Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech M590 Multi-Device Silent

31.08.2017 23:00 | 0 Hardver
Test: Logitech M590 Multi-Device Silent

Logitech je nedavno obnovio svoj portfolio poslovnih flagship miševa sa novim izdanjima popularnih MX Master i Anywhere modela, koji su doneli vrlo zanimljivu FLOW tehnologiju koja značajno olakšava rad na više računara istovremeno. Međutim, ako niste pažljivo pratili objave vezane za sam Flow ili nove modele miševa uopšte, onda vam je verovatno promakao podatak da Flow sada možete dobiti i na nekim dosta povoljnijim Logitech periferijama. Jedna od njih je i miš koji danas imamo na testu, a reč je o Logitech M590 Silent modelu.

Logitech M590 Multi-Device Silent

Vladimir Pejić

Pun naziv ovog modela je inače malo duži i glasi Logitech M590 Multi-Device Silent i on svakako ništa ne prepušta mašti budući da vam otkrive sve funkcije, dodatke i mogućnosti ovog modela. Pa ćete tako, ako pogledate gornju površinu miša videti dve LED diode sa oznakama „1“ i „2“, pored kojih se nalazi taster. Reč je zapravo o switch-u ili prekidaču koji vas brzinom munje prebacuje sa jednog na drugi povezan uređaj. Kada ste u modu „1“ miš za konekciju koristi USB Unifying receiver, dok se u modu „2“ koristi isključivo Bluetooth.


 logitech_m590_14_s.jpg


Dizajnerski, miš je više prilagođen dešnjacima, iako mu same „krivine“ na kućištu nisu drastične. Levaci tako neće imati skoro nikakav problem sa ergonomijom, osim što je pristup bočnim Back i Forward tasterima nešto teži u takvoj konfiguraciji. Međutim, ako ovaj miš koristite desnom rukom posebno izdvajamo baš ova dva bočna tastera koji se ovde nalaze na idealnoj poziciji, puno boljoj nego na MX Master 2S modelu.


 logitech_m590_8_s.jpg


Kod M590 modela moramo da pohvalimo i samu visinu miša. Naime, iako je miš vrlo malih dimenzija budući da pripada notebook kategoriji, upravo ova visina kućišta pod dlanom stvara drugačiji osećaj pa miš deluje duži nego što jeste.


Specifikacije
  • Model Logitech M590 Multi-Device Silent
  • Kategorija Bežični
  • Proizvođač Logitech
  • Senzor Optički
  • Osetljivost 1000dpi
  • Broj tastera 7
  • Dodatno Logitech Flow
  • Ergonomija Prilagođen desnorukim korisnicima
  • Dimenzije 40mm x 64mm x 103mm
  • Masa 101gr sa baterijom


Na dnu se nalaze tri teflonske podloge, zahvaljujući kojima miš vrlo lepo klizi po svim površinama. Zatim tu su još i otvor optičkog senzora, koji dolazi sa osetljivošću od ravno 1000dpi, kao i On/Off prekidač. Vratanca kriju slot za odlaganje USB Unifying receivera i prostor za jednu AA bateriju koja se isporučuje sa mišem. Sve je vrlo lepo i skladno uklopljeno, sa završnom obradom na vrlo visokom nivou.


logitech_m590_13_s.jpg

 

U praksi

Ono čime se ovaj miš itekako ponosi je Silent sufiks u imenu modela, međutim u praksi primećujemo popriličan nesklad kada je glasnoća određenih tastera u pitanju. Levi i desni tasteri dolaze sa vrlo plitkom tačkom aktuacije, što njih čini potpuno nečujnim, međutim zanimljivo je da ostali tasteri na ovom modelu nisu dobili identičan tretman. Bočni tasteri se na primer čuju sasvim normalno, skrol točkić je npr. nešto tiši u odnosu na neke druge Logitech modele, a šampion glasnoće je svakako bočni (levo, desno) klik na samom točkiću, koji ćete itekako čuti.


logitech_m590_6_s.jpg


Sveukupno deluje da nije baš savršeno jasno šta je Logitech ovde hteo da postigne. Ako ćete samo skrolovati po web stranicama i koristiti levi i desni taster onda dobijate solidno silent iskustvo, ali M590 se istovremeno predstavlja i kao nešto profesionalnije notebook rešenje od nekih „običnih“ miševa, što znači da ćete vrlo verovatno koristiti sve dodatke kojima ovaj miš raspolaže, pa samim tim i dodatne tastere koji su sve osim Silent.


logitech_m590_19_s.jpg

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Logitech MX Master 2S i MX Anywhere 2S

Test: Cooler Master MasterSet MS120 (Video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209