Greška

Došlo je do greške.

Test: NZXT H700 PUBG i H700i NINJA (Video)

24.12.2018 11:55 | 0 Hardver
Test: NZXT H700 PUBG i H700i NINJA (Video)

NZXT je fantastično odreagovao na neverovatnu popularnost nove generacije igara prilagodivši dva svoja najpopularnija modela. PUBG i Fortnite su svojevrsni fenomeni koji su obeležili godinu na isteku i određeni broj kupaca je u prilici da nabavi potpuno neobično kućište za svoj PC...

Battle Royal igre su postale svojevrsni fenomen i poseban pravac u gejming industriji koji u poslednje vreme doživljava svoj vrhunac popularnosti. U pitanju je poseban žanr igara u kome se borite “svi protiv svih” da bi preživeli, praktično borba do zadnjeg čoveka. Draž daje “on-line” masovnost, velikog broja suprostavljenih igrača koji startuju sa minimalnim arsenalom oružja i opreme. CIlj je istražiti okolinu i što pre se dočepati potrebnih oruđa za eliminaciju protivnika, vodeći pri tome računa da ne ostanete zaglavnljeni u zamci van bezbedne zone čija se površina nakon određenog vremena smanjuje. Ovaj svojevrsni žanr vodi poreklo sa filmskog platna.

 


Ključni proboj i masovnu popularnost na gejming tržištu je doneo PUBG naslov da bi ga ubrzo, nasledio i pretekao još čuveniji Fortnite. Ovo su dve definitivno najpopularnije Battle Royal igre današnjice. Popularnost je tolika da se gejming borbene stanice i latop računari kupuju sa jednim, jedinim pitanjem u mislima: “Da li radi Fortnite na ovom računaru?”.

NZXT je rešio da udovolji željama mnogobrojnih zagriženih “Battle Royalista” i ponudi im dva modela svojih najboljih i najpopularnijih H700/H700i kućišta u specijalnoj verziji PUBG i NINJA modela. NZXT H700 PUBG je zapravo ograničena serija, napravljena u samo 2000 komada i svaki primerak ima specijalnu pločicu sa serijskim brojem kao dokazom o autentičnosti vašeg unikatnog kolekcionarskog primerka. Sa druge strane, H700i NINJA je takođe unikatnog dizajna i jedinstvene prepoznatljivosti detalja najpopularnijeg američkog Twitch “strimera” i Fortnite igrača. U tom kontekstu oba kućišta su ofarbana i ulepšana specifičnim motivima koji nesumnjivo predstavljaju dragoceni deo atmosfere vaših omiljenih igara. Da li ćete bolje igrati nošeni ushićenjem dela autentičnosti koje stoji na dohvat vaše ruke? Ne puno bolje, ali garantovano čete biti nošeni efektom “X” faktora, a to je i suština ove vrste proizvoda u specijalno malim serijama.

NZXT_H700_NINJA_PUBG_1s.jpg

NZXT_H700_NINJA_PUBG_2s.jpg

O tome kako izgledaju najbolje govore video snimci i tu ne vredi trošiti reči. Što se tiče funkcionalnih karakteristika kućišta, one su identične klasičnim NZXT H700/H700i modleima, a podesćamo vas da smo H700i već detaljno predstavili na našem sajtu. Takođe, primećujete da se NINJA model bazira na H700i kućištu koje za razlikuje od PUBG modela jer ima sufiks “i” u oznaci. Razlika je u tome što NINJA raspolaže inteligentnim kontrolerom za upravljanje radom LED RGB svetlosnih efekata i ventilatora u kućištu. Takođe, poseduje i specijalni senzor za buku koji će vaš računar učiniti tišim u radu i tokom gejminga. On to uspeva u saradnji sa čuvenim NZXT CAM softverom. H700 PUBG model nama navedene opcije, a ukoliko bez njih ne možete, možete ih ugraditi naknadno.

U pogledu ostalih karakteristika, mogućnosti i dimenzija, ova kućišta su identična. To znači da su oba  napravljena u najboljem maniru premijum gejming proizvoda, koji ih čine jednim od najboljih PC kućišta ove vrste. Čvrsta konstrukcija od čelika, sa kompletnom bočnom stranicom od providnog kaljenog stakla. NINJA se ovde razlikuje po još jednom detalju – logotipu koji je urezan u staklo. Obilje prostora i odlična konstrukcija centralnog kaveza, daju dosta mesta za manevrisanje prilikom ugradnje osnovnih komponenti, a tu je i specijalni sistem za rutiranje i skrivanje kablova koji je upravo patentirao NZXT.

Lak pristup zadnjem delu, omogućava specijalni mehanizam koji oslobađa stranicu pritiskom na prekidač. Sve to vam garantuje uživanje ne samo tokom igranja, već i prilikom sklapanja vašeg unikatnog gejming računara.

NZXT_H700_NINJA_PUBG_3s.jpg

NZXT_H700_NINJA_PUBG_4s.jpg

Posebna pogodnost na NZXT H700/H700i modelima je obilje opcija za ugradnju sistema vodenog hlađenja. To u velikoj meri olakšava njihovu instalaciju. Specijalni nosač na vrhu kućišta prima 360mm radijatore kao i one sa integrisanim rezervoarima. Kućišta stižu sa četiri NZXT Aer F ventilatora koji obezbeđuju idealnu provetrenost kućišta uz optimalan protok svežeg vazduha. Uz sve to, vaša konfiguracija će i dalje izgledati “tip top”, savršeno atraktivnog izgleda, oslobođena ružnih kablova, a pri tome besprekorno čista i provetrena jer njenu unutrašnjost čuvaju od prašine specijalni prednji veliki filter sa magnetnim mehanizmom kačenja, kao i onaj na poziciji ventilatora napajanja.

Forma i lepota nisu išli na uštrb funkcionalnosi, pa H700 PUBG i H700i NINJA nude obilje mesta za ugradnju snažnih napajanja i velikog broja 2.5” SSD uređaja kao i standarndih 3.5” hard diskova velikog kapaciteta. Posebno se ističe bočna pozicija 2.5” SSD ležišta, prepoznatljivi detalj NZXT kućišta već nekoliko generacija unazad. Ona je i ovde prisutna u vidu specijlanog nosača fiokice sa tasterom koji praktično zaključava vertikalnu poziciju disk uređaja u samom izlogu prozirne, staklene stranice.

NZXT_H700_NINJA_PUBG_5s.jpg

NZXT_H700_NINJA_PUBG_6s.jpg

Sve navedene karakterisitke su dodatno istaknute radom “smart” kontrolera u H700i NINJA modelu. NZXT CAM softver i pomenuti kontroler stvaraju faktor veštačke inteligencije i omogućuju ovom kućištu da u radu deluje autonomno ukoliko to vama odgovara, a sve to kako bi povećali komfor tokom igranja u želji da vaš sistem bude hladniji i manje bučan. Takođe, ova kombinacija softvera i pametnog hardvera kontroliše rad adresibilnih RGB HUE efekata, takođe jednim od prepoznatljivih detalja NZXT proizvoda po kojima je prepoznat kao jedan od najboljih na gejming tržištu. Možete podešavati svetla, njihove efekte i kombinacije boja u neverovatnom broju, stvarajući pravi spektakl. Pomenimo da CAM softver pomaže i u kontroli rada NZXT Kraken sistema vodenog hlađenja, nove serije NZXT napajanja,  GRID kontrolera rada ventilatora, itd.

NZXT H700 PUBG i H700i NINJA - u radu

Pre svega fasciniraju svojim izgledom. U prvo vreme više gledate u kućište nego u ekran, diveći se svojevrsnom umetničkom radu. U tom pogledu ova kućišta su poput malog remek dela koja puno znače ljubiteljima PUBG i Fortnite igara. Ko je prodefilovao našom kancelarojom tokom ovog kratkog predstavljanja, bio je u najmanju ruku oduševljen ovim kućištima. Jednostavno ne mogu proći ne primećena, a u vašem društvu ćete definitivno biti glavni “baja”.

NZXT_H700_NINJA_PUBG_7s.jpg

NZXT_H700_NINJA_PUBG_8s.jpg

Ma koliko je izgled ovih kućišta u prvom planu, novi susret je posle određene vremenske distance od prvobitnog testiranja, još jednom podsetio koliko su NZXT H700 dobro konstruisana kućišta. Njihova izrada je vrhunska, ali i performanse u radu. To posebno dolazi do izražaja jer smo u međuvremenu testirali mnogobrojne modele drugih proizvođača, pa nas je ovaj svojevrsni “come-back”,  podsetio zašto su NZXT modeli među najboljim kućištima na svetu.

Veoma tiha u radu, sa odličnom cirkulacijom vazduha i dobrim hlađenjem pozcija centralnog procesora i grafičke karte, NZXT H700 modeli postavljaju referencu u klasi midi tower modela pune veličine. Vrhunski ventilatori sa hidrodinamičkim motorima i propelerima dizajniranim da provuku što veću količinu vazduha, besprekorno odrađuju svoj posao i u kombinaciji sa dodatnim faktorom “X” koji ostavlja HUE osvetljenje i inteligento upravljanje CAM softverom, impresioniraće i one najzahtevnije.

NZXT_H700_NINJA_PUBG_9s.jpg

NZXT_H700_NINJA_PUBG_10s.jpg

Posebno je zadovoljstvo sastavljati računare u ovim kućištima jer sve je na svom mestu, do detalja predviđeno i fino podešeno da uživate u svakom pojedinačnom momentu i deliću procesa sklapanja koji nakon toga rezultira u jednom spektakularno dobrom gejming “battlestation” računaru, zadivljujući vas i sve oko vas.

NZXT H700 PUBG i H700i NINJA - performanse

Test konfiguracija:

CPU: AMD Ryzen 7 2700X
MB: ASrock X470 Taichi Ultimate 
Cooling: NZXT Kraken X72
RAM: 2x8GB G.Skill FLARE 3200 CL14
VGA: Sapphire NITRO+ VEGA 64
SSD: Kingston A400 240GB
PSU: NZXT E850

 

Buka ( PC aktivnost )
opterećenje
neaktivnost
NZXT Ninja H700i
NZXT PUBG H700
0 25 50 75 100
manje je bolje (dB)
Temperatura ( GPU aktivnost )
opterećenje
neaktivnost
NZXT Ninja H700i
NZXT PUBG H700
0 25 50 75 100
manje je bolje (Celsius)
Temperatura ( CPU aktivnost )
opterećenje
neaktivnost
NZXT Ninja H700i
NZXT PUBG H700
0 25 50 75 100
manje je bolje (Celsius)

NZXT H700 PUBG i H700i NINJA - zaključak

Znali smo da je NZXT H700i vrhunsko kućište, ali PUBG i NINJA ovu konstataciju podižu na jedan potpuno novi nivo. Niko pored njih ne može ostati ravnodušan, što se posebno odnosi na gejmersku populaciju. Kućišta su vizuelno i funkcionalno dovedena do savršenstva, stvarajući od vašeg računara malo gejming remek delo.
 
 


 
Kvalitet završen obrade i oslikanih detalja su na najvišem nivou. Jednom rečju – savršeno. Moramo istaći i jednu posebno dragu činjenicu, a odnosi se na to, da su u pitanju praktično svetski aktuelni modeli koji su stigli bez zakašnjenja na naše tržište. Aktuelnost je veoma bitna kod ovakvih primeraka zbog trenutne popularnosti i “hype-a” koji vlada u vezi sa Battle Royal žanrom igara. Otuda su ovakva kućišta još zanimlivija, a sreća i radost njihovih vlasnika neizmerni. Stoga odajemo priznaje lokalnoj kancelariji na mogućnosti da ih isprobamo i prikažemo, jer će svakako pronaći put do kupaca na ovdašenjem podneblju.
 
Svakako će broj takvih srećnika biti ograničen, kao i onih koji to sebi mogu priuštiti, ail ponavljamo da zadovoljstvo i aktuelnost nemaju cenu kada su u pitanju ovakvi proizvodi. Pošto već pominjemo cenu, recimo da se ona kreće oko 200€ za NINJA i par desetina manje za PUBG H700 primerak. 
 
NZXT_H700_NINJA_PUBG_11s.jpg
 
Ukoliko vam se sve ovo što ste videli i čuli svidelo, pokušajte da se dočepate svog primerka. Interesovanje je veliko, a pomoći će vam i loklana NZXT Balkan Facebook stranica da uspete u svojoj nameri. Naš utisak je takođe pozitivan, iako smo pomalo imuni na pojam super novo i atraktivno, moram priznati da nas je proželo osećanje ushićenja dok su nam se oči caklile gledajući u ova kućišta. Na žalost, na kraju dana smo ih morali vratiti, a ostaje onaj nepogrešivi utisak da bi ih svakako voleli da vidimo na našem radnom stolu – jednom rečju, neodoljiva su! 
 
Prednosti:
- Prelepo ukrašena i oslikana
- Vrhunski kvalitet izrade
- Vrhunski RGB HUE efekti
- Vrhunske performanse
- CAM softver (NINJA)
 
Nedostaci:
- Zbog ekskluzivnosti su ograničeno dostupna
 
CENA: oko 200€ H700i NINJA, 180€ H700 PUBG

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: MS Pro PARAMOUNT gejming kućište (Video)

Test: Cooler Master HYPER 212 Black Edition (Video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209