Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech MK850 Performance desktop komplet

18.05.2017 16:30 | 5 Hardver
Test: Logitech MK850 Performance desktop komplet

Desktop kompleti su izuzetno popularni, naročito među korisnicima koji cene eleganciju korišćenja dve periferije koje su usklađene po dizajnu i mogućnostima, a najčešće koriste jedan konektor. Stvari postaju još lepše ukoliko je reč o bežičnom kompletu periferija. Da sve, makar naizgled, bude još lepše, Logitech se postarao obezbeđivanjem podrške za simultan rad sa više uređaja kada je MK850 Performance komplet u pitanju. Kakve još mogućnosti donosi ovo rešenje?

Logitech MK850 Performance

Filip Majkić

Često zanemarujemo desktop periferije, težeći najpristupačnijim mogućim rešenjima. Pritom, zaboravljaamo da upravo na taj način vršimo interakciju sa desktop računarom, pa je ugođaj kvalitetniji ukoliko koristimo bolje, kvalitetnije periferije sa više mogućnosti. Drugim rečima, reč je o jednoj od ključnih stavki kada je iskustvo korišćenja u pitanju. Otuda potreba za ponudom kvalitetnijih periferija, koje bi ponudile više od osnovnih mogućnosti.


 mk850_11_s.jpg


Logitech je u tom smislu odavno etablirano ime. Prepoznatljiv proizvođač je odavno krenuo sa konceptom desktop kompleta, u šta spada i MK850 Performance, tako da ne čudi ogroman broj opcija koje su dostupne. MK850 se sastoji, naravno, od tastature i miša. Kome su namenjeni? Teško je prosuditi definitivno, ali ponajviše poslovnim korisnicima, kao i osobama koje žele da koriste komplet na više različitih uređaja istovremeno. Logitech je poznat po svojim tastaturama i miševima koji rade na nekoliko uređaja u isto vreme, a sada imamo čitav desktop komplet koji funkcioniše po sličnom principu. Tako možete, u teoriji, tastaturu i miša koristiti za svoj desktop računar, ili pak za vezu sa HTPC računarom, a pored toga i za tablet na kome bi rad bio olakšan.


Uređaji

Kompletan paket se sastoji od tastature, miša, risivera, baterija, te produžnog USB kabla čije prisustvo uvek pozdravljamo. Podešavanje je veoma lako i intuitivno, a na dnu kutije je i šema koja pokazuje kako povezati komplet na više uređaja. Postupak je izuzetno jednostavan, bilo da koristite Unifying risiver ili Bluetooth konekciju, dovoljno je da držite odgovarajući taster sa oznakom 1, 2 ili 3 tačno tri sekunde kako bi se povezao sa odgovarajućim uređajem. Na tastaturi imate tri bela tastera sa oznakama 1, 2 i 3 iznad Insert, Home i PageUp tastera, dok na mišu koristite jedan poseban taster za prebacivanje između ova tri položaja. Kao što smo rekli, desktop računar, laptop, tablet ili smartfon, Windows, MacOS, iOS ili Android, sve bitnije platforme su podržane.

Specifikacije
 • Proizvođač Logitech
 • Model MK850 Performance
 • Kategorija Bežična
 • Interfejs Bluetooth
 • Postolje za dlanove Da
 • Pozadinsko osvetljenje Ne
 • Dodatni tasteri Easy-Switch taster za do tri povezana uređaja ili računara
 • Masa Tastatura: 733 g
  Miš: 135 g
 • Dimenzije Tastatura: 25 mm X 430 mm x 210 mm
  Miš: 45 mm x 74 mm x 115 mm
 • Garancija 2 godine
 • Dodatno Miš sa Bluetooth Smart i 2.4GHz wireless konekcijom
  Domet do 10m
  Logitech Advanced Optical Tracking tehnologija
  1000 dpi
  8 tastera

  Tastatura i miš rade sa PC, Mac, Chrome OS, Android i iOS uređajima

Što se izgleda tiče, tastatura nas je veoma privukla. Logitech je u najavama MK850 kompleta najavljivao da je ključni faktor kojim se rukovodio udobnost na stolu, i moramo reći da se to primećuje na prvi pogled – makar kada je tastatura u pitanju. Ona ima ergonomsko ispupčenje na sredini, koje nas pomalo podseća na stare ergonomske tastature kakve danas uglavnom ne viđamo. Tasteri su veoma plitki, a prisutan je i omekšani oslonac za dlanove, što uvek toplo pozdravljamo. Dakle, naizgled, odličan posao za Logitech!


logitech_mk850_2_s.jpg


I onda...dolazimo do miša. On takođe raspolaže gumiranim površinama koje olakšavaju prijanjanje. Druga svetla tačka mu je Hyper Scroll točkić. Sve ostalo nam deluje manje primamljivo kod njega. Oblik je ergonomski, ali kvalitet osnovnih tastera deluje kao da je ispod nivoa ove klase. I to nas dovodi do krucijalnog dela problematike ovog kompleta. Naime, tek sada smo potražili njegovu cenu i videli da ona na domaćem tržištu iznosi čak 16.400 dinara!


logitech_mk850_6_s.jpg


Momentalno smo pooštrili kriterijum, budući da se radi o iznosu za koji se može kupiti komplet mehaničke tastature i sasvim solidnog igračkog miša. Sve u svemu, nikada ne bismo naslutili da je cena ovog kompleta toliko visoka, posebno kada posmatramo miša koji je definitivno slabiji član ovog dvojca. No, o tome više na narednoj strani...

 

adams Neregistrovan korisnik
Izbegavati ovaj mis nasiroko. Kupio sam ga i vratio odma sledeci dan. Imaju verovatno fabricku gresku jer se mnogima javlja isti problem. Mozete pogledati na ovom linku https://community.logitech.com/s/question/0D53100005vvBQLCA2/m720-scrollwheel-lags-at-beginning
Prava steta jer je mis odlican, brzo se prebacuje kontrola sa uredjaja na uredjaj, lepo lezi u ruci no jedino sto ima taj iritirajuci problem.

Bezbednost podataka u savremenom svetu: Kingston IronKey D300 (4GB)

Test: Logitech MX Master 2S i MX Anywhere 2S

10203
10205
10206
10207
10208
10209