Greška

Došlo je do greške.

Test: Motorola Moto G7 Power (Video)

04.04.2019 23:42 | 0 Mobile
Test: Motorola Moto G7 Power (Video)

Proleće je period kada, tradicionalno, Motorola predstavlja svoju novu G seriju, namenjenu korisnicima sa nešto plićim džepovima. Modeli niže srednje i srednje klase često oduševljavaju probirljivije kupce, a danas ni u tim serijama ne sme biti grešaka, a poželjno je i da se telefon po nečemu izdvoji. Stoga je sasvim logično što našu seriju prikaza G7 telefona počinjemo Power modelom...

Godinu dana kasnije, ista konstatacija važi - Motorola definitivno ima sjajan portfolio, koji hirurški precizno gađa tamo gde je kupcu to najvažnije - u odnos uloženog i dobijenog. G7 serija je stigla. Ova generacija G telefona ima jedan model više – četiri, umesto prošlogodišnjih tri. Naizgled mnogo, ali ne baš, budući da svaki proizvođač pokušava da ponudi nešto u bukvalno svim cenovnim rasponima i nišama. S te strane, sasvim logičan potez.

Seriju prikaza Moto G7 serije započinjemo modelom Moto G7 Power. Ne samo da je reč o prvom modelu koji će postati dostupan na domaćem tržištu, već i o telefonu koji ima jednu veoma zanimljivu karakteristiku: Moto G7 Power stiže sa baterijom od čak 5000 mAh! Nije ovo prvi put da imamo tako veliku bateriju u nižoj klasi uređaja, ali jeste prvi put da je taj uređaj sasvim skladan, da mu baterija nije jedini adut i da raspolaže čitavim nizom mogućnosti i opcija. Sve to po povoljnoj ceni. Zainteresovani?Dizajn

Moto G7 Power stiže u prodajnom pakovanju na naš test, pa tako imamo priliku da se iz prve uverimo šta će se dobijati uz telefon. Interesantno je da telefoni već u pakovanju stižu smešteni u silikonsku futrolu. Dakle, od samog starta će korisnici biti mirni po tom pitanju. No, nema nekih velikih i značajnih dodataka – uz SIM iglicu, zatičemo još i punjač. Lepa vest je da se radi o brzom punjaču od 15 W, a pomenuta velika baterija je sasvim sigurno razlog zašto je to tako.


moto_g7power_5_s.jpg


Motorola ume da dizajnira telefone koji su drugačiji od ostalih i prepoznatljivi u masi pločica koje liče jedna na drugu kao jaje jajetu. Isto se pokazuje i sa G7 Power uređajem. Čim ugledate telefon, prepoznaćete Motorolu, ne samo zbog simbola kompanije smeštenog ispod ekrana ili logotipa umetnutog u skener otiska prsta. Jedinstveni kamera modul, zakrivljene i zaobljene ivice, sve to odaje Motorola “šmek”. Naravno, ima onih kojima se to neće dopadati, ali slutimo da ste ovde jer ste zainteresovani za Motorolu, zar ne?Pitanje svih pitanja je sledeće – da li je implementacija ogromne baterije od 5000 mAh dramatično narušila izgled, dizajn i lakoću upravljanja G7 Power telefonom? Odgovor je – ne, nikako! Zapravo, telefon deluje manje nego što specifikacije odaju. Debljina je 9,3 milimetara, a težina manja od 200 grama. Svakako spada u nešto veće telefone, ali je generalno ostvaren veliki uspeh i sve je svedeno na telo od 6,2 inča.Drugim rečima, telefon odlično leži u ruci i nijednog trenutka se ne oseća da je u pitanju “budža”, što je bio veliki problem sa pristupačnim telefonima prethodnih generacija, koji su imali velike baterije. Tome doprinose velika zakrivljenja, naročito zadnjeg dela na bočnim stranicama. Sve u svemu, telefon prilično dobro leži u ruci, pa čak i korisnici sa srednjim šakama ili manjim neće imati naročitih problema da koriste telefon.Što se materijala tiče, Motorola je upotrebila interesantnu kombinaciju koja je, očigledno, plod razmišljanja o potrebi nalaska balansa između kvalitetnog utiska i uštede, imajući u vidu cenu telefona. Naime, prednji deo je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom – odlično! Pozadi, međutim, nalazimo plastiku. Motorola se odlučila da upotrebi plastiku visokog sjaja, što se nekima neće svideti. Međutim, kako telefon zapravo po difoltu dolazi u silikonskoj futroli, koju će korisnici sasvim sigurno koristiti permanentno, sva je verovatnoća da neće uopšte voditi računa o materijalu od kog su izrađena leđa telefona. Uostalom, i nije kao da u klasi od oko 200-ak evra imate telefone izrađene od plemenitih materijala.Slično se može reći i za izbočinu kamere na leđima, pomalo tradicionalnu i prepoznatljivu kada je Motorola u pitanju. Da, ona je tu, verovatno bi se moglo izraditi neko drugačije rešenje, ali silikonska futrola pegla sve neravnine i dobijate odličan, ravan i upotrebljiv telefon. Tik ispod kamere je skener otiska prsta, na kome je prepoznatljiv Motorola logo.Raspored tastera je prilično dobar, tako da je ukupan utisak o telefonu prilično povoljan. Podsećamo, reč je u vrlo pristupačnom uređaju. Za te pare, Motorola Moto G7 Power i izgleda odlično, i isporučuje puno. Zaista bi se moglo reći da je idealan omer nove G7 serije, ali kasnije nešto više o tome. 

Hardver

Motorola je svoj telefon opremila Snapdragon 632 čipsetom, koji je veoma dobar izbor za telefone niže srednje klase. Imamo veoma dobre performanse, u kombinaciji sa korektnom energetskom efikasnošću. No, nešto drugo daje posebno “notu” hardveru koji je implementiran u ovaj telefon, a tiče se cele G7 serije.


Specifikacije
 • Proizvođač Motorola
 • Model Moto G7 Power
 • Predstavljen Februar 2019.
 • Operativni sistem Android
 • Verzija OS Android 9 Pie
 • Tip ekrana LTPS IPS
 • Rezolucija ekrana 720 x 1570
 • Gustina ekrana 279 ppi
 • Kamera 12 MP
 • Video [email protected] fps
 • Prednja kamera 8 MP
 • Blic LED
 • Dijagonala ekrana 6.2 inča
 • WiFi Da
 • Bluetooth Da
 • GPS Da
 • USB USB-C
 • FM Radio Da
 • 3.5 mm konektor Da
 • Ostali senzori i konekcije Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass
 • Memorijski slot microSD
 • CPU Octa-core (4x1.8 GHz Kryo 250 Gold & 4x1.8 GHz Kryo 250 Silver)
 • Memorija telefona 64 GB
 • RAM 4 GB
 • GPU Adreno 506
 • Chipset Qualcomm Snapdragon 632
 • Dimenzije 159.4 x 76 x 9.3 mm
 • Masa 193 g
 • Baterija 5000 mAh

  Brzo punjenje 15 W
 • Prenos podataka GSM / HSPA / LTE


Naime, Motorola je ugradila veoma dobar čipset u G7 Power, imajući u vidu njegovu cenovnu klasu. Nešto skuplji G7 fima takođe identičan čipset, dok G7 Plus ima tek nešto malo kvalitetniji Snapdragon 636. S druge strane, čak i najslabiji G7 Play stiže sa istim čipsetom.


g7power_cpuz_s.jpg


Šta želimo da kažemo? Ukoliko spadate u one koji kupuju telefon po hardverskim specifikacijama i karakteristikama, definitivno je G7 Power “najisplativiji” telefon, odnosno daje ponajviše za uložen novac. Taj faktor se dodatno pojačava, imamo li u vidu da G7, G7 Plus i danas testirani G7 Power, koji je i najpristupačniji od njih, stižu sa 4 GB RAMa i 64 GB skladišnog prostora!


g7power_antutu_s.jpg


Dakle, u tom pogledu, G7 Power odlično startuje i ima veoma dobre pozicije ne samo naspram direktnih konkurenata, već i naspram ostalih uređaja iz serije. Sam Snapdragon 632 raspolaže sa osam jezgara! Ona rade na taktovima do 1.8 GHz i reč je o kombinaciji Kryo 250 Gold i Silver jezgara. Uz Adreno 506 grafiku, obezbeđene su više nego pristojne performanse. Nijednog trenutka nećete osetiti da G7 Power zastajkuje ili ima problema bilo koje vrste.


g7power_geekbench_s.jpg


Memorija telefona se može proširiti putem microSD slota. G7 Power ima Dual SIM slot, u kome postoji izdvojeno mesto za microSD karticu. Drugim rečima, nećete morati da birate između druge kartice i proširenja memorije. Ovo je korisno ne samo za obične, već i za poslovne korisnike. Slutimo da će G7 Power, posebno kada imamo u vidu ogromnu bateriju, biti veoma racionalan i dobar izbor kada su poslovni korisnici u pitanju.


g7power_3dmark_s.jpg


Kao i uvek, testirali smo telefon u najpopularnijim sintetičkim aplikacijama da bismo vam dočarali rezultate i ponudili eksplicitne brojke. Dolazimo do priče o softveru, koja je još jedan segment u kome Motorola isporučuje ono što mnogi korisnici vole i žele.


g7power_gfxbench_s.jpg

Softver

Verovatno znate da Motorola preferira da koristi gotovo stok Android i veoma nam je drago da se i u novoj generaciji nastavlja sa tim sjajnim trendom. Mnogi korisnici preferiraju čisto Android iskustvo i postoji puno razloga za to. Neki samo misle da niko ne može bolje da odradi interfejs od samih kreatora operativnog sistema. Drugi samo vole Google i žele da imaju isti osećaj u korišćenju kao na uređajima koje on potpisuje. Najzad, postoje i oni koji to vole iz čisto praktičnih razloga - nema dodatnog sloja softvera koji opterećuje hardver, uređaj je manje opterećen, više je resursa na raspolaganju, a telefon se može veoma dobro prilagoditi potrebama samog korisnika.Sve u svemu, Mogo G7 Power raspolaže Android 9 Pie operativnim sistemom, najnovijom iteracijom softvera kompanije Google. Telefon je i deo Android Enterprise Recommended programa, baš kao i ostali uređaji G7 serije. Drugim rečima, poseduje sertifikat da je spreman za poslovnu upotrebu. To će sasvim sigurno ohrabriti mnoge firme da se opredele za G7 Power.S druge strane, izostavljanje korisničkog interfejsa ima i nekih drugih strana. Često proizvođači telefona ubace nešto što je prilično korisno, ili odrade optimizacije kakvih prosto nema na regularnoj verziji “čistog” Androida. Nekad se to ne oseća, a negde se baš oseti. Recimo, u G7 seriji bi autonomija realno mogla biti još bolja, bez obzira na model telefona – i kod G7 Power koji ima 5000 mAh i kod drugih modela koji imaju 3000 mAh. To ne znači da je ona slaba, naprotiv, ali prosto viđamo da drugi proizvođači izvlače podjednako puno ili više iz sličnih baterija. Možda bi se algoritam ugrađen u Android 9 aktivirao posle par nedelja “učenja” naših navika i optimizovao potrošnju, donevši par sati upotrebe više, ali sa relativno kratkim druženjem to nije bilo moguće. Razumete šta hoćemo da kažemo – postoji i druga strana nemanja optimizovanog korisničkog interfejsa.Već smo puno puta govorili o novitetima koje donosi Android 9 Pie. Ovde se u njima može uživati bez potrebe korišćenja propratnog softvera. Vanila Android stiže sa standardnim interfejsom, koji ima Google feed ekran skroz levo, kao i App drawer i nove notifikacije. Tu je i One-Button Nav sistem korišćenja telefona putem gestova – svajp ulevo da se vratite, svajp udesno za prebacivanje među aplikacijama, svajp uvis za task switcher...Međutim, Motorola ne bi bila Motorola kada to ne bi oplemenila dodatno.Naime, ova kompanija je dobro poznata po uvođenju velikog broja gestova u korišćenje telefona. Gestovi su u međuvremenu postali popularni među mnogim proizvođačima, a neki su uključeni i u vanila Android 9 Pie. No, Motorola uspeva da ostane koji korak ispred, ponudivši tako dodatne funkcionalnosti koje zaokružuju iskustvo korišćenja mobilnog telefona.


g7power_motoact1_s.jpg


Svi ovi dodaci su objedinjeni u Moto App, iz koje možete da aktivirate Moto Display i Moto Actions, ali i isto tako da testirate kako funkcionišu pojedini delovi telefona. Moguće je aktivirati Peek Display opciju, koja služi da pokaže korisniku sat i obaveštenja kada podigne telefon, slično kao što radi Always On Display kod telefona sa OLED ekranom. Attentive Display je takođe nova opcija, i služi da drži ekran otključanim sve dok gledate u njega.


g7power_mototest_s.jpg


Naravno, u Moto Actions zatičemo stare, dobre poznanike poput protresanja telefona da upalimo baterijsku lampu, brzog rotiranja da aktiviramo kameru i prelazimo sa prednje na zadnju kameru i obrnuto. Sve ove opcije i još mnogo njih su dostupne iz Moto Actions panela, pa preporučujemo da pogledate šta je sve na raspolaganju i šta biste želeli da (de)aktivirate, u skladu sa svojim željama i potrebama.Što se bezbednosnih opcija tiče, one su standardne. Verovatno najpouzdaniji i najbrži je skener otiska prsta na poleđini. Na raspolaganju je i Face Unlock opcija, koju takođe možete upotrebljavati da otključavate telefon, uz razne poznate varijante kao što su pin ili iscrtavanje određene šeme na ekranu.


g7power_softver5_s.jpg


Za sam kraj, važno je reći da telefon radi prilično brzo i živahno. Nijednog trenutka ni u jednom realnom scenariju nismo osetili da nam nešto fali. Na raspolaganju je dovoljno memorije, procesor je korektno brz, a ekran nije neke naročito velike rezolucije. Najzad, u ovom segmentu dolazi do izražaja i to što telefon nema nikakav dodatni sloj softvera koji bi uticao na performanse. Sve u svemu, veoma smo zadovoljni performansama Motorola Moto G7 Power telefona.


 

Utisci

Ekran

Moto G7 Power stiže sa korektnim ekranom. U teorijskim karakteristikama se ne izdvaja naročito, već je reč o klasičnom HD Ready ekranu. Ono što nam se dopalo jeste da je u praksi osvetljenost ekrana veoma dobra, tako da korišćenje na jarkom suncu nije nikakav problem. Isto tako, senzor automatskog osvetljenja radi savršeno. To je u praksi nešto što dramatično utiče na iskustvo korišćenja, često čak i više od teoretskih parametara ekrana.


 


Radi se o LTPS IPS ekranu veoma dobrih karakteristika. Motorola ovaj ekran naziva Max Vision, a reč je o ekranu dijagonale 6,2 inča, sa odnosom stranica od 19,5 : 9. Rezolucija iznosi 1570 x 720. Gustina prikaza stoga iznosi oko 279 ppi, što nije ništa specijalno, ali opet, sasvim je očekivano u klasi od oko 200-ak evra.


g7power_ekran_s.jpg


Bez obzira što nema korisničkog interfejsa, postoje određene mogućnosti za softversko prilagođavanje i podešavanje ekrana. Android 9 Pie nudi dosta opcija, pa je tu mogućnost biranja između režima vibrantnih, zasićenijih boja i standardnog prikaza, ali i još nekoliko mogućnosti. Podsećamo na Corning Gorilla Glass 3 zaštitu, kao i na Moto Display opcije softverskih dodataka, o čemu smo govorili u prethodnim poglavljima.Zvuk

Motorola ima pomalo neobičan pristup kada je zvuk u pitanju, i tog pristupa se tvrdo drži i u novoj generaciji telefona. Moto G7 Power ima jedan zvučnik, koji je smešten ne na donju ivicu telefona, kao kod većine konkurenata, već se radi o izuzetno glasnom zvučniku slušalice. Ništa od eventualnih stereo opcija, ali svakako bismo pohvalili glasnoću ovog zvučnika. S druge strane, imajući u vidu koncept zvučnika, jasno je da on ne može biti toliko jasan, niti da zvuk može biti bogat.Nažalost, za razliku od jačih modela, G7 Power ne podržava Dolby Audio, te stoga ne omogućava dodatno podešavanje raznih parametara vezanih za zvuk putem ekvilajzera i drugih preciznijih podešavanja određenih parametara zvuka. Pozdravljamo prisustvo 3,5-milimetarskog konektora. Telefon podržava i FM radio, s tim što morate da koristite slušalice koje funkcionišu poput antene. Slušalice se ne isporučuju u paketu, ali ćete se, uvereni smo, veoma lako snaći.

 

Baterija

Najzad, stižemo do udarne stavke ovog telefona. Telefon se pokazao odlično – a opet, uvereni smo da mu to nije maksimum, te da bi u slučaju launcher-a koji optimizuje potrošnju, odnosno nakon dužeg korišćenja telefona tokom koga bi Android 9 Pie “pohvatao” navike korisnika moglo da se obezbedi par sati dužeg rada.Kako bilo, otprilike ova baterija ostvaruje sličan rezultat kao nedavno testirano Huawei P30 Pro flagship. Nakon 10 sati YouTube videa, ostaje impozantnih 52% baterije. Ukupno beležimo oko 20 sati uključenosti ekrana, što je odličan rezultat. Motorola tvrdi da će telefon trajati tri dana. Vrlo verovatno, ukoliko niste neki posebno zahtevan korisnik. Ipak, čak i da se veoma, veoma često igrate, ne možemo da zamislimo scenario u kome vam baterija ne traje barem dva dana. Štedljivijim korisnicima i više. Motorola je po tom pitanju obavila zaista odličan posao.Najzad, treba reći i da se isporučuje brz punjač. Možda 15 W ne zvuči previše u današnje vreme, ali kad već spominjemo flagship telefone u ovoj sekciji, prisetite se da se ni skupi i luksuzni Galaxy S10 telefoni ne isporučuju sa bržim punjačima. Punjač će za sasvim prihvatljivo vreme dopuniti ovu bateriju.

 
 

Kamera

Stižemo do stavke koju treba podrobnije opisati, a opet, može se sumirati u jednoj jedinoj reči – prosek. To jest, kamera je prosečna. Ne, to nikako nije loša stvar, jer Moto G7 Power uspeva da ponudi sasvim pristojno iskustvo, koliko to može uraditi jedna kamera u današnje vreme kada polako počinjemo da viđamo i po 4, 5 i više kamera na mobilnim telefonima.
 moto_g7power_12_s.jpg


Motorola aplikacija kamere je veoma laka i intuitivna za korišćenje. Voleli bismo da vidimo par modova snimanja više, ali dobro. Tu je Pro režim za one koji baš znaju šta rade. Ipak, u eri kada se proizvođači trude da dosta toga pojednostave, poželjan bi bio, recimo, režim noćnog snimanja. Tu je i podrška za Google Lens. Prevlačenjem prsta levo i desno se pristupa opcijama snimanja, odnosno bira između snimanja forografija i videa. Najbitnije opcije su dostupne direktno sa glavnog ekrana, uključujući i HDR i blic.Moto G7 Power koristi senzor od 12 megapiksela. Da, došli smo u eru u kojoj prisustvo jednog senzora od 12 megapiksela karakterišemo “prosečnim”, čak i uz prisustvo Phase Detection autofokusa, i to na telefonima sa cenom od nekih 200-220 evra. Ništa od dualne kamere i specijalnih efekata. Iskreni da budemo, ne želimo previše za njima, iako je neke stvari moguće odraditi softverski. Kako se glavna kamera ponaša u radu?Motorola je poznata po tome da koristi Google softversko procesiranje, što je i logično, budući da isporučuje “gole” telefone, bez propratnog softvera. To se vidi, posebno kada je kolorit u pitanju. Fotografije su veoma šarene, boje su odlične, rekli bismo da je u tom pogledu G7 Power sjajan! Međutim, definitivno fali oštrine. Na svakoj fotografiji, čim je uvećate na kompjuterskom monitoru, jasno vidite delove koje bi voleli da su oštriji – tu posebno mislimo na travu, detalje na objektima i slično.No, da ne budemo cepidlake, fotografije su vrlo pristojne i sasvim upotrebljive – u klasi su svakako među (naj)boljima. HDR odlično radi svoj posao, a dinamika bi mogla biti bolja; no, na kom to telefonu ove kategorije ne bi mogla biti? Treba imati u vidu da senzor ima otvor blende od sasvim običnih f/2.0. Nekim rezultatima smo prilično iznenađeni, u pozitivnom smislu.Dakle, generalno, telefon snima sasvim pristojno, malo iznad proseka klase, prosečno ukupno gledano, ali moramo reći da nam je drago što je ovakav kvalitet postao neka vrsta proseka. Uprkos tome što nema nekih ekstravagantnih opcija i dualnih kamera, Moto G7 Power se pokazuje sasvim pristojno u standardnim mogućnostima i opcijama snimanja. No, šta sa situacijama kada se senzor stavi pred ozbiljniji zadatak?Noćni snimci nisu baš najbolji, blago rečeno. Definitivno je stara boljka Motorole ostala. Ponovo, to će se mnogo jasnije uočiti na velikom monitoru nego na malom ekranu telefona, gde slike izgledaju sasvim upotrebljivo. Vidljiva je deformacija kolorita, nivo šuma značajno raste, a ograničenja blende dolaze do izražaja. Jednostavno rečeno, za kako-tako balansirane fotografije ćete morati da ponovite snimanje više puta, uz određenu dozu znanja i sreće.


foto_mg7power_12_s.jpg


Prednja kamera je korektna, ali ništa više od toga. Senzor od 8 megapiksela, sa fiksnim fokusom, te otvorom blende od f/2.2 i ne obećava previše. Poslužiće za beleženje pristojne uspomene, naročito ukoliko je okruženje dobro osvetljeno. U noćnim uslovima ima iste probleme kao i glavni senzor.Najzad, stižemo do snimanja videa. Tu imamo vrlo interesantne mogućnosti. Naime, telefon podržava i 4K snimanje u 30 fps! Iako to zvuči interesantno, ipak bismo preporučili 1080p režim snimanja, budući da je u njemu aktivna stabilizacija. Detaljnost i oštrina nisu na najvišem nivou, ali ćete dobiti itekako upotrebljiv i dobar video. U 4K, gde bi se pomenuti parametri pojačali, suviše je problema bez stabilizacije. Ukoliko se odlučite za 1080p snimanje u 60 fps, koje je takođe moguće, ponovo ostajete bez stabilizacije, a snimanje je u istom bitrejtu kao u 30 fps. Stoga toplo preporučujemo 1080p 30fps režim snimanja videa, koji će dati više nego dobre rezultate. Dakle, Moto G7 Power je neočekivano dobar i po ovom pitanju!

Zaključak

Kako smo to već navikli, pred samo sumiranje utisaka komentarišemo cenu. Preporučena cena  Motorola Moto G7 Power telefona iznosi 25.999 dinara, odnosno oko 220 evra. Mišljenja smo da je cena veoma fer, kao i da korisnici dobijaju puno za taj novac. Još dva aduta Motorola ima, nevezano za konkretan model – telefon se može vratiti ukoliko korisnik nije zadovoljan njime, zahvaljujući sjajnoj akciji “Probaj Motorolu”, a tu je i spominjana Android Enterprise Recommended sertifikacija koja znači da je G7 Power veoma pogodan za korišćenje u poslovnom okruženju, baš kao i drugi Moto G7 telefoni.

 

Dakle, veoma je lako preporučiti ovaj telefon brojnim korisnicima. On možda ne obara s nogu nekim posebnim karakteristikama – izuzimajući bateriju – ali je veoma dobar, skladan telefon, odmerene cene i u svojoj kategoriji predstavlja odličan miks koji će mnogim korisnicima biti idealan. Kada dobijete veliku bateriju, sve ostalo dođe kao neki bonus. Da sve bude lepše, performanse su zaista sasvim korektne, a ukoliko ste softverski čistunac, tu je čisti Android 9 Pie, što je sve veća retkost među današnjim proizvođačima.


award_g7power_s.jpg


Ne, ovaj telefon nije bez mana. Međutim, veoma je teško zamerati mu neke stvari preko određene mere, budući da je balans osobina zaista dobro pogođen. Svi bismo hteli više, brže, jače, ali u ovoj kategoriji je Moto G7 Power zaista veoma, veoma pametan i racionalan izbor. Stoga ga nagrađujemo Benchmark Approved nagradom.


Prednosti:

- Dobar odnos uloženog i dobijenog
- Odlična baterija
- Čist Android 9 Pie za one koji to vole
- Korektna kamera i dobro video snimanje
- Mogućnosti Motorola softverskih dodataka


Nedostaci:

- Noćno snimanje
- Leđa klizava i lako se grebu bez silikonske futrole
- Neki konkurenti će ponuditi hardverski snažniji telefon (premda ne toliko dobro balansiran)


Uređaj na test ustupila Motorola.

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Huawei P30 Pro (Video)

Test: Motorola Moto G7 Play (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109