od onih na H440 modelu gde su u pitanju dve debele plastične ploče sa ispustima koji su služili da ih lako uklonite jednim odlučnim pokretom povlačenja ka sebi. I danas je to vrlo zgodno i praktično rešenje, ali pomalo kabasto. NZXT H700i model umesto toga koristi tanke plastične panele koji se pomoću ubodnih "žabica" pričvršćuju za predviđene otvore u šasiji kućišta. Iako ne zvuči tako, ovaj mehanizam je izuzetno solidan i čvrsto drži pomenute površine. Dodatni prostor zbog korišćenja tanjeg materijala je iskorišćen za bolje provetravanje i cirkulaciju vazduha na gornjoj poziciji ugrađenih ventilatora i radijatora vodenih hlađenja. Odsustvo bočnih ivica nekadašnjih debelih panela su povećale zonu oticanja toplog vazduha u vidu prisustva većih površina od perforiranog metala. Na prednjem delu gornjeg panela smešteni su "power" taster i konzola sa priključicima za povezivanje eksternih uređaja.
 
NZXTH700i11mala.jpg 
 NZXTH700i11amala.jpg
 
H700i nije malo kućište, niti je lagano. Čelik je obilno korišćen i to se itekako oseti pod rukom u vidu težine od 12 kilograma. Nije lagano ali imajte u vidu da se radi o velikom midi tower kućištu koje meri 23 cm u širinu, 51.6 cm u visinu i 49.4 cm u dubinu. Veličina i unutrašnji prostor obezbeđuju potpuni komfor i mnoštvo opcija za ugradnju i prilagođavanje sistema najsmelijim željema korisnika. Kućište se oslanjana četiri velike trapezoidne noge sa gumiranom podlogom (poput pravih “silent” blokova) koje daju dobar “grip” što u kombinaciji sa velikom težinom čini da kućište sigurno drži svoju poziciju. 
 
Poseban i svakako jedinstven utisak o izgledu H700i kućišta kao i svih ostalih modela iz obnoveljene NZXT H-serije, daje velika leva bočna stranica izrađena od čistog prozirnog, kaljenog stakla. Bistra i pregledna površina pruža veliki panoramski pogled u unutrašnjost vašeg PC-a. 
 
 NZXTH700i13mala.jpg
 
Svi delovi stoje čvrsto pa kućište na dodir deluje kompaktno i stameno bez ijednog labavog ili klimavog dela. Glavni okviri oko prednjih, gornjih i bočnih panela su oivičeni zonama provetravanja od pomenutog perforiranog metala crne boje. Rupičasti otvori omogućavaju ventilatorima u unutrašnjosti da “dišu” i bez ometanja razmenjuju vazduh. Prelazi između stranica i ovih površina su sjajno rešeni jer se pomenute perforirane površine bukvalno ulivaju u metalne i staklene stranice. Ovi vrhunski pedantno izvedeni detalji su prava radost za vaše oči i srce. 
 
 NZXTH700i14mala.jpg
 
Sve navedeno čini NZXT H700i možda i najlepšim midi tower modelom trenutno dostupnim na PC tržištu. Zaslužuje visoku ocenu za formu i dizajn koje ne koriste niti jedan prenaglašeni detalj, a ipak deluju tako lepo i besprekorno!

NZXT H700i – karakteristike

 
Pošto smo dobro analizirali dizajn spoljašnjosti krenuli smo dalje sa namerom da analiziramo unutrašnjost i dodatne funkcije koje omogućuje novi NZXT model. Pomalo rutinski smo posegli za krstatim odvijačem na bi li sa zadje strane oslobodili bočne panele. I onda sledi malo iznenađenje. Naravno, stakleni panel se drži pomoću četiri masivna šrafa u uglovima tako da ih oslobađte bočno što je uobičajeno za slična rešenja. Tako je najsigurnije obzirom na mehaničku osetljivost staklenih materijala. Iznenađenje je sa drugom, suprotnom bočnom stranicom izrađenom od metala. Na zadnjoj strani nećete primetiti ni jedan šraf kojim se pomenuta oslobađa. Nakon malog razgledanja primećujemo jedan taster kružnog oblika na gornjem delu zadnje strane kućišta, čijim se pritiskom aktivira mehanizam koji oslobađa čitavu stranicu – sjajno!
 
NZXTH700i15mala.jpg
 
Praktično rešenje kojim velika stranica padne na vašu ruku je u suštini veoma jednostavno  i prosto se pitamo zbog čega niko ranije nije došao na ideju implementacije nečeg sličnog. Nakon što smo uklonili bočne stranice, pred nama se ukazao osnovi kavez – šasija čiji je kostur izrađen od čvrstog čeličnog profila. On bez problema nosi čitavu težinu kućišta sa pratećim komponentama te daje potrebnu krutost čitavoj konstrukciji. Nema ni najmanjeg nagoveštaja uvijanju, ljuljanju ili klimanju – utisak je čvrst, utegnut i maksimalno stabilan.
 
 NZXTH700i16mala.jpg
 
NZXTH700i17mala.jpg 
Pred nama se ukazao veliki pravilan slobodan prostor unutrašnje ćelije kućišta. Pokretom koji najviše liči na kontrolisani udarac oslobađamo gornji plastični panel. Time smo potpuno oslobodili pristup gornjem nosaču ventilatora i radijatora vodenog hlađenja. On je u mogućnosti da primi tri 120 mm ili dva 140 mm ventilatora odnosno radijatore veličine 280 mm kao i one od 360 mm. Primećujemo i dosta prostora za vođenje pratećih kablova radi njihovog što boljeg skrivanja. 
 NZXTH700i18mala.jpg
 
Prvo što vam u oči upada kada pogledate centralni deo unutrašnjosti H700i kućišta je velika bela metalna “koska”, vertikalni metalni profil koji osim ukrasnog ima i svoju funkcionalnu ulogu. Pored toga što vešto razbija mračnu monotoniju crne matirane unutrašnjosti, ona služi da prikrije putanju energetskih i kablova za podatke. Slično rešenje koristi i manji S340 Elite model, ali novije kućište ima širu, veću i lepše oblikovanu vertikalnu lajsnu, koja se mnogo lepše uklapa u čitav dizajn H700i kućišta. Ona se može demontirati jer se drži u par pozicija pomoću klasičnih milimetarskih šrafova na gornjem i donjem delu šasije. 
 NZXTH700i19mala.jpg
 
NZXTH700i20mala.jpg
 
Veliki prostor bez ijedne fizičke prepreke daje neometan pogled na pozicije ugrađenih ventilatora i ostalih specifičnosti H700i modela. Na prednjem delu ispod fronta i mrežastog filtera za zaštitu od prašine koji se kači pomoću magnetnog mehanizma, fabrički su ugrađena tri 120 mm NZXT Aer F 120 ventilatora čija je uloga da obezbede maksimalni protok vazduha i time efekat provetravanja učine najboljim mogućim u datim uslovima. Ova svojevrsna podverzija Aer F linije ventialtora korisiti “Rifle Bearig” ležajeve se spiralnim žljebom oko osovine ventilatora kojim se pumpa tečnost za podmazivanje osovine.  Čitava konstrukcija više podseća na “Sleeve bearing” ležajeve ali ima efikasnije podmazivanje pa osim što efikasniej smanjuje buku tokom rada ventilatora, produžava njihov životni vek na nivo onih sa kugličnim ležajevima. Osima toga ovi ventilatori su u stanju da poguraju 50 kubnih metara vazduha u minuti, vrteći se na maksimalnih 1200 obrataja u minuti, pri tome ostajući potpuno tihi uz buku od svega 28dB. Na zadnoj poziciji, iza mesta CPU ležišta montiran je jedan Aer F 140 mm ventilator sa identičnim tipom ležaja i 200 o/min manje, ali i većim protokom vazduha od skoro 70 m3/min. 
 NZXTH700i21mala.jpg
 
NZXTH700i22mala.jpg
 
Unutar centralnog dela glavne ćelije vlada potpuni red i harmonija. Ne znate gde pre da pogledate i šta pre da pipnete. Dosta je vidljivih promena čak i na prvi pogled. Veliki tunel/oklop koji je sada postao skoro standardni deo opcije na svim iole boljim kućištima, doživeo je promenu tako što je gornji deo na koji se montiraju dve 2.5” kadice za SSD/HDD diskove, postao perforiran sa otvorima u koje se fiksira pozicija pomenutih kadica. Promenjen je i mehanizam kojim se pozicija ovih kadica oslobađa od baze. Sada je ugrađen  osigurač sa strane kadice koji pod pristiskom bočnog tastera oslobađa klizni mehanizam nogica zaduženog za zaključavanje pozicije u predviđenim otvorima. Zgodno, praktično i lako. Dakle slično kao na osnovnoj ploči za Lego kocke, moguće je pomerati i birati idealnu poziciju za diskove, dok se kroz dotične rupe istovremeno odvodi i topao vazduh iz zone radne ćelije napajanja ukoliko ga uopšte bude.
 
 NZXTH700i23mala.jpg
 
NZXTH700i26mala.jpg 
NZXTH700i24mala.jpg
 
Bočni deo tunela je dobio utisnuti NZXT logo, a tu je i nezaobilazna bočna pozicija za još jedan 2.5” uređaj, detalj koji je definitivno bio pun pogodak na S340 Elite modelu zbog čega su korisnici insistirali da se nađe i na novoj H-liniji kućišta. Daljim vizuelnim pregledom, otkrivamo skrivenu poziciju nove NZXT “Smart” jedinice koja je ekskluzivitet obnovljene H-serije kućišta. Prethodni H440 model je imalo razdelnik (hub) za ventilatore sa sopstvenim napajanjem i centralnom PWM kontrolom rada priključenih ventilatora. Mnoga skupa kućišta i pa čak i novi modeli još uvek nemaju dotični dodatak, a NZXT je otišao korak dalje ugrađujući “Smart” uređaj koji kontroliše CAM softver. U pitanju je svojevrsni hibridni kontroler rada ventilatora i LED osvetljenja kao svojevrsni spoj HUE+ i GRID+ kontrolera u nekoj pojednostavljenoj formi, pre svega u manjem ali dovoljnom broju konekcija dok su mogućnosti identične pomenutim uređajima koje posebno kupujete kao dodatnu opremu za kućište. Dotični Smart uređaj pak dolazi kao standardni deo opreme na NZXT H700i modelu. Na njega su prikačeni i preko njega kontrolisani svi fabrički ugrađeni ventilatori koje smo ranije pomenuli. Moguće je pratiti i kontrolisati rad svakog pojedinačnog ventilatora i podesiti njihovu krivu rada.
 
NZXTH700i25mala.jpg NZXTH700i25amala.jpg
 
Osim ventilatora na pomenuti pametni kontroler se povezuju dve LED RGB svetlosne trake koje se takođe dobijaju uz kućište. Jedna se nalazi ispod nastrešnice gornje ivice strane na kojoj je logični, providna stranica od stakla, dok pozciju druge trake određujute vi u skladu sa svojim ukusom. Pored kontrole svetlosnih efekata i rada ventilatora, ovaj pametni dodatak ima još jednu funkicju u vidu integrisanog senzora buke, što u kombinaciji rada sa CAM softverom omogućujue pokretanje funkcije adaptivne kontrole buke. Dotični meri i balansira rad sistema prateći trenutne temperature i nivo buke te u skladu sa tim podešava rad ventilatora "u letu" kako bi istovremeno obezbedio tišinu ali i potreban nivo performansi. U tu svrhu koristi poseban algoritam koji uči karakteristike vašeg sistema prilagođavajući se radnim osobinama vašeg PC-a. Na taj način optimizuje rad vašeg računara isporučujući maksimalne gejming performanse uz istovremeno najviši mogući nivo komfora u radu. Dotična sprega softvera i hardvera je definitivno posebnost NZXT H700i modela jer ga trenutno nema ni jedan konkuretnsi model, čineći ga time jedinstvenim u svojoj klasi. 
 camn7mala_1.png
 
Naravno, mnogi će reći kako je to suvišno i nepotrebno, da radi kilavo i da je CAM bagovit. Međutim, NZXT intezivno radi na razvoju ovog softvera, a u skorijoj budućnosti nas očekuje još dodatnih uređaja koji će koristiti CAM tehnologiju čime je namera ovog proizvođača da u potpunosti realizuje koncept Smart PC računara. Mogućnosti su zaista neograničene i samo treba pustiti malo mašti na volju pa zamisliti šta dotični sistem upravljanja i monitoringa korišćenjem mašinske inteligencije može da uradi sa vašim računarom.      

NZXT H700i – specifičnostima nije kraj

 
Okrenuli smo kavez H700i kućišta i osmotrili ga sa poleđine. Ni tamo ne manjka iznenađenja. Prva vidljiva promena jeste prisustvo čitavog sistema kanalica i lepljivih čičak traka za grupisanje i vođenje kablova kako ne bi bili raštrkani po unutrašnjosti glavne ćelije i time negativno uticali na pravilnu cirkulaciju vazduha. Tu je i dodatni estetski faktor jer su ovako potpuno sklonjeni iz vidokruga znatiželjnih pogleda pa sve deluje "tip top". Ukoliko ste ekstremni pristalica opcije rutiranja kablova možete koristiti i bužire - opcija ima na pretek. Do sada nismo videli ovako napredan sistem prisutnih kanalica i opcija za rutiranje kablova. 
 
NZXTH700i27mala.jpg
 
Dodatni plus zas krivanje je i velika ćelija za prihvat napajanja. Tu se još dosta toga može sakriti ali imajte u vidu da je gornja strana sada poluprovidna zbog perforirane površine ka unutrašnjem delu ćelije. Prostora ima dovoljno čak i za ugradnju velikih i najjačih PSU modela. Dodaci sa pripadajućim "plagovima" glatko staju i ne prave problem sa tesnim zidovima tunela. Instalacija ispravljača protiče u najboljem redu. Na donjoj poziciji je standardno prisutna rešetka sa pripadajućim mrežastim filterom koji sprečava prodor prašine u prostor ventilatora jedinice za napajanje. Filter je naravno demontažan i po potrebi ga možete očestiti što je svakako poželjna periodična procedura kako bi dotok svežeg vazduha u  napajanje bio neometan. 
 NZXTH700i28mala.jpg
 
NZXTH700i29mala.jpg
 
NZXTH700i30mala.jpg 
U nastavku tunela napajanja prema prednjem delu kućišta, a takođe skrivenog od pogleda iz prednjeg dela prozirne stranice, skrivene su dve pozicije za monitoranje klasičnih 3.5” hard diskova. Praktično se radi o dve nezavisne kadice jedne na drugoj, montirane na mehanizam klizača pa ih možete pomerati ka prednjem ili zadnjem delu u želji da nađete idealnu poziciju za diskove. Taman su odmaknute dovoljno od dela za napajanje da ne smetaju kablovima, a istovremeno su na idealnoj distanci od prednjih ventilatora kako bi pokupili strujanje vazduha i ohladili mehaničke delove HDD uređaja. 
 
NZXTH700i31mala.jpg
 
NZXTH700i32mala.jpg
 
Na leđnoj strani nosača matične ploče zatičemo još dve pozicije za ugradnju 2.5” SSD/HDD uređaja sa predviđenim kanalicama za rutiranje kablova   kao i dodatnih kukica ukoliko volite da koristite plastične vezice. Primećujemo da je nosač ploče izrezan u zoni CPU ležišta što je bitan detalj koji olakšava instalaciju AiO sistema i odgovarajućih glava sa pumpom vodenog hlađenja koje treba pričvrstiti sa pripadajućim "retention" mehanizmom. Jednom rečju NZXT je o svemu mislio, do u najmanji detalj na čemu im se mora čestitati. Detalji su bukvalno dovedeni do same perfekcije.
 
NZXTH700i33mala.jpg
 
NZXTH700i34mala.jpg
 
Primećujemo u gornjem desnom delu i mini verziju NZXT puck dodatka koji je ovde fiksiran u leđnom delu i služi da dodatno kanališete višak kablova. Stižemo konačno i do prednjeg dela tj. unutrašnjeg dela frontalnog panela na kome se takođe nalazi nosač za isti broj i vrstu ventilatora kao i na gornjem panelu. Dakle moguće je ugraditi tri 120 mm ili dva 140 mm ventilatora odnosno radijatore od 280 mm i 360 mm. Ovde skrećemo na jednu razliku u odnosu na gornju, top poziciju jer je čitav prednji panel dovoljno odmaknut od konstrukcije kaveza pa je moguće ugraditi duple ventilatore - napred i pozadi radijatora čime konfigurišete efikasniji sistem “Push-Pull” provetravanja.
 
NZXTH700i35mala.jpg
 

NZXT H700i – temperature i buka

Specifikacije
 • Proizvođač NZXT
 • Format Midi Tower
 • Podržani formati ploča Mini-ITX, MicroATX, ATX i EATX(do 272mm)
 • Dimenzije (mm) Š: 230mm V: 516mm D: 494mm
 • Masa (Kg) 12.27
 • USB 2.0 2
 • USB 3.0 2
 • Audio 1
 • Dodatne mogućnosti LED RGB trake,
  Smart kontroler
 • Broj ventilatora (u paketu) 4
 
 
 NZXTH700i36mala.jpg
 
 
 
 
Test konfiguracija:
 
CPU: Intel Core i7 8700K
 
MB: MSI Z370 Gamer Pro Carbon
 
Cooling: NZXT Kraken X62
 
RAM: 16GB (8GB x 2) HyperX Savage DDR4-3000MHz, HyperX Predator 3300MHz
 
VGA: ASUS GeForce GTX 1060 3GB
 
SSD: Kingston A400 240GB
 
PSU: Cooler Master V1200 Platinum 
 
 
 
Buka ( PC aktivnost )
opterećenje
neaktivnost
NZXT H700i
0 25 50 75 100
manje je bolje (dB)
Temperatura ( GPU aktivnost )
opterećenje
neaktivnost
NZXT H700i
0 25 50 75 100
manje je bolje (Celsius)
Temperatura ( CPU aktivnost )
opterećenje
neaktivnost
NZXT H700i
0 25 50 75 100
manje je bolje (Celsius)

NZXT H700i – finalni utisci i zaključak

 
NZXT je odradio fenomenalan zadatak na temu idealnog PC midi tower kućišta i postavio pred konkurenciju još jedan zadatak koji će dugo rešavati. H700i je naprosto fantastično kućište, odličnog dizajna, vrhunskog kvaliteta izrade i pregršt korisnih detalja. Napravljeno je za prave sladokusce PC hardvera koji jednostavno uživaju u sklapanju PC konfiguracija. 
 
NZXTH700i42mala.jpg 
Ukoliko ste od onih koji vole sve da rade na brzinu ili su pak nestrpljivi da što pre instaliraju komponente, ovo nije kućište za vas. Ovo je ona vrsta zadovoljstva kada treba da odvojite vreme, sednete i “u meraku” sastavite svoj idealni gejming PC. Svaki dodir i detalj su napravljeni da vam pruže maksimalni užitak i potpuno zadovoljstvo jedinstvenog iskustva sastavljanja računara. Zbog toga ovo kućište ima “dušu” što ćete osetiti posebno kada pokrenete CAM softver. Kućište će dodatno oživeti u interakciji sa korisnikom. 
 NZXTH700i37mala.jpg
 
NZXTH700i38mala.jpg 
Mnogi će zameriti nesavršenost CAM softvera, ali on se jednostavno poput BIOS-a na matičnim pločama ažurira i sa svakom novom verzijom poboljšava. Pretenduje da postane jedan od najozbiljnijih programa za monitoring i upravljanje radnim parametrima računara sa detaljnim sistemom telemetrije i obaveštavanja korisnika. Znajući koliko su u NZXT-u namerni da to učine, ne sumnjamo da će u tome uspeti. Drugi će takođe zameriti dosta konzeravtivan pristup u ponudi konektora na prednjoj konzoli. Nema ultra brzog USB 3.1 Gen2 standarda kao ni pratećih USB 3.1 Tip-C konektora, a primećujemo da je izostao i HDMI. Da li nam to NZXT nešto poručuje između redova, obzirom da je veoma obavešten o trendovima u gejming industriji ili se samo radi o propustu proizvođača u slučaju konkretnog modela, ostaje da vidimo.
 
 NZXTH700i40mala.jpg
 
Dobrih strana kojima raspolaže NZXT H700i je na pretek, a o tome najbolje govori podatak o 3500 karaktera potrošenih praktično u jednom dahu da bi se na najbolji način predstavilo ovo sjajno kućište. I pored toga imamo onaj osećaj da to nismo učinili do kraja, kao da smo nešto propustili tj. ostali nedorečeni. Ovo je definitivno kućište o kome će se dosta pričati, a ne sumnjamo da će brzo postati san svakog PC entuzijaste i gejmera.  
 NZXTH700i39mala.jpg
 
NZXTH700i41mala.jpg
 
Tokom instalacije smo zaista uživali kao retko kada. Rad sa NZXT kućištima je pravo zadovoljstvo i takvim osećajem se može pohvaliti mali broj proizvođača u koji je svrstana sama elita (Fractal Design, Corsair, INWIN, itd), a među njima NZXT bez sumnje zauzima posebno mesto u srcima PC entuzijasta. To je još jednom potvrdio i “betonirao” izlaskom nove H-linije u kojoj H700i sija najjačim sjajom. Ultimativni izbor bez i najmanje sumnje!
 
NZXTH700i2mala.jpg
 
NZXTH700i43mala.jpg
 
 
Prednosti:
- Kvalitet izrade
- Izgled i dizajn
- Izrazito funkcionalno
- Pregršt dodatnih mogućnosti
- Opcije kabliranja i ugrađene kanalice
- Integracija CAM softvera
- Smart kontroler
- Stranica od kaljenog stakla
 
Nedostaci:
- Visoka cena
 
CENA: 200€

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Gigabyte AC300W Aorus (Video)

Test: Cooler Master MasterBox Q300P

10203
10205
10206
10207
10208
10209