Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech G900 Chaos Spectrum

28.03.2017 10:45 | 16 Games
Test: Logitech G900 Chaos Spectrum

Logitech G900 spada u one proizvode o kojima se može pisati nadugačko i naširoko, i o kojima zaista nema potrebe. Nekada dođe dan kada prosto poželite da ne morate da pišete nikakav prikaz, samo da biste ga započeli a reči se pisale same. Naposletku, koliko je to bitno, veoma je upitno, jer se prikaz može odraditi jednom jedinom rečenicom – Logitech G900 Chaos Spectrum je neverovatno dobar miš! No, tako smelu tvrdnju moramo i obrazložiti...

Logitech G900 Chaos Spectrum

Filip Majkić

Iskreni da budemo, kada smo saznali da G900 nije rađen tako da predstavlja nadogradnju nekog postojećeg miša, već „od nule“, veoma smo se ponadali. Danas većina proizvođača kreira nove proizvode tako što nadograđuje postojeće nekim karakteristikama koje su se u međuvremenu standardizovale ili je konkurencija uvela. Ni Logitech nije po tom pitanju izuzetak, ali kao predvodnik tržišta, praktično ima obavezu da u nekom trenutku pomeri granice.G900 Chaos Spectrum je produkt upravo takvog razmišljanja. Ovo je rezultat pomeraja nastupa od „koje još mogućnosti i dodatne karakteristike mogu da ubacim“ ka „da kreiram kvalitetan miš, a za ostalo ćemo videti.“ Upravo zato smo se i veselili toliko kada je došao do nas na test. Ne morate uopšte da ga posmatrate kao vrh ponude u G (gejming) seriji Logitech proizvoda.

g900_cs_5_s.jpg

Ukoliko vam treba samo kvalitetan ili samo bežičan miš, on je tu. Ukoliko želite miš koji unapređuje produktivnost, G900 je dobar izbor. Treba vam miš za igranje? Tu je G900 sjajan. Želite samo komforan miš? Izbor je G900, naravno. Važno vam je da miš bude simetričan? Ponovo, tu je G900. Ni sami niste sigurni koji grip koristite za miša i koji bi vam miš bio idealan u korišćenju? Opet, G900 je i po tom pitanju savršeno prilagodljiv. Isto tako, bilo koji miks pomenutih (ili nekih drugih) zahteva da postavite, odgovor će se svesti na jedno slovo i tri broja – G900. Šta ga čini toliko dobrim?


Uređaj

Već samo pakovanje jasno signalizira da je reč o vrhunkom proizvodu. U karakterističnom crno-plavom stilu G serije, prikazuje miša, ali i njegove najvažnije karakteristike na poleđini, uključujući informacije o senzoru kojim se Logitech toliko ponosi. U pakovanju dobijamo razdelnike sa piramidalnim oblicima, a i sama kutija je hrapava i otvara se poput kutija za cipele, što odaje utisak kvaliteta.


logitech_g900_1_s.jpg


U samom pakovanju zatičemo odvojivi kabl kojim se napaja baterija miša, ali i preko koga se miš može koristiti ukoliko ne želite da ga koristite bežično, kao i risiver, te USB dongle. Tu su i dodatni tasteri i blanko deo, ukoliko želite da rekonfigurišete tastere miša, odnosno dodate neke druge. Najprostiji primer može biti ukoliko ste levoruki korisnik i želite back i forward tastere na poziciji prilagođenoj vašoj ruci, ili pak možda samo želite da dodate još dva tastera jer vam je malo ono što zatičete na mišu – izbor je na vama.

Specifikacije
 • Model C900 Chaos Spectrum
 • Kategorija Gaming
 • Proizvođač Logitech
 • Senzor Optički
 • Osetljivost 200 – 12.000 DPI
 • Broj tastera 6-11
 • Dodatno Chaos Spectrum clock-tuning tehnologija
  RGB LED osvetljenje
  11 programabilnih tastera
 • Ergonomija Simetričan
 • Dimenzije 130 x 67 x 40 mm
 • Masa 107 g

Kao što to obično biva, čim se malo zaviri ispod haube, dobije se okvirna slika o mogućnostima miša. On se bazira na odličnom PMW3366 optičkom senzoru maksimalne rezolucije 12000 DPI. Logitech obećava da ne postoje nikakva akcelaracija, filtriranje ili umekšavanje pokreta, što se vrlo brzo potvrđuje u praksi. U kombinaciji sa odličnim glajderima, treking funkcioniše besprekorno. No, vratimo li se na samog miša, možemo uočiti mnogo stavki koje nas raduju.


logitech_g900_5_s.jpg

logitech_g900_4_s.jpg


Kao što smo već rekli, G900 karakteriše dizajn namenjen za dešnjake i levoruke. Tu su još i prilagodljivo osvetljenje, mehanički tasteri, kao i lagana konstrukcija, što treba uzeti relativno. Naime, miš ima veoma laganu konstrukciju, ali ipak nije među lakšim modelima za svoju veličinu, budući da je morala biti implementirana baterija. Zameranje bi zaista bilo traženje hleba preko pogače, posebno pošto je G900 dizajniran da funkcioniše i kao žični i kao bežični miš, ali jeste nešto što se može napomenuti. Najbolje od oba sveta se zaista ispunjava. Autor ovih redova je vlasnik Logitech G700s miša, koji je umnogome baziran na sličnom konceptu, tako da se vrlo lako mogao uveriti u prednosti novajlije.


logitech_g900_6_s.jpg


Jedna od tih prednosti je upravo pomenuta baterija. Za razliku od G700s, koji nikada nije mogao da isporuči ni blizu obećane autonomije, posebno ukoliko bi bio korišćen za igranje, G900 može da zaista radi i do 24 sata u kombinovanoj primeni. Proizvođač deklariše maksimalnih 32 sata, ali to je prema našem iskustvu nerealna brojka - u pozitivnom smislu. Baterija traje danima. Možda 32 sata u intenzivnom opterećenju u igrama, tek, u praksi smo bateriju punili nakon 4, 5 ili 6 dana. Ukoliko malo klikćete po desktopu, malo radite, pa se poigrate, pa brauzujete internetom, pa se opet zaigrate, G900 će bez problema izdržati danima - otprilike se dnevno, u zavisnosti od korišćenja, gubi 10 do 20 odsto baterije.

 g900_cs_6_s.jpg

Još jedan faktor koji može uticati na ovu stavku jeste osvetljenje miša. Iskreno, mi najviše volimo da isključimo osvetljenje, ali Logitech se potrudio itekako po ovom pitanju, pa tako G900 nudi prilagodljivo RGB osvetljenje u teorijskih 16.8 miliona boja. Punjenje baterije traje oko dva sata. Indikator napunjenosti baterije je trodelni LED pozicioniran ispod srednjeg tastera / točkića.

StainlessFrenky Neregistrovan korisnik
Radi mis odlicno. Prodao sam levi bubreg za njega. Hvala.
tarantula986 Novi član postova: 3
"Težina miša iznosi 1107 grama",ispravite. Inace odlican test.
RomanoC Član postova: 72
Uzeo sam ga ja. Preko oglasnika za 100 eura,novi,zapakiran.Lik nema racun jer ga je navodno dobio direktno od logitecha.Ako me je zajebao,ako rikne onda sam popusio.Registrirao sam ga preko S/N na logitech stranici,zasad sve je u redu. Sto se samog misa tice,nema potrebe da sad ponavljam recenzije,uglavnom sve sto vidite u gornjim linkovima je istina 100%.Dešnjak sam,ruka mi je od pocetka dlana do najviseg srednjeg prsta 20 cm i savrseno mi lezi u ruci.Obe lijeve tipke su mi na dohvat palca.Presao sam sa g502 i nisam pozalio.radi savrseno u wireles modu,baterija mi traje 5 dana,igram se par sati dnevno.
Exodusbgd Član postova: 4287
Ako ćemo realno, isti je u EU već mesecima 180€...
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
red baron Član postova: 530
Citiram korisnika: ArkiSkoro uzeo
Znam ja kako izgledaju kutije. Daj nam neke utiske o korišćenju.
Citiram korisnika: Slaninica Nije vredno upgrejda sa G700.
Možda jeste zbog boljeg bežičnog linka. Kako je prikazao linustech ispada da mu ništa ne smeta iako je na 2,4GHz (što mi je bilo sumnjivo). Na G700 kada pustim transfer fajlova prkeo laptopa ili da skida nešto, miš postaje neprecizan. I manja težina je plus. Ali ona baterija nije predviđena da bude menjana od strane korisnika, to mi je bezveze, kao i samo dva dugmeta sa strane. Navikao na 4.A cena u Srbiji prava mešetarska - uzeli cenu 150 dolara na kojoj već postoji zarada i dodali 8000 dinara. Imam utisak da mozgovi sede negde i zezaju se tipa "sa koliko bi mogli da ih prlimo za ovo". Ista fora ko i za G700s.

Test: Logitech G533 Prodigy

10404
10405
10406
10407
10408
10409