Greška

Došlo je do greške.

Test: MSI Adora 24 All-in-One PC

19.07.2014 20:00 | 0 Hardver

Konektori, hardver

Konektori

Tradicionalno deo konektora i kontrolnih tastera je smešten na levom boku, kao i kod većine drugih modela. Tu su tri LED indikatora rada, kao i tasteri za kontrolu izvora slike na ekranu i pristup, odnosno kontrolu OSD-a. Odmah ispod se nalaze i dva USB 2.0 porta zajedno sa čitačem SD kartica. Sve ovo je vrlo lako dostupno i malo je potrebno vremena da se korisnik navikne na njihov položaj. Sa desne strane se nalazi samo jedan element, a reč je o optičkom uređaju. Kod našeg testnog modela se nalazi klasičan DVD-RW, a verujemo da će postojati i opcija da se ugradi BluRay čitač koja će sasvim izvesno koštati par desetina evra više. 


Iako se ne vide na prethodnoj slici koja prikazuje zadnju stranicu Adore, svi konektori su smešteni namerno tako. Ovde se nalazi najveći deo priključaka, a ovaj model raspolaže sa čak četiri USB 3.0 konektorom. Nije izostavljen ni gigabitni LAN, dva 3.5 mm audio džeka, kao i ulaz za strujni adapter. HDMI izlaz je impelentiran kako biste mogli da prosledite sliku na još jedan monitor ili TV, ali je šteta što je MSI izostavio HDMI ulaz, jer bi Adora 24 itekako u određenim situacijama mogla da posluži kao monitor. Na kraju tu je i konektor za DVB-T2 antenu i jedna minijaturna se isporučuje upravo u pakovanju. 


Hardver, specifikacija

Kao što to obično i biva kod ultra tankih AiO kompjutera, hardver je uzet sa mobilnog tržišta. U skladu sa tim, upotrebljen je Intelov Core i5 4200M procesor koji radi na nominalnoj frekvenciji od 2.5 GHz, ali naravno zahvaljujući Turbo tehnologiji neretko dostiže i 3 GHz. Kako se radi o mobilnoj verziji Core i5 procesora, on poseduje dva fizička i četiri logička jezgra i 3 MB L3 keš memorije. U prevodu, on je sličniji Core i3 modelima za desktop tržište, što treba imati u vidu, iako je i dalje reč o veoma snažno CPU-u. Baziran je na Haswell arhitekturi, tako da je veoma efikasan i poseduje sve neophodne tehnologije.
 

 


Pomenuti procesor je uparen sa 8 GB DDR3 memorije koja radi na uobičajenom taktu od 1600 MHz, tako da može da se kaže kako je sistem odlično opremljen. Za grafičke performanse je zadužen integrisani Intelov GPU, a govorimo naravno o Intel HD Graphics 4600 koja je dovoljna samo za najosnovnije potrebe. Ukoliko ipak želite da igrate igre, postoji alternativna verzija ovog modela sa GeForce GT 740 grafičkom kartom takođe sa mobilnog tržišta koja ima veoma pristojne performanse i može komotno da izađe na kraj i sa svežijim naslovima u nativnoj rezoluciji monitora. 

Za smeštanje podataka tu je Hitachi hard disk kapaciteta 1 TB što je više nego dovoljno za sistemski disk. Dobra vest je da je MSI ugradio model čije se magnetne ploče vrte na 7200 obrtaja u minuti, iako je morao da ugradi model od 2.5 inča. Kao i sa grafičkom kartom, za one koji smatraju da imaju potrebu za boljim performansama postoji i verzija sa SSD-om.

 

Specifikacije
 • Proizvođač MSI
 • Oznaka Wind Top Adora24 0M-014EU
 • Matična ploča Intel HM77 Express
 • Procesor Intel Pentium 2020M 2.4 GHz
 • Memorija 4GB 1600MHz DDR3
 • Hard disk 500GB 7200rpm SATA III
 • Grafička karta Intel HD Graphics
 • Optički uređaj DVD Super-Multi
 • Zvučna karta Creative Sound Blaster Cinema
 • Operativni sistem Microsoft Windows 8
 • Garancija 24 meseca
 • Dodatno Ekran: 23.6", 1920 x 1080, LED Touchscreen, Glare
  Konektori: 1x HDMI ulaz, 4x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x LAN, 2x 3.5mm (izlaz + mikrofon), 3-u-1 čitač kartica, 2x Mini PCI-Express
  Tastatura: MSI bežična
  Miš: MSI bežični
  Kamera: 2 MP
  Zvučnici: 2x 5WKomentari

0 Dodaj komentar

MSI All-in-One PC tehnologije

Vodič za kupovinu: PC za “back to school” sezonu

10203
10205
10206
10207
10208
10209