Greška

Došlo je do greške.

Test: Motorola Moto Z2 Play

13.09.2017 12:11 | 4 Mobile
Test: Motorola Moto Z2 Play

Nakon perioda odsustva, što sa našeg, što sa evropskog tržišta, te potpadanja pod kompaniju Lenovo, Motorola brend se vratio u velikom stilu. Prošle godine je ustanovljena Z serija vodećih modela, koji su bili ne samo kvalitetno osmišljeni i dobro cenovno i tržišno pozicionirani, već su doneli i prvu zaista upotrebljivu modularnost, za koju je obećano da će važiti tokom tri generacije. Sada stižu naslednici, a među prvima je osvežen model Z2 Play, uređaj više srednje klase. Pogledajmo šta ga sada odlikuje!

Moto Z2 Play

Filip Majkić

Motorola je Moto Z2 Play iskoristila da podigne svoju Z Play seriju na još viši nivo. Nismo skrivali oduševljenje kada smo prisustvovali premijeri Moto Z flegšipa i svemu što je taj telefon doneo. Danas možemo da sa zadovoljstvom konstatujemo da se obećanja matične kompanije Lenovo ispunjavaju, da su Motorola telefoni sve bolji i kvalitetniji iz generacije u generaciju, kao i da primetimo da su navodi o dugoročnoj podršci i širokoj kompatibilnosti, pre svega za popularne modove, zaista bili tačni.Moto Z2 Play je jedan od onih telefona koji se ne ubrajaju u flegšipe, ali koje kada pogledate zaista nije jasno šta im zapravo nedostaje. To posebno važi za ovaj model pošto je zaista kompletan i sveobuhvatan telefon. Osim toga, jedan je od onih telefona koji vam se sve više dopadaju i prirastaju vam za srce što ih više koristite, što je zapravo znak da se ozbiljno razmišljalo prilikom osmišljavanja uređaja, kako sa hardverske, tako i sa softverske strane. No, više o tome na narednim stranicama.


Raspakivanje i dizajn

Pakovanje je vrlo dopadljivo, te estetski i vizuelno izuzetno upečatljivo. No, rekli bismo da smo u pakovanju možda očekivali i još ponešto. Naime, u njemu zatičemo USB-C kablić, punjač, te magnetna leđa, koja možete ili ne morate koristiti baš kao i bilo koji drugi dodatak koji možete dokupiti za Moto Z familiju.


 moto_z2play_6_s.jpg


Moto Z2 Play je tanji i lakši od svog prethodnika, pa i u tom smislu zaslužuje da mu se oda priznanje. No, da li ćete biti ravnodušni na dizajn ili će vas oduševiti, zavisi dosta od vas. Nas su možda razmazili flagship telefoni raznih proizvođača, ali nam se i dalje dopada kako izgleda Z2 Play. Reč je o klasičnom dizajnu, a telefon čak ima veoma dobar hvat, zahvaljujući dobrim materijalima koji čvrsto ležu na ruku i hrapavim leđima koja možete koristiti. Bez njih, telefon je čak jedan od tanjih na tržištu. Ta leđa, tzv. Style Mod, mogu dolaziti u raznim varijantama i bojama i pomoću njih lako možete promeniti vizuelni identitet telefona.


 moto_z2play_18_s.jpg


Zapravo, Style Mod ima i jednu važnu funkciju – bez njih, modul kamere veoma izraženo štrči na zadnjoj stranici. Sa njima, ta površina je kompletno poravnana. Generalno, Motorola je i ovde koristila identičan mikronanos koji odbija prljavštine, otiske, vlagu, i moramo reći da nam se ukupan efekat veoma dopada! Na telefonu ne ostaju nikakvi otisci, čvrsto i dobro leži u ruci bez obzira na veličinu šake, osećaj pod prstima je veoma dobar zbog hrapavih nabora na leđima.


 moto_z2play_12_s.jpg


Što se samog dizajna tiče, verujemo da će se pre svega dopadati onima koji nisu baš ludi za novim infinite display ekranima koji se protežu od ivice do ivice i savijaju se, kao i onima koji se (sasvim opravdano, rekli bismo) pribojavaju da bi im telefon sa takvim ekranom vrlo lako pukao pre ili kasnije u određenom scenariju. Nazad zatičemo, osim modula kamere, čelična leđa sa magnetnim konektorom za povezivanje modova.


 moto_z2play_1_s.jpg


Prednjom stranom dominira ekran, iznad koga se nalaze zvučnik (prilične glasnoće), te prednja kamera i njen blic. Ispod ekrana je smešten skener otiska prsta, na vrlo pogodnoj poziciji. Ova pozicija je važna i zbog toga što je Motorola omogućila i navigaciju preko tog senzora, o čemu ćemo nešto više reći na narednim stranicama. Komandni tasteri su realizovani preko ekrana, virtuelno.


 moto_z2play_27_s.jpg


Na levoj strani telefona ne nalazimo baš ništa. Gornja strana, pomalo neuobičajeno, sadrži SIM slot. Na donjem delu se nalazi USB-C konektor, kao i – na sreću audiofila – 3.5-milimetarski audio konektor. Desno su smešteni tasteri za pojačavanje zvuka, kao i taster za paljenje ekrana.


moto_z2play_28_s.jpg


S obzirom da su svi blizu, kao i da su sličnih dimenzija, Motorola se odlučila da „nabora“ taster za paljenje ekrana tako da ne dođe do zabune. Volume Up i Down tasteri imaju i višestruke funkcije u zavisnosti od primene. Recimo, kada koristite kameru, možete pritisnuti bilo koji od ta dva tastera da snimite fotografiju, tako da operaciju možete izvršiti i držeći telefon u jednoj ruci. Veoma zgodno, bez dileme.


moto_z2play_30_s.jpg

moto_z2play_31_s.jpg

 

 

Vlaja Neregistrovan korisnik
Uzeh ga u MTS pre 6 dana...366evra na 2 godine, po 1700 dinara mesecno.
Sve klizi,klot androiod, bez ijednog jedinog bulk softvera, osim logoa u boot ekranu, nigde ne postoji da pise Lenovo.
Podeseno na srpski jezik, SVE je na cirilici, divota...
Baterija razvaljuje, lagano 2 dana, samsung i lg tu nemaju sta da traze, ovo jednostavno dobro radi. Drugim recima, koliko para , mnogo muzike ...
Sve do danas, SIM1 postade nedostupan, a 4G na njemu radi 100/50Mbps . Voice zablokirao, posle 2-3 sata, ceo sim slot 1 prestade da radi.
Ode na garanciju
edin Neregistrovan korisnik
Moj xiaomi redmi note 3 pro nebi menjo niza jedan drugi mob noviji samo ako bi pustili 7 android sa svim dodacima sto idu,a ne zakovali ga na 6.0
Djoko Neregistrovan korisnik
A cena je 400e?! Mora da se salite, ovo je telefon na nivou telefona iz Xiaomi Redmi serije, jos ima dosta slabiju bateriju. Novi je Mi 6 je ispod 400e. Smesna prixa.
Milan Neregistrovan korisnik
Izuzetan telefon; moto z2 sadrži i FM radio, za razliku od svoga prethodnika.

Test: Tesla Smartphone 6.3 (Video)

Test: Samsung Galaxy J5 (2017)

10104
10105
10106
10107
10108
10109