Greška

Došlo je do greške.

Test: Motorola Moto G6 (Video)

24.05.2018 20:44 | 45 Mobile

Filip Majkić

Motorola definitivno ima sjajan portfolio, koji hirurški precizno gađa tamo gde je kupcu to najvažnije - u odnos uloženog i dobijenog. Nova generacije serije telefona namenjenih srednjoj, odnosno nižoj srednjoj klasi podiže lestvicu na novi nivo na koji, čini nam se, praktično niko nije u stanju da odgovori, makar u ovom trenutku. Dok se razni brendovi takmiče u povećavanju cene i traže sve više novca za svoje telefone, Motorola je krenula obrnutim smerom. Slutimo da će joj to doneti puno uspeha, naročito na domaćem tržištu gde ovakav koncept tradicionalno nailazi na odličan prijem.
Šta to znači u praksi? Odlična kombinacija kvalitetne izrade, mogućnosti, hardvera, kamere, softvera, dodataka, po pristupačnoj ceni. G6 je pozicioniran u samu sredinu, sa očekivanom cenom koja bi trebala da se kreće oko 32 hiljade dinara. G6 Play je pristupačniji, sa cenom od 22 hiljade dinara, dok je G6 Plus svojevrsni vrh ponude sa cenom od 40 hiljada dinara. No, videćete da je G6 itekako u stanju da odgovori na potrebe ogromnog broja kupaca. Pogledajmo zbog čega.


Dizajn

Velika promena u odnosu na G5(S) seriju se zapaža već pri prvom kontaktu sa telefonom. Naime, primetićete da Moto G6 stiže sa ekranom odnosa stranica 18:9. Motorola se dugo držala tradicionalnih 16:9 ekrana, a sada je rešila da u kompletnoj seriji namenjenoj srednjoj klasi prigrli novi standard koji je de fakto osvojio korisnike širom sveta odličnom upotrebljivošću, sjajnim ležanjem u ruci i dizajnom ekrana takvim da se prostire u što većoj meri od ivice do ivice, iako naravno i dalje postoje tanke ivice telefona. Potez koji pozdravljamo, definitivno!U kutiji u kojoj telefon stiže se nalazi turbo punjač, što će mnogi znati da cene, posebno u ovoj cenovnoj klasi. Još jedna stavka koju pozdravljamo je prisustvo providnog kejsa za nošenje. Na taj način će vaš telefon biti maksimalno zaštićen već od samog starta korišćenja.


 


Odbacujući tradicionalizam, Motorola definitivno ništa nije izgubila. Kompanija je, naime, pažljivo dizajnirala nove telefone, zadržavajući neke prepoznatljive odlike. Tako Moto G6 ima zaobljenu gornju i donju ivicu, što je siguran znak Motorola identiteta u kombinaciji sa zaobljenim ćoškovima. Sve je i dalje tu, samo u nešto užoj formi i telefon ćete iz poprilične daljine lako prepoznati kao Motorolu!


 


Još jedna estetska odlika telefona, po kome je takođe prepoznatljiv kao deo Motorola familije, jeste izbočina kamere na leđima. Naime, kamera modul je takav da dosta “izbija” iz ravne površine zadnjeg dela, što se pegla futrolom za nošenje, ali ipak se mora istaći. Takođe, ovaj modul sa dve kamere nas podseća na smajlija, odnosno nasmejano lice zahvaljujući rasporedu kamera, kružnica i Dual LED blica. Doduše, ovaj smajli deluje pomalo zabezeknuto u praksi - da li se slažete sa takvim mišljenjem? Takođe, kružna izbočina je na svojim ivicama izdeljena u podeoke, koji se poigravaju sa svetlošću i kreiraju unikatan efekat na Motorola uređajima.


 


Stavka koja definitivno nije nešto što viđamo u ovoj cenovnoj kategoriji jeste prisustvo Gorilla Glass 3 stakla, ne samo napred, nego i pozadi. Zapravo, Gorilla Glass 3 staklo je postavljeno sa obe strane telefona, između aluminijumskog frejma. Ne samo da daje telefonu posebnu notu elegancije u kombinaciji sa premazom, već sugeriše naizgled da bi telefon trebao biti dosta skuplji nego što jeste, pošto uglavnom ovakvu izradu vezujemo za visoku klasu telefona. Istovremeno, korisnici mogu biti mirniji nego inače kada su mehanički udari i oštećenja u pitanju. Zahvaljujući ovakvoj izradi, Moto G6 je i zvanično otporan na prskanje tečnostima.


 


Takođe, Motorola je implementirala skenera otiska prsta koji je pozicioniran na prednjoj strani. Sa takvim skenerom i uz mogućnosti Motorola softvera se može vršiti interakcija sa uređajem, dok se skener otiska prstiju koristi kao jedinstven komandni taster za Android komande.


 


Na gornjoj ivici zatičemo SIM slot. Moto G6 je Dual SIM telefon, koji nema slot hibridnog tipa. U ovom slotu se mogu ugraditi ne samo dve SIM kartice, već i memorijska kartica za proširenje skladišnog prostora, i pri tome se ne mora vršiti izbor između jednog ili drugog. Donja ivica sadrži 3,5-milimetarski konektor za slušalice (odlično), kao i USB Type-C konektor. Motorola i dalje koristi svoj pristup sa jednim zvučnikom smeštenim tamo gde je inače zvučnik slušalice, tako da na donjem delu njega nema. Tu su i osnovni komandni tasteri na desnoj ivici telefona.


 

Hardver i performanse

Motorola je svoj telefon opremila Snapdragon 450 čipsetom, koji je veoma dobar izbor za telefone niže srednje klase. Jednostavno, pruža veoma dobre performanse, a imajući u vidu da je i proizvodni proces novijeg datuma, istovremeno omogućava i dobru autonomiju zahvaljujuć unapređenoj energetskoj efikasnosti. Koje su glavne karakteristike ovog čipseta?


Specifikacije
 • Proizvođač Motorola
 • Model Moto G6
 • Predstavljen April 2018.
 • Operativni sistem Android
 • Verzija OS 8.0 Oreo
 • Tip ekrana IPS
 • Rezolucija ekrana 1080 x 2160
 • Gustina ekrana 424 ppi
 • Kamera 12 MP
 • Video 1080p@60fps
 • Prednja kamera 8 MP
 • Blic dual-LED
 • Dijagonala ekrana 5.7 inča
 • WiFi Da
 • Bluetooth Da
 • GPS Da
 • USB USB-C
 • FM Radio Da
 • 3.5 mm konektor Da
 • Ostali senzori i konekcije Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass
 • Memorijski slot microSD
 • CPU Octa-core 1.8 GHz Cortex-A53
 • Memorija telefona 32 GB
 • RAM 3 GB
 • GPU Adreno 506
 • Chipset Qualcomm SDM450 Snapdragon 450
 • Dimenzije 153.8 x 72.3 x 8.3 mm
 • Masa 167 g
 • Baterija 3000 mAh

  Fast battery charging 15W
 • Prenos podataka GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE


Snapdragon 450 raspolaže sa čak osam jezgara! Ona rade na taktovima do 1.8 GHz i u stanju su da pruže sasvim dobre performanse, naročito u ovom cenovnom segmentu kome je pozicioniran Moto G6. Čipset se izrađuje u 14-nanometarskom proizvodnom procesu, i samim tim je dosta energetski efikasniji u odnosu na svoje prethodnike, naročito Snapdragon 430, u odnosu na koga beleži lep pomak od skoro 400 MHz. Takođe, kombinuje se sa Adreno 506 GPU-om, koji se takođe diči unapređenjima. U odnosu na Snapdragon 435, obećava se 25% brža grafika uz čak 30% nižu potrošnju, što predstavlja izuzetan pomak.


motog6_cpuz_s.jpg


Uz 3 GB RAMa i 32 GB skladišnog prostora, korisnik je itekako u stanju da komotno koristi telefon u svakom smislu. U teoriji, postojaće i verzija sa 4 GB memorije i 64 GB skladišnog prostora, ali nismo sigurni da li će se ona pojaviti u Srbiji, naročito usled prisusta (skoro) stok Androida. Takođe, dostupan prostor se može proširiti putem microSD memorijske kartice za do 256 GB.


motog6_antutu_s.jpg


Kao i uvek, testirali smo telefon u najpopularnijim sintetičkim aplikacijama da bismo vam dočarali rezultate i ponudili eksplicitne brojke. Sa druge strane, izuzetno smo zadovoljni kako telefon radi u praksi. Nastavite sa čitanjem da biste videli kakvi su nam utisci po tom pitanju...


motog6_geekbench_s.jpg

 

Softver

Verovatno znate da Motorola preferira da koristi gotovo stok Android i veoma nam je drago da se i u novoj generaciji nastavlja sa tim sjajnim trendom. Mnogi korisnici preferiraju čisto Android iskustvo i postoji mnogo razloga za to. Neki samo misle da niko ne može bolje da odradi interfejs od samih kreatora operativnog sistema. Drugi samo vole Google i žele da imaju isti osećaj u korišćenju kao na uređajima koje on potpisuje. Najzad, postoje i oni koji to vole iz čisto praktičnih razloga - nema dodatnog sloja softvera koji opterećuje hardver, uređaj je manje opterećen, više je resursa na raspolaganju, a telefon se može veoma dobro prilagoditi potrebama samog korisnika.


motog6_softver1_s.jpg


Sve u svemu, Moto G6 je upravo takav telefon. Nema opterećujućeg softvera. Dobijate telefon upravo onakav kakav je Google osmislio, uz par interesantnih mogućnosti i dodataka na čije korišćenje vas niko ne tera. No, moramo istaći da je samo prisustvo praktično najsvežije softverske platforme u ovakvoj cenovnoj kategoriji nešto što moramo pohvaliti. Obično niža i niža srednja klasa dobijaju neke prethodne verzije Androida u odnosu na najaktuelnije.

Moto G6 stiže sa Android 8.0 Oreo verzijom operativnog sistema. Kako je reč o veoma svežoj varijanti operativnog sistema, korisnici mogu biti uvereni da će uživati u inovacijama i novitetima koje donosi ova platforma. To posebno može biti važno imajući u vidu tradicionalnu posvećenost Google-a kada je reč o unapređivanju autonomije iz verzije u verziju.


motog6_motogests_s.jpg


Takođe moramo spomenuti stavke koje je Motorola uvela poodavno, a koje sada bivaju prisutne i na uređajima nove generacije. Naime, naše mišljenje o Motorolinim gestovima i kontrolnim sistemima je izuzetno pozitivno, jer smatramo da ne samo da nadograđuju mogućnosti telefona tamo gde je izvorni Android “najtanji”, već jednostavno donose svojevrsnu osobenost Motorola telefonima. Niko drugi nema ovako dobro osmišljene dodatke i, što je najlepše, Motorola nikoga ne tera da ih koristi - svi dodaci se mogu isključiti očas posla, ukoliko korisnik ne želi da ih koristi.Veoma nam se dopada Motorolina tendencija da na telefonima gde je skener otiska prsta smešten napred, ispod ekrana, taj skener otiska prsta ponudi korisniku kao jedinstveni navigacioni taster. Naime, moguće je programirati ga tako da određeni dodiri predstavljaju najvažnije Android komande. Na taj način možete vršiti navigaciju kroz telefon pomoću njega, simplifikujući je i zaista dobijajući jedan poseban i iznenađujuće upotrebljiv vid interakcije sa telefonom.

Verovatno najvažnije stavke u ovom domenu poredstavljaju Moto Actions, odnosno Motorolini gestovi za pojedine funkcije uređaja. Možete protresti telefon da aktivirate baterijsku lampu, podignete ga sa stola da bi prestao da zvoni, obrnete ga na ekran dok stoji na stolu da odbijete poziv, ili obrtanjem u ruci aktivirati kameru, odnosno šetati se između prednje i zadnje kamere. Ceo spisak ovih gestova vam je u svakom trenutku dostupan i oni su iznenađujuće upotrebljivi.Najzad, tu je i mogućnost korišćenja Moto Display mogućnosti. Na ovaj način se korisniku pokazuju “fade” notifikacije na ekranu - reč je o sistemu imitacije permanetntnih informacija na ekranu na OLED telefonimas, gde su u svakom trenutku prisutne informacije o vremenu, datumu, najvažnija i pristigla 1obaveštenja...Kako se ovde radi o IPS ekranu, Motorola aktivira obaveštenja samo na trenutak pre nego što ponovo zatamni ekran, kako se baterija ne bi trošila.Sveukupno iskustvo korišćenja telefona ocenjujemo veoma visokom ocenom. Posebno smo impresionirani što Motorola u suštini, kada je interakcija sa uređajem u pitanju, ne pravi nikakvu razliku između uređaja najviše kategorije i ovih, uslovno rečeno, budžetskih naprava. Stoga je iskustvo veoma dobro, i nemate osećaj da je izdeljeno po klasama, kao što je to nekad slučaj kod drugih proizvođača.

 

Utisci


Ekran

Moto G6 dolazi sa odličnim ekranom koji je obično rezervisan za klasu iznad, što ponovo dodatno impresionira imajući u vidu njegovu pristupačnu cenu. Radi se o IPS ekranu veoma dobrih karakteristika, odličnih, jarkih boja i visokog stepena osvetljenosti, koji garantuje odličnu vidljivost u najrazličitijim uslovima. Već smo spomenuli da je reč o ekranu odnosa stranica 18:9, kakav donosi odlične mogućnosti po pitanju upravljanja jednom rukom, pošto je veoma lako držati ga u jednoj ruci. Motorola svoje nove ekrane naziva Max Vision displejima.Dijagonala ekrana iznosi 5.7 inča. Verovatno najvažnija stavka, koja posebno dobro deluje u ovom cenovnom razredu, jeste što zadržava FullHD+ rezoluciju, odnosno 2160 x 1080 piksela. To znači da se telefon može podičiti gustinom prikaza od čak 424 piksela po inču, što garantuje veoma dobru i oštru sliku. Kada uz to imamo u vidu druge odlične karakteristike ekrana, lako dolazimo do zaključka da je reč o jednom od najboljih ekrana u čitavoj klasi.


motog6_ekran_s.jpg


Postoji dosta mogućnosti za prilagođavanje i podešavanje ekrana. Android 8.0 Oreo nudi dosta opcija za prilagođavanje displeja, uključujući i režim vibrantnih, zasićenijih boja i standardnog prikaza, ali i još nekoliko mogućnosti. Istina, te opcije nisu toliko detaljne kao kod skupljih telefona, ali je i ovo sasvim dovoljno i ubedljivo u ovoj kategoriji. Podsećamo na Corning Gorilla Glass 3 zaštitu, kao i na Moto Display opcije softverskih dodataka, o čemu smo govorili u prethodnim pasusima.


motog6_igra_s.jpg


Zvuk

Motorola ima pomalo neobičan pristup kada je zvuk u pitanju, i tog pristupa se tvrdo drži. Moto G6 ima jedan zvučnik, koji je smešten ne na donju ivicu telefona, kao kod većine konkurenata, već se radi o izuzetno glasnom zvučniku slušalice. Ništa od eventualnih stereo opcija, ali svakako bismo pohvalili glasnoću ovog zvučnika.


motog6_audio_s.jpg


Treba naglasiti i da telefon podržava Dolby Audio, te omogućava podešavanje raznih parametara vezanih za zvuk. To znači da možete menjati ekvilajzere u skladu sa sadržajem koji puštate na telefonu, preciznije podešavati određene parametre zvuka i slično. Pozdravljamo i prisustvo 3,5-milimetarskog konektora. Najzad, G6 podržava i FM radio, s tim što morate da koristite slušalice koje funkcionišu poput antene.

 

Baterija

Baterija bi trebala biti izuzetno važna stavka ovog telefona. Sa kapacitetom od 3000 miliamperčasova, kao i dobro poznatu sklonost Motorole ka štedljivosti, te uz korišćenje relativno svežeg hardvera koji obećava visok stepen energetske efikasnosti, slutimo da će stvari stajati dobro. Da li se praksa pokazuje dostojnom teorijske pretpostavke?U principu, ostvarili smo preko 10 sati rada ekrana tokom jedne obdanice. Brojka se zaustavila na oko 12 sati, a pri tome smo praktično izdržali preko 8 sati YouTube videa. Nije rekorder, nikako nije slabe autonomije. Mišljenja smo da će suzdržanijim, nezahtevnijim korisnicima svakako potrajati preko jednog dana, ali isto tako da i najzahtevnije neće izdati tokom jednog dana upotrebe. Neka vrsta zlatne sredine - sasvim adekvatno i više nego korektno za ovu kategoriju.Pored toga, ukoliko vam i zafali baterije, vrlo brzo ćete moći da je dopunite.


motog6_baterija_s.jpg


Tako je, želimo da istaknemo i veoma važnu informaciju da ovaj telefon podržava brzo punjenje, što ponovo podiže opšti utisak o telefonu, njegovoj upotrebljivosti i lagodnosti korišćenja. U pakovanju stiže 15 W brzi punjač, tako da možete ovu bateriju veoma brzo puniti na taj način. Moramo da primetimo da je punjenje išlo prilično brzo i preko obične konekcije na naš računar, preko USB porta.

 

Kamera

Motorola nastavlja da nas pozitivno iznenađuje u istom stilu kao i u toliko prethodnih detalja. Dve kamere, na telefonu ove kategorije? Pa još više nego upotrebljive, sa veoma dobrim rezultatima? Zaista sjajno! Da, Moto G6 dolazi sa sistemom od dve kamere pozadi. Već smo rekli da je izbočina dosta izražena i da pravi svojevrsno zabezeknuto smajli lice.


 motog6_19_s.jpg


Standardnu Motorola aplikaciju pohvaljujemo, kako zbog opcija i mogućnosti, tako zbog toga što je njena upotreba veoma jednostavna i intuitivna, a to često ostaje u drugom planu. Najbitnije opcije su dostupne direktno sa glavnog ekrana, uključujući i HDR i blic, a prisutna je i opcija profesionalnog režima iz koga se može podešavati puno parametara fotografisanja. Doduše, pitanje je ko će to koristiti i u kojoj meri, ali je lepo znati da je mogućnost tu za slučaj da poželite da je iskoristite.


motog6_kamera1_s.jpg


Senzori su raspoređeni u kombinaciji 12 + 5 megapiksela, sa kakvom smo se susreli na G5S Plus modelu prethodne generacije koji je, kao što vidite iz Plus sufiksa, bio rezervisan za kategoriju iznad. Sada je i “običan” G model dobio dualnu kameru, i to upravo sličnih karakteristika. Kamera podržava phase detection autofokus.


foto_motog6_13_s.jpg


Pomoćna kamera je standardna - dakle, nije reč o monohromatskom, telefoto, širokougaonom ili kakvom drugom senzoru veoma posebnih karakteristika. Ne, prosto je reč o još jednom RGB senzoru čija je uloga da se stara o dodatnim informacijama i da pripomogne u efektima zamućivanja. Otvori blendi su deklarisani na f/1.8 za glavni senzor, odnosno f/2.2 za pomoćni senzor. Ova generacija dobija po prvi put ovakve otvore blendi na glavnim kamerama, pošto je Motorola do sada uglavnom koristila f/2.0 ili manje - pod uslovom da nas sećanje ne vara.


foto_motog6_2_s.jpg

foto_motog6_3_s.jpg


Ukoliko bismo morali da opišemo utiske fotografisanja jednom sintagmom, to bi bilo - pogađate - veoma dobro, iznad okvira klase, prijatno iznenađuje mogućnostima u odnosu na cenu. Zaista upravo takav utisak nosimo sa testiranja, ne samo zbog činjenice da je dualna kamera stigla u ovaj cenovni razred. Prosto, slike su veoma dobre, bogate detaljima uz relativno malu dozu šuma, i posebno dobar rezultat ostvaruju u dobrim svetlosnim uslovima. Iskreni da budemo, ne vidimo šta bi korisnik realno mogao da zameri ovoj kameri u svakodnevnoj upotrebi i šta bi zapravo više mogao da očekuje na telefonu ove kategorije.Dakle, na dnevnom svetlu, rezultat je više nego pristojan. Kako stvari stoje sa noćnim snimanjem? Po tradiciji, Motorola pravi dosta slabije snimke noću i to se ponavlja i dalje. Pad kvaliteta je veoma primetan, uz dosta šuma i borbu senzora da izađu na kraj sa kontrastima i svetlosnim izvorima beogradskih ulica. Kao i ranije, i ovde naglašavamo da mislimo da je nešto do softvera, jer su ovakve kamere definitivno sposobne za nešto više. Moralo bi bolje.Prednjom kamerom smo takođe veoma zadovoljni. Sa senzorom od 8 megapiksela, hvata sasvim pristojne detalje svuda unaokolo, što nas je pomalo zateklo i iznenadilo - naravno, u pozitivnom smislu. Posao odrađuje veoma korektno, sa izuzetkom noćnih snimaka gde pati od slične bolje kao i glavna kamera. Da to barem delimično prebrodi, pomoći će joj LED blic koji je takođe prisutan.


foto_motog6_10_s.jpg


Najzad, kada govorimo o video snimanju, imamo prilično dobre utiske - ponovo, iznenađujuće za kategoriju gde inače ne očekujemo ništa osim bazično upotrebljivog video zapisa. Telefon je u stanju da snima 1080p video i više ne može zbog hardverskih ograničenja. Međutim, prisutan je 60 fps režim, i generalno utisak o videu je veoma solidan. Definitivno Motorola postavlja nove standarde u klasi...


 

Zaključak

U isto vreme smo i radosni i zabrinuti. Radosni smo zbog svega što korisnici dobijaju sa novom Moto G6 serijom telefona. Istovremeno, zabrinuti smo, jer su mnogi proizvođači u ozbiljnoj nevolji. Motorola je podigla nivo kvaliteta i uopšte utisak o onome šta korisnik dobija toliko visoko, da će drugi imati ozbiljnih problema da odgovore na izazov. Takav je utisak sa G6 telefonom koji smo vam danas prikazali, ali i sa drugim uređajima Moto G6 serije, koje smo takođe testirali i koje ćemo vam predstavljati u narednim danima i nedeljama.
Prosto, imate sve što trebate da imate od jednog pristojnog telefona, pa i više od toga, u veoma dostupnom proizvodu čija bi cena trebala, prema najavama lokalne kancelarije, da se kreće oko 250 evra. Spisak onoga što dobijate je zaista impresivan. Veoma dobre performanse, odličan ekran, dvostruka kamera, Corning Gorilla Glass 3 staklo napred i pozadi koje em podiže utisak o izradi telefona, em itekako utiče na zaštitu od mehaničkih udara. Tu je Android 8.0, sveža softverska platforma, obogaćen posebnim Motorolinim implementacijama.Da li može bolje? Moguće, uvek bismo hteli više, brže, jače, ali tražiti više od ovoga što je Motorola ponudila bi u ovom trenutku značilo traženje hleba preko pogače. Izuzetno smo zadovoljni viđenim. Motorola G6 serija iz korena menja odnos uloženog i dobijenog. U cenovno pristupačnijim klasama, to znači da preuzima lidersku poziciju. To je istovremeno i razlog zašto telefon nagrađujemo Best Buy priznanjem. Fantastičan posao!


award_motog6_s.jpg


Prednosti:

- Fenomenalan odnos uloženog i dobijenog
- Čist Android 8.0 Oreo
- Dobra kamera
- Mogućnosti Motorola softverskih dodataka (kontrola telefona, gestovi...)
- Izrada i dizajn


Nedostaci:

- Noćno snimanje
- Izbočina kamere


Očekivana cena: oko 32 hiljade dinara

Uređaj na test ustupila Motorola.

Blackgeorge Novi član postova: 39
Potrebna Pomoć.
Naime, moja žena ima telefon Moto G6 play i posle najnovijeg apdejta softvera zvuk je neočekivano pogoršan. Čuje se tiše, a kada se pojača do maksimuma dolazi do velike distrozije i krckanja.
Kako deinstalirati taj apdejt da ga vratim kako je bilo?
Stvarno nemam vremena da čekam da Lenovo/Moto rešava odnosno da to ispravlja nekim novim apdejtom, pošto vidim na Lenovo/moto forumu da se mnogi na to žale a ispravke još uvek nema.
nucleuswizard Član postova: 240
Da li je bolje uzeti Moto G6 ili Honor 7x, oba imaju skoro pa istu cenu sada?
N_emanja Član postova: 199
aham, skinuo sam je... Vidim da postoji Moto aplikacija ali kao nije podrzana za ovaj fon (LoL)
drdekzar Član postova: 1865
Ja odavno koristim QuickPic imam 1tb prostora, nesecam se kako sam to dobio.
N_emanja Član postova: 199
Posto nema teme za G6 play (ili ja ne umem da nadjem), koju app koristiti za Galeriju ?

Test: Motorola Moto E5 (Video)

Test: Wiko View 2 (Video)

 • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109