Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech m560

13.03.2014 21:00 | 0 Hardver
Test: Logitech m560

Logitech u ponudi nudi ogroman asortiman miševa različitog tipa i namene i zaista je moguće naći model za svakoga. U poslednje vreme smo se fokusirali na naprednije proizvode koji se nalaze u vrhu cenovnog raspona, gde je svaki DPI bitan, materijali upotrebljeni pri izradi natprosečni i gde je svaka tehnologija implementirana. Došlo je vreme da se pozabavimo i pristupačnijem i jednostavnijem modelu za kakav će biti zainteresovana daleko šira publika. Reč je o m560 modelu koji je nešto manji bežični miš sa podrškom za Windows 8 prečice

Test: Logitech m560

Nebojša Todorović

Kao po običaju, krećemo od eksterijera, odnosno pakovanja miša. U suštini, po paketu u kome dolazi m560, mogli biste (pogrešno) da zaključite da je pozicioniran u klasu ispod one kojoj zaista pripada, budući da je ono zaista minimalistično. Miš stiže u takozvanom blister pakovanju, koje je potpuno providno i kroz njega možete videti miš, risiver i dosta informacija o samom proizvodu. 

Na poleđini proizvođač kao najbitnije stavke ističe gumirane površine koje omogućavaju udobno držanje miša, dobro poznati Logitechov "Hyper Fast Scroll" sličan ranijoj MicroGear tehnologiji. Zatim, tu je Unifying risiver koji je isti za mnoge druge Logitech periferije, pa ukoliko već imate tastaturu sa ovim risiverom, nema potrebe za onim koji se isporučuje. Na kraju, tu su i Windows 8 prečice koje su svakako bitan deo svake nove periferije. Mnogima ovo nije uopšte bitno, ali u tržišnoj trci kompatibilnost sa novim Microsoftovim operativnim sistemom je itekako važnda.
 


 

Propratna oprema je prilično ograničena samom činjenicom da je miš spakovan u blister pakovanje. Ipak, našlo se mesta za kratku dokumentaciju, jednu AAA bateriju, risiver i naravno sam miš. Disk sa drajverima je izostavljen i to predstavlja uobičajenu praksu kompanije, što je možda i najpametnije, jer ćete najsvežiju verziju uvek pronaći na zvaničnoj stranici.
 


 

Kao što smo već rekli, Logitech m620 za komunikaciju obavlja bežičnim putem uz posredstvo Unifying risivera. Reč je o veoma malom uređaju koji je koristi USB interfejs. Dimenzije su minijaturne, pa ukoliko planirate da koristite ovaj miš za laptop ili neki drugi prenosni uređaj, slobodno možete da ga ostavite u njemu, jer neće smetati ni u jednoj situaciji. Druga prednost ovog risivera je činjenica da mogu da se koriste i drugi Logitech uređaji na njemu ukoliko su prilagođeni za Unifying risivere, a ograničenje je na ukupno osam koji u istom trenutku mogu biti povezani.
 

To bi bilo to, a sada pređimo i na sam Logitech M560.

Specifikacije
 • Model M560 (Beli)
 • Kategorija Bežični
 • Proizvođač Logitech
 • Senzor Optički
 • Osetljivost 1000 dpi
 • Broj tastera 5
 • Ergonomija Prilagođen desnorukim korisnicima
 • Promena osetljivosti Softverski
 • Dimenzije 140 x 207 x 78 mm
 • Masa 200 grama
 • Garancija 3 godine
 

 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master QuickFire XT

Test: Cooler Master Trigger Z

10203
10205
10206
10207
10208
10209