Greška

Došlo je do greške.

Test: Motorola Moto G6 Plus (Video)

12.06.2018 12:22 | 46 Mobile
Test: Motorola Moto G6 Plus (Video)

Telefoni srednje klase kompanije Motorola, G6, G6 Play i G6 Plus, su veoma interesantni uređaji, posebno za domaće tržište gde ovakvi telefoni tradicionalno imaju ponajbolju prođu. Kako i ne bi? Kvalitetni, dobro odmereni, vrlo dobre izrade i karakteristika, te pristupačne cene, nimalo ne čudi da predstavljaju jedan od najboljih i najrazumnijih izbora praktično u bilo kojoj kategoriji, pa tako i u srednjoj klasi. Danas testiramo vodeći model ove serije - Moto G6 Plus!

Odličan nastup kompanije Motorola u srednjem segmentu je definitivno dao rezultata, i kompaniju vratio na mapu onih na koje je potrebno ozbiljno računati. Nije uvek tako izgledalo, ali je definitivno Lenovo na pravi način reorganizovao poznatu kompaniju koja se našla pod njegovim okriljem. Rezultat se itekako vidi i sada imamo novu generaciju uređaja srednje klase pred sobom.
Naime, Motorola je bila prepoznatljiva po relativno kozervativnom dizajnu, ali i dizajnu koji se mnogima dopadao. Vremenom su taj imidž nadograđivali i to je rezultovalo nekim zaista fascinantnim telefonima sa jedinstvenim mogućnostima. Top modeli su se odlikovali veoma malom debljinom, dobrim performansama i podrškom za modove. Srednja klasa je, pak, imala pred sobom naizgled težak zadatak da se uhvati u koštac sa galopirajućom konkurencijom. Možemo reći da danas Motorola ima možda ako ne najbolju, a onda svakako najujednačeniju ponudu u ovoj kategoriji - telefone koji predstavljaju odličan odnos uloženog i dobijenog.Dizajn

Želimo da odmah istaknemo da Moto G6 Plus dolazi u sasvim solidnom pakovanju. U kutiji se nalazi turbo punjač, što će svi pozdraviti. Takođe, telefon stiže sa providnom futrolom, koja će u startu doprineti zaštiti vašeg telefona od raznih vidova mehaničkih oštećenja. Odlična stvar, i pri tome sve je uračunato u cenu!Odmah u startu ćete primetiti prvu i ključnu karakteristiku novih Motorola telefona srednje klase. Kao što rekosmo, kompanija se dugo držala standardnih 16:9 postavki. Sada, po prvi put za Motorolu, imamo 18:9 telefone, odnosno telefone sa novim odnosom stranica koji su naprečac osvojili srca kupaca. To se desilo ne samo što su lepši, što može biti subjektivno, već i zbog toga što se lakše drže u ruci, što je moguće imati telefon veće dijagonale i samim tim veće površine ekrana, a da pri tome ne dolazi do problema sa rogobatnim dimenzijama. Upravo srednjoj klasi takva filozofija i pogoduje, jer tu kupci ciljaju što više za uložen novac.Stoga, Motorola je odbacila tradicionalizam koga se tvrdo držala i uplovila u nove tokove. Da li je time nešto izgubila? Ne, nije ništa, definitivno - naprotiv. I dalje ćete ove telefone prepoznavati kao tipične Motorole, zahvaljujući blagim lukovima kojima se odlikuju gornja i donja ivica, kao i zaobljenim ćoškovima.

Takođe ćete telefon nepogrešivo identifikovati kao Motorolu po njegovim leđima. I dalje je tu izbočina kamere, koja je zaista ogromna! No, to će se rešiti futrolom za nošenje, dok svakako prija u vizuelnom smislu. Naime, kružna izbočina je na svojim ivicama izdeljena u podeoke, koji se prosto poigravaju sa svetlošću.Sve u svemu, u estetskom smislu definitivno se Moto G6 Plus ističe u odnosu na konkurenciju. Izrađen je od stakla koje obavija aluminijumski frejm. Znamo da mnogi nisu poklonici ovakve izrade, ali ona definitivno sugeriše premijum uređaj, budući da je takva izrada trenutno “in” u top klasi, pa definitivno Moto G6 Plus uspeva da “ukrade” malo tog osećaja i prenese ga i u cenovno nižu kategoriju. Ne vidimo razloga da se neko buni zbog toga. Motorola koristi Gorilla Glass 3 staklo, tako da korisnici mogu biti mirni i po pitanju mehaničkih udara i oštećenja.Motorola ne odustaje od skenera za otisak prstiju koji je pozicioniran na prednjoj strani. Sa takvim skenerom i mogućnostima Motorola softvera moguće je vršiti navigaciju kroz uređaj, što je sasvim korektna opcija unosa komandi. Na donjem delu se nalaze 3,5-milimetarski konektor za slušalice (odlično) i USB-C konektor. Nema zvučnika, na koji su nas mnogi proizvođači navikli, jer je Motorola ostala verna svom rešenju, odnosno korišćenju zvučnika slušalice kao glavnog zvučnika. Osim osnovnih komandnih tastera na desnoj ivici telefona, gde je taster za paljenje blago nazubljen radi taktilnog osećaja, zatičemo i slot za kartice na gornjoj ivici.

Ono što je interesantno jeste da nosač ima čak tri mesta - Moto G6 Plus je Dual SIM telefon, a pride možete ugraditi i microSD memorijsku karticu kapaciteta do 256 GB, a da se pri tome ne odričete drugog SIM slota jer ovo nije hibridno rešenje. Telefon smo dobili kao sempl, ali bi deo pakovanja trebao biti i Turbo punjač koji će očas posla napuniti bateriju ovog telefona.

Hardver i performanse

Motorola je svoj telefon opremila Snapdragon 630 čipsetom, sa kojim smo se već susreli u telefonu koji je nominalno pozicioniran nešto iznad ovog - Moto X4. Drugim rečima, sada umesto u telefonu koji košta oko 400 evra ovaj hardver zatičemo u klasi od oko 300 evra, što je značajan iskorak i što toplo pozdravljamo. U praksi imamo nešto bolje performanse od dobro poznatog Snapdragon 625 čipseta, svima poznatog rešenja u srednjoj klasi.


Specifikacije
 • Proizvođač Motorola
 • Model Moto G6 Plus
 • Predstavljen April 2018.
 • Operativni sistem Android
 • Verzija OS 8.0 (Oreo)
 • Tip ekrana IPS
 • Rezolucija ekrana 1080 x 2160
 • Gustina ekrana 409 ppi
 • Kamera Dual 12 MP
 • Video 2160p@30fps
 • Prednja kamera 8 MP
 • Blic dual-LED
 • Dijagonala ekrana 5.9 inča
 • WiFi Da
 • Bluetooth Da
 • GPS Da
 • USB USB-C
 • FM Radio Da
 • 3.5 mm konektor Da
 • Ostali senzori i konekcije Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass
 • Memorijski slot microSD
 • CPU Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53
 • Memorija telefona 64 GB
 • RAM 4 GB
 • GPU Adreno 508
 • Chipset Qualcomm Snapdragon 630
 • Dimenzije 160 x 75.5 x 8 mm
 • Masa 167 g
 • Baterija 3200 mAh
 • Prenos podataka GSM / HSPA / LTE


Snapdragon 630 stiže sa osam jezgara koja rade na do 2.2 GHz. U principu, u testovima postiže oko 10-15% bolje performanse u odnosu na prethodnika, ali i mnogo više postiže u grafičkim testovima. Novi čipset stiže sa raznim unapređenjima i optimizacijama. Jedno od njih je potrošnja, zahvaljujući čemu je trajanje baterije još bolje, a i zagrevanje telefona nije izraženo. To pomaže iskustvu u igrama. Adreno 508 GPU je dobio značajno ubrzanje i umesto na 650 MHz kao u Snapdragon 625 čipsetu, novi GPU radi na 850 MHz, što čini značajnu razliku u praksi svima kojima ovaj aspekat korišćenja telefona znači. Snapdragon 630 ima i brži 4G modem, a jezgra se koriste u kombinaciji različitih klokova (štedljiva + performeri).


motog6plus_cpuz_s.jpg


Koliko to pak u praksi znači? Recimo, Moto G6 Plus se pokazao izdržljivijim u praksi u odnosu na G6 Play, koji je stigao sa nešto slabijim Snapdragon 430 čipsetom, ali i baterijom od čak 4000 mAh, naspram 3200 mAh kod G6 Plus modela. Vidite kako nekada teorija ne mora da bude jednaka praksi?


motog6plus_antutu_s.jpg


Telefon je do nas došao u verziji koja bi trebala da bude aktuelna na domaćem tržištu. Naime, ima 4 GB RAMa i 64 GB prostora za skladištenje. Kako Motorola telefoni u ovoj kategoriji tradicionalno stižu u praktično podrazumevanoj formi stok Androida, to je sasvim dovoljno za korišćenje. Već smo spomenuli da se skladišni prostor može proširiti, i to putem microSD kartice maksimalnog kapaciteta do 256 GB.


motog6plus_geekbench_s.jpg


Na priloženim fotografijama možete videti rezultate koje telefon postiže u popularnim benchmark programima. Kao i kod drugih sličnih telefona, hardverskom osnovom smo generalno veoma zadovoljni. Jednostavno prava mera za klasu i odličan ukupan utisak. Motorola Moto G6 Plus je definitivno telefon koji pruža puno.

Softver

Neke stvari se definitivno ne menjaju. Motorola svoje telefone oprema stok varijantom Androida i to je velika prednost kompanije, a istovremeno i velika vrednost za sve koji žele čisto Android iskustvo. Takav je slučaj i sa G6 Plus telefonom. Kako se time istovremeno postiže da telefon bude rasterećen (ili makar što rasterećeniji), jasno je da se takvim potezom ubijaju dve muve jednim udarcem. Sa jedne strane, nema opterećujućeg softvera koji treba pokretati povrh operativnog sistema, a sa druge dobijate interfejs onakav kakvim ga je Google zamislio, uz eventualno neku minimalnu izmenu koja nipošto ne utiče na iskustvo.


motog6plus_softver1_s.jpg


Verzija Androida sa kojom se isporučuje Moto G6 Plus je Android 8.0 Oreo, tako da verujemo da će korisnici biti veoma zadovoljni zbog sveže hardverske platforme, što nažalost nije uvek slučaj u srednjoj kategoriji. Stoga korisnici mogu biti zadovoljni kvalitetom i svežinom softverske platforme, koja kao da je poručena u ovoj kategoriji.


motog6plus_moto1_s.jpg


Sa druge strane, proizvođač nije propustio priliku da unese sopstvenu dozu “šmeka”. Motorola ne bi bila jedna od najinovativnijih kompanija u svetu kada ne bi našla način da uvede inovaciju i tamo gde se čini da prosto nema nekon posebnog mesta za istu. Istina, već smo puno puta viđali Motoroline gestove, odnosno Moto Actions. Mnogo je načina da upotrebite telefon na ovaj način - možete da snimite skrinšot, aktivirate kameru, pokupite telefon sa stola da prestane da zvoni ili da obrnete telefon prilikom poziva da odbijete poziv.Takođe, jedna od zanimljivih opcija jeste korišćenje senzora otiska prstiju za navigaciju, dok kratak dodir po čitaču u praksi biva isto što i Home. Još jedna zanimljiva stavka jeste Moto Display, koji radi “fade” notifikacija u zavisnosti od procene stanja u kom se telefon nalazi – recimo, ako pretpostavi da ste telefon pokupili sa stola i uzeli u ruku, automatski će upaliti displej kako bi prikazao notifikacije iako je ekran bio u stendbaju kako biste ih uočili. Ponovo, nije reč o nečemu što do sada nismo imali prilike da vidimo, ali je svakako veoma lepo imati sve ove mogućnosti na raspolaganju. Važno je reći i da vas Motorola ne prinuđava da ih koristite - neki su podrazumevano uključeni, neki nisu, ali sve možete da isključite ako smatrate da vam ovakvo korišćenje telefona nije po volji.Sam sistem deluje veoma rasterećeno, i takav je i u praksi. Sa ovakvom hardverskom konfiguracijom, Android prosto leti. Nema nekog posebnog segmenta na koji imamo primedbi u tom smislu. Jedini izuzetak bi možda bio Face Unlock, što je opcija koja na našem semplu jednostavno nije radila. Pretpostavljamo da će na prodajnim primercima to biti omogućeno, ali premda smo mogli da podesimo ovu mogućnost, u praksi jednostavno nije funkcionisala. S obzirom da se slično dešavalo na svim telefonima serije, pretpostavljamo da je nešto do semplova, odnosno pretprodajnih primeraka koji su do nas došli.


Utisci

Ekran

Moto G6 Plus stiže sa ekranom kakav je, ipak, pretežno rezervisan za klasu iznad. U suštini, reč je o IPS ekranu i to veoma dobrom ekranu, jarkih boja i odlične osvetljenosti. To znači da će biti vrlo jasan i vidljiv u svim svetlosnim uslovima, kao i da možete da računate na njega i na jarkom suncu, što je veoma važno znati. Motorola je i ovde implementirala sistem “fade” notifikacija, nalik na Galaxy telefone kompanije Samsung i njihov Always On displej. Za razliku od Samsunga, Motorola će samo povremeno aktivirati ekran i pružiti najosnovnije informacije i notifikacije, i potom ga brzo ponovo zatamniti. Prosto, kada bi se svo vreme prikazivale informacije, to bi brzo jelo bateriju.Što se dimenzija tiče, dijagonala ekrana iznosi 5,9 inča, i radi se - po prvi put kada je u pitanju Motorola - o ekranu odnosa stranica 18:9. Bez obzira na naizgled veliku dijagonalu, telefon se zbog 2:1 stranica bez ikakvih problema koristi jednom rukom ukoliko imate makar prosečnu šaku. U skladu sa odnosom strana je i rezolcija - 2160 x 1080 piksela, odnosno Full HD+. To rezultuje gustinom prikaza od 409 piksela po inču, a u kombinaciji sa odličnim uglovima gledanja jednog IPS-a, imamo odličan rezultat - Moto G6 Plus ima ako ne najbolji, a onda svakako jedan od najboljih ekrana u klasi.


motog6plus_ekran_s.jpg


Podsetili bismo još jednom da je ekran zaštićen pomoću Corning Gorilla Glass 3 stakla. Displej možete umnogome prilagođavati i podešavati. Naime, postoje opcije za izbor moda prikaza na displeju, pa tako korisnici mogu birati između zasićenijih boja i standardnog prikaza. Nažalost, ne nudi se neki napredniji izbor, već korisnici samo mogu birati između Standard i Vibrant, kao i u okvirima njih između hladnijeg, neutralnog i toplijeg prikaza, bez detaljnijih podešavanja koja su prisutna kod nekih skupljih telefona. No, mnogima će i to biti sasvim dovoljno.


motog6plus_igra1_s.jpg


Zvuk

Kada je zvuk u pitanju, Motorola se opredelila za tradicionalni pristup. U slučaju ove kompanije, to znači da G6 Plus ima jedan zvučnik. Za razliku od većine drugih proizvođača koji taj zvučnik smeštaju na donji deo telefona, Motorola zvuk prenosi preko zvučnika slušalice, koji je veoma glasan, ali i koji je kada se sve sabere i oduzme - samo jedan. Ništa, stoga, od stereo užitka.


motog6plus_audio_s.jpg


Telefon podržava Dolby Audio, te omogućava podešavanje raznih parametara vezanih za zvuk. To znači da možete menjati ekvilajzere u skladu sa sadržajem koji puštate na telefonu, preciznije podešavati određene parametre zvuka i slično. Da li to znači da možete da unapredite užitak u konzumaciji sadržaja ili da optimizujete telefon za razgovor? Da. Stoga, što da ne, iako bismo mnogo voleli da imamo stereo zvuk. Barem je 3,5-milimetarski konektor prisutan, što pozdravljamo...jer je došlo takvo vreme. Takođe, G6 Plus podržava i FM radio, s tim što morate da koristite slušalice koje funkcionišu poput antene.

Baterija

Stiglo smo do baterije. Ona ima kapacitet od 3200 miliamperčasova. Možda su se neki nadali još većem kapacitetu, imajući u vidu Motorolinu tradiciju, ali i dimenzije telefona. No, i dalje se radi o veoma dobroj bateriji koja će omogućiti dva dana korektne upotrebe bez ikakvih problema.Nažalost, na priloženim fotografijama se vidi i jedan bag - bez obzira koliko god smo punili telefon do 100%, on je jednostavno merio bateriju još od svog prvog punjenja, tako da je grafikon u suštini malo zabagovan i treba ga posmatrati tek od tačke u kojoj kreće da opada. U suštini, telefon je izdržao puštanje YouTube videa od desetak sati i preostalo mu je još 28% baterije u tom trenutku. Verovatno vam je jasno da, osim eventualno ukoliko se poduže budete igrali, telefon zaista može da isporuči dvodnevnu autonomiju i to će biti više nego dovoljno većini korisnika, bez obzira što se ne radi o rekorderu. Motorola nije ni imala tih ambicija.


motog6plus_baterija_s.jpg


Treba reći i da telefon podržava brzo punjenje. No, ne možemo potvrditi da li će se u pakovanju isporučivati 15W brzi punjač, pošto smo, kao što smo već naglasili, dobili sempl za potrebe prikazivanja, a ne prodajni paket. Kako god, i regularno punjenje preko USB-C konektora radi prilično brzo i ne vidimo nikakav problem u tom domenu.

Kamera

Motorola se odlučila da korisnicima donese dual kameru u G6 Plus telefonu. To nas ne iznenađuje, jer već neko vreme postoji upravo ovakva tendencija, ne samo kod ovog proizvođača. Model Moto X4 je imao dve kamere pozadi, prethodnik ovog telefona, G5S Plus je takođe imao dve kamere pozadi. Stoga je logično da Moto G6 Plus stigne sa - dve kamere pozadi. Već smo spomenuli da je izbočina modula vrlo izražena i nema potrebe da se na to vraćamo.


moto_g6plus_3_s.jpg


motog6plus_kamera_s.jpg


Što se softvera tiče, sve je na svom mestu. Standardna Motorola aplikacija je odlično osmišljena, jednostavna, i zaista u praksi jedna od najlakših i najintuintivnijih za korišćenje. Najvažnije opcije su dostupne direktno sa glavnog ekrana, uključujući i HDR i blic, što nije uvek slučaj kod velikog broja proizvođača. Takođe, imamo opciju profesionalnog režima iz koga se može podešavati puno parametara fotografisanja - premda iskreno mislimo da najveći broj korisnika to neće ni koristiti. Takođe su tu i kontrole gestovima, poput aktiviranja kamere protresanjem, ili pak obrtanja u šaci kako bi se pristupilo zadnjoj ili prednjoj kameri, što može biti veoma zgodna stvar u svakodnevnoj praksi.Senzori su raspoređeni u kombinaciji 12 + 5 megapiksela, sa Dual Pixel podrškom, dual-LED dual-tone blicem, phase detection autofokusom, otvorima blendi od f/1.7 za glavni i f/2.2 za pomoćni senzor. Ukoliko se ne varamo, ovo je prvi put da se ovakav otvor blendi koristi na Motorola telefonima nižih kategorija, pošto su prethodnici koristili uglavnom f/2.0 (ili vrednosti oko te) otvore blendi. Veličina jednog piksela je 1.4 mikrometra.Motorolina kombinacija veoma lepo funkcioniše u praksi. Slike su veoma dobre, prilično žive, bogate bojama. Zahvaljujući pomoćnom senzoru, možete da napravite vrlo interesantne efekte, poput zamućivanja pozadine koja je danas apsolutno bitna stavka u svakom pogledu. Šuma ima, ali još više je izražen efekat umekšavanja koji je vrlo vidljiv na pojedinim fotografijama. Recimo, desi se da trava na jednoj polovini fotografije bude oštra, a na drugoj dosta umekšana, kao da je bila van fokusa pa je softver rešio da “ispegla stvar”, načinivši zaista čudnovatu kombinaciju. Takve vrste intervencija su prilično vidljive za sve stvari koje nisu u najužem fokusu.Zanimljivo je da postoji Smart Camera dugme, koje će vas informisati više o objektima koje kamera prepozna. Za ovo vam je potrebna internet konekcija, ali nije loša stvar za sve koji bi možda želeli da prošire svoje znanje ili se nađu na zanimljivim lokacijama i mestima.No, lagali bismo ako bismo rekli da nešto specijalno zameramo ovoj kameri u dobrim uslovima osvetljenja. Slike su veoma pristojne, čak i za kategoriju iznad one u kojoj je G6 Plus pozicionirana. Verovatno će mnogi korisnici, gledajući priložene primere fotografija, zapitati “Zašto je uopšte potrebno išta bolje od ovoga?” Potpuno bismo ih razumeli. Jednostavno, Motorola je uspela da dostigne nivo koji je zaista izuzetno primeren potrebama većine ljudi i više od toga bi bilo traženje dlake u jajetu. Samo da finalni softver ispegla tu i tamo poneko uočeno preterano mekšanje i to će biti to.Noćno snimanje je već neka druga priča. Šum je veoma izražen, kvalitet značajno opada. Iskreni da budemo, znali smo odranije da je noćno snimanje bolnija tačka Motorola telefona, čak i kada nema nikakvih razloga za tako nešto, pretpostavljamo usled softvera. Ista priča se ponavlja i ovog puta. Noćnim fotografijama nismo zadovoljni. Jako puno detalja se gubi, kolorit se značajno menja, šuma na sve strane koliko duša želi. To može i mora bolje. Posebno zbog toga što Motorola, verovatno uzdajući se u sirove specifikacije senzora i otvor blende, promoviše noćno snimanje kao jedan od aduta.Prednja kamera je sasvim pristojna. Ima senzor od 8 megapiksela, sa otvorom blende od f/2.2, te podrškom za 1080p video snimanje i LED blic. U principu, nema joj se šta zameriti. Svoj posao odrađuje veoma korektno. Možete videti priložene dnevne i noćne fotografije, tako da i sami možete videti da se ponavlja situacija kao sa glavnom kamerom - kvalitet pri dnevnom snimanju je veoma dobar, dok noću rapidno opada.


fotke_motog6plus_7_s.jpg


Najzad, dolazimo do video snimanja. Motorola Moto G6 Plus podržava snimanje u 4K rezoluciji! Možda još zanimljivije jeste što je u stanju da snima i u 1080p rezoluciji pri 60 fps! Pri tome, možete da uživate i u blagodetima stabilizacije ukoliko ne idete na maksimalnu rezoluciju. Rezultat su više nego dobri snimci, kakve bi poželeli i neki konkurenti iz viših kategorija. Sve u svemu, imamo veoma dobre performanse i u tom domenu, čak i van okvira klase.

Zaključak

Verovatno vam je jasno da je Moto G6 Plus izvanredan telefon i da svom korisniku donosi izuzetno puno. Visoka vrednost za uložen novac je odlika svih Motorola telefona, pa je tako i ovog puta. No, ovaj put je to još izraženije time što se ide dalje, što tehnologija ne staje, što napredak postoji na praktično svim poljima. To u praksi znači da je, ma koliko imali pozitivno mišljenje o prethodnicima, G6 Plus još bolji, praktično po svim pitanjima.
Drugim rečima, on postaje automatski jedan od najboljih telefona u srednjoj klasi. Da li bi trebao automatski da postane izbor svakoga ko je zainteresovan za ovu kategoriju telefona, a znamo da je takvih ljudi u Srbiji puno? Možda ne, ali svakako bi morao da uđe u uži izbor, budući da je telefonu zaista teško naći manu, što je nesvakidašnje čak i za modele visoke klase. Štaviše, s obzirom da je ovo telefon koji je ipak u nekoj kategoriji koja ne zahteva ogromne izdatke, samim tim će se mane lakše prihvatiti i posmatrati nekim drugim, manje kritičkim očima.


award_motog6plus_s.jpg


Moto G6 Plus je sjajan telefon u svakom pogledu. Modernog a opet prepoznatljivog dizajna, vrhunskog hardvera, odličnog kvaliteta izrade i ekrana, sa odlično osmišljenim softverom i dodacima koji su zapravo izuzetno korisni, nudi izuzetno puno za uloženi novac. Zaista se čovek može sa punim pravom zapitati “Šta će mi više od ovoga?” i sasvim bismo razumeli takvo razmišljanje. Jednostavno, toliko je dobar. Svakako zaslužuje visoko priznanje našeg sajta - Highly Recommended priznanje. Pazite se njegove magnetne privlačnosti. Ili se nemojte paziti, možda je tako još bolje.


Prednosti:

- Sjajan odnos uloženog i dobijenog
- Kvalitet izrade i dizajn
- Hardver
- Čist Android 8.0 Oreo apdejtom
- Dobra kamera
- Mogućnosti Motorola softverskih dodataka (kontrola telefona, gestovi...)


Nedostaci:

- Noćno snimanje
- Izbočina kamere

Cena: oko 40 hiljada dinara

Uređaj na test ustupila Motorola

JoRed83 Novi član postova: 18
Pozdrav, imam pitanje vezano za kvalitet videa. Telefon je Motorola moto g(6) xt1925-5.
Kada se snimi video I pusti na telfonu sve je ok ali kada se taj isti video pošalje na viberu ili prebaci na PC kvalitet videa je veoma loš, vide se pikseli u videu I nije oštra slika.
Zbog čega se ovo dešava kada je u podešavanjima za video u telefonu sve na high quality?
Kako ovaj problem da rešim?
Da li se nekom dešavalo ovo?
Moj otac koristi ovaj telefon.
Blackgeorge Novi član postova: 62
Potrebna Pomoć.
Naime, moja žena ima telefon Moto G6 play i posle najnovijeg apdejta softvera zvuk je neočekivano pogoršan. Čuje se tiše, a kada se pojača do maksimuma dolazi do velike distrozije i krckanja.
Kako deinstalirati taj apdejt da ga vratim kako je bilo?
Stvarno nemam vremena da čekam da Lenovo/Moto rešava odnosno da to ispravlja nekim novim apdejtom, pošto vidim na Lenovo/moto forumu da se mnogi na to žale a ispravke još uvek nema.
nucleuswizard Član postova: 251
Da li je bolje uzeti Moto G6 ili Honor 7x, oba imaju skoro pa istu cenu sada?
N_emanja Član postova: 204
aham, skinuo sam je... Vidim da postoji Moto aplikacija ali kao nije podrzana za ovaj fon (LoL)
drdekzar Član postova: 1920
Ja odavno koristim QuickPic imam 1tb prostora, nesecam se kako sam to dobio.

Test: Honor View 10 (Video)

Test: Motorola G6 Play (Video)

 • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109