Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech X100 i BlueTooth Audio Adapter

20.05.2014 20:25 | 0 Mobile
Test: Logitech X100 i BlueTooth Audio Adapter

Bežični prenos zvuka postaje sve popularniji. Naravno, ne u audiofilskom segmentu, ali ovaj način prenosa je idealan za sve prenosne uređaje, mada verujemo da ima i onih koji bi da se reše kablova kod svog desktop ljubimca. Kablovi nas ograničavaju u velikoj meri i povezivanje sa drugim uređajima, nakon što ste sve već lepo podesili, je uvek mučan proces kome nevoljno pristupamo. Ipak, alternative postoje u različitim oblicima, a Logitech je ponudio dva nova uređaja kao odgovor na ovu temu.

Logitech BlueTooth Audio Adapter

Nebojša Todorović

Logitech BlueTooth Audio Adapter (Cena: oko 5.000 RSD)

Logitech BlueTooth Audio Adapter je vrlo jednostavna i dobro dizajnirana spravica čiji naziv dobro objašnjava namenu. Koncept je jednostavan, ovaj minijaturni adapter treba da bilo koje zvučnike učini bežičnim. To ne moraju nužno da budu samo zvučnici, već bilo koji risiver, pojačalo i sl. koji imaju dva RCA ili jedan 3.5 mm audio ulaz, a realno gledano ovim konekcijama raspolaže svaki od pomenutih proizvoda.
 


 

Samo pakovanje je veoma jednostavno i skromno. Nema neke specijalne opreme, niti je ona u ovom slučaju posebno neophodna. Tu je kratka dokumentacija, kabl koji vezuje dva RCA konektora na klasičnu 3.5mm "bananicu" i naponski adapter. Moramo odmah da ispoljimo primedbu kada je adapter u pitanju, jer je reč o potpuno generičkom uređaju. Ovo ne bi bio problem da je sam Logitech Audio Adapter poveći proizvod, ali njegove dimenzije su zapravo manje od samog napajanja, pa smatramo da je Logitech to mogao, i morao, da reši barem malo elegantnije.
 


 

U svakom drugom smislu, Logitech se potrudio da Audio Adapter bude privlačno stilizovan. Sam uređaj je malih dimenzija, oštrih ivica sa tasterom koji ima prepoznatljivi BlueTooth logo na sredini i logo proizvođača na onome što bismo nazvali prednjom stranicom. O samom proizvodu nema mnogo toga da se priča, jer je izuzetno jednostavan. Elektronika ugrađena "ispod haube" se svodi na BT modul sa podrškom za standarde poslednje generacije i uz to Logitech navodi da je su izvršene dodatne optimizacije kako bi prenos audio materijala bio što bolji. O tome, koja su tačno unapređenja izvršena nije bilo ni reči, ali u svakom slučaju kvalitet prenesenog signala je bio odličan unutar stana od 50 kvadratnih metara, bez obzira na to u kojoj prostoriji smo se nalazili.
 


 

Donji deo krije gumeno postolje, koje bi trebalo da posluži da uređaj ne kliza po podlozi. Ipak, kako je isuviše lagan ovaj sistem nema neku preveliku funkciju. Sa zadnje strane se nalaze konekcije, a već smo ih praktično i pomenuli. Tu su 3.5mm ulaz, kao i dva činča (RCA) za odvojene stereo kanale, kao i konektor za naponski adapter. Osim direktne veze sa zvučnikom, ovaj uređaj možete da povežete sa risiverima, pojačalima i drugim uređajima ovog tipa koji dalje prosleđuju signal na zvučnike.
 


 

Logitech BlueTooth Audio Adapter nudi veoma brzo povezivanje sa većim brojem uređaja gde leži i njegova najveća prednost. Na ovaj način možete da uparite vaš tablet, telefon i recimo iPod sa istim setom zvučnika, tako da bez potrebe za specijalizovanim dock-om ili nekim drugi rešenjem.  U svakom slučaju, ovaj mali uređaj obavlja svoj posao onako kako se od njega to i očekuje. Dizajniran je tako da će se odlično uklopiti u većinu konfiguracija i pritom je zaista dovoljno lep da ne morate da ga sakrivate iza drugih uređaja.
 

Prednosti:

- Dimenzije
- Praktičnost
- Jednostavnost

Nedostaci:

- Naponski adapter je trebao da bude manji
- Cena

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Prestigio BlueTooth slušalice i zvučnici

Cooler Master USNA 120 - Universal Laptop Charger

10104
10105
10106
10107
10108
10109