Greška

Došlo je do greške.

Test: MSI Adora 24 All-in-One PC

19.07.2014 20:00 | 0 Hardver

Rezultati, utisci

Rezultati testova

 

 

MSI Adora 24

3DMark 11 Performance (720p)

P984

Cinebench 11.5 CPU

277 pts

Resident Evil 5 (High, 1920 x 1080, no AA, no AF)

17,7 fps

Unigine  (High, 1920 x 1080, no AA, no AF)

9,7 fps

WinRar Benchmark

3734 KB/s

7Zip Benchmark (Read / Write)

7398 MB/s / 98496 MB/s

HD Tune Transfer (MB/s)

92.9

 

 

Utisci

MSI je pažljivo fabrički odabrao nekoliko softverskih rešenja koja stižu preinstalirana i nije preterivao sa nepotrebnim softverom koji bi operativni sistem samo učinio inertnim. Tu su podešavanja pre svega za monitor i prikaz na ekranu sa nekoliko predefinisanih profila i mogućnošću detaljnog prilagođavanja svakog kanala. Tu je i konfiguracija boot-a Windowsa koja omogućava da preskočite Windows Start meni nakon pokretanja, već da se odmah pojavi desktop što nam se jako dopalo i učinilo korisnim. Ima tu još nekoliko sitnica, ali u svakom slučaju može da se kaže da MSI nije preterivao, ali nije bio ni škrt sa programima.

 

Još jednom bismo spomenuli i SuperCharger port, USB preko koga možete puniti mobilne uređaje i kada je računar ugašen. Takođe, u tipičnom MSI stilu, Tajvanci i za svoj AiO koriste MSI Military Class 4 komponente. Feritna jezgra, super-efikasni kondenzatori na štampanim pločama, sve u skladu sa vojnim standardima, što bi trebalo da garantuje natprosečnu izdržljivost.

U radu, MSI Adora 24 se pokazala odlično. Reč je o izuzetno tihom računaru, a kombinacija ne preterano zahtevnih komponenti u termalnom smislu i efikasno hlađenje odaju utisak da će situacija biti ista i nakon nekoliko godina intenzivnog korišćenja. Temperatura procesora dostiže oko 70 stepeni Celzijusove skale tokom dugih opterećenja, ali svi ostali senzori pokazuju prilično rasterećen rad. Stoga, ventilator se vrti na oko 4000 obrtaja u minuti i računar je čak i tada jedva čujan. Tokom uobičajenog korišćenja njegova brzina pada na oko 2500 o/min, tako da je tada potpuno nečujan.
 


Dugotrajne sesije provedene u radu za ovim modelom su zaista udobne zahvaljujući Flicker-free i Blue Light Control tehnologije, koje imaju za cilj da smanje naprezanje očiju. Ono što je problematično jeste što to ne možemo nikako proveriti u praksi. Naime, kako se radi o tehnologijama koje eliminišu "treptaje" ekrana koji su nevidljivi za ljudsko oko (ali doprinose naprezanju i povećavanju rizika od bolesti oka), odnosno redukciju "plavog osvetljenja" na talasnim dužinama od 381nm do 500nm (sa identičnim ciljem), nemamo načina da se 100% uverimo u njihovu učinkovitost, ali vam svakako prenosimo čime se MSI diči.


Zaključak

Na kraju, Adora 24 je istinski dopadljiv PC bilo posmatran iz ugla običnog korisnika ili nekoga kome je potreban kompjuter koji zauzima što manje prostora. Nije reč o modelu koji traži mesto među entuzijastima već prosečnim korisnicima ili čak celoj familiji gde će se koristiti za najuobičajenije zadatke, počevši od pisanja seminarskog, preko gledanja filmova do igranja fleš igara putem ekrana osetljivog na dodir. Pritom, ovaj PC može komotno da provodi vreme u dnevnoj sobi, gde neće nikome zasmetati niti će mu trebati poseban prostor. Nema ni muke sa kablovima, jer samo strujni adapter radi preko žice, a sve periferije su bežične. Eventulano povezivanje na TV prijemnik će zahtevati još jedan kabl.
 


 

Sa svim tim u vidu, verujemo da Adora 24 može da bude veoma korisna u određenim situacijama i da će se jako dopasti nešto bogatijoj ciljnoj grupi kojoj ovo neće biti primarni i jedini PC. Kao drugi kompjuter u kući ovo je gotovo idealan uređaj koji će završiti najširi mogući spektar zadataka na najugodniji mogući način.


Prednosti:

- Kvalitetan panel
- Solidan hardver
- Flicker-free ekran
- Sve periferije su bežične

Nedostaci:

- Cena (uslovno)
- Izuzetno refleksivan ekran
 

Računar na test ustupio MSI.

Komentari

0 Dodaj komentar

MSI All-in-One PC tehnologije

Vodič za kupovinu: PC za “back to school” sezonu

10203
10205
10206
10207
10208
10209