Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech G603

05.10.2017 13:47 | 0 Games
Test: Logitech G603

Nova “G Lightspeed” serija periferija kompanije Logitech obećava puno. Sastoji se od G603 miša i G613 tastature, ali je lako moguće da će je Logitech u budućnosti dodatno proširiti. Danas vam predstavljamo G603 miša, koji predstavlja novog bežičnog miša okrenutog gejming populaciji. Da li je novi miš dobar proizvod i nudi li dovoljno osobina kakve priželjkujemo u vremenu kada smo možda i pomalo razmaženi kvalitetom periferija? Pogledajmo...

Logitech G603

Filip Majkić

Logitech je želeo da postigne puno sa novom serijom bežičnih gejming periferija. No, koliko je u tome uspeo? Na papiru, obećanja su velika. G603 je bežični miš, koji ima karakteristiku da može da radi u kombinaciji sa WiFi ili Bluetooth konekcijom, što možete da birate preko prekidača na donjem delu miša. No, daleko veća i značajnija novina jeste u njegovom senzoru. Reč je o debitantskom proizvodu u tom smislu.


logitech_g603_14_s.jpg


Naime, Logitech je za ovog miša kreirao potpuno novi senzor. Reč je o senzoru koji je poneo ime HERO, kao pogodno odabran akronim od High Efficiency Rated Optical izraza, koji opisuje glavne namere sa ovim optičkim senzorom. Naime, cilj je bio iskombinovati bežični gejmerski miš visokih performansi sa dugim trajanjem baterije. Novi senzor, prema tim tvrdnjama, donosi odličan optički senzor za igranje, najbolji u smislu energetske efikasnosti, kako bi ponudio optimizovanu potrošnju i doneo dugo trajanje baterije. Osetljivost senzora iznosi 12000 DPI, i kompanija navodi da on 10 puta efikasnije troši energiju. 500 sati intenzivnog bežičnog gejminga svakako zvuče obećavajuće. Zvuči sjajno, zar ne?


logitech_g603_1_s.jpg


Uređaj

Logitech G603 stiže u veoma maloj i jednostavnoj kutiji, koja je adekvatno dizajnirana. U njoj zatičemo miša, kratko uputstvo, te minijaturni risiver sa produžnim kablom. Takođe, tu su i dve AA baterije. Sve u svemu, sve što je potrebno da počnete da koristite miša. G603, za svaki slučaj da spomenemo, ne podržava promenu mase tegićima – što je dobro, budući da je miš solidne težine.


Specifikacije
 • Model G603
 • Kategorija Gaming
 • Proizvođač Logitech
 • Senzor Optički
 • Osetljivost HERO senzor, do 12000 DPI
 • Broj tastera 6
 • Dodatno Wireless Gaming miš
  2 x AA baterije
  Omron mikrosvičevi sa 20 miliona garantovanih klikova
  Mehaničke opruge ispod glavnih tastera za prijatan klik
  500 sati do 18 meseci rada zavisno od odabranog moda
  Prekidač na donjem delu miša za odabir režima potrošnje i performansi
  Dualna konekcija - Lightspeed Wireless ili Bluetooth
 • Ergonomija Prilagođen desnorukim korisnicima
 • Memorija Da
 • Promena osetljivosti Da
 • Dimenzije 124 x 68 x 43 mm
 • Masa 112.3 grama sa jednom AA baterijom
  135.7 grama sa dve AA baterije
 • Garancija 2 godine


Miš je...prilično jednostavan. Ne govorimo to u negativnom kontekstu, mada moramo reći da su nas razmazili vrhunski miševi. Ovo je bežični gejming miš, ali je vrlo bazičan u svakom smislu. Nema velikih gumiranih površina, nema posebnih mikronanosa, ne postoje delovi visokog sjaja, niti nečega što bi ukazivalo na visoku klasu miša. Sve je tu, sve je korektno, ali opet nešto fali, da povuče, izazove „vau“ efekat...


logitech_g603_2_s.jpg


Sa druge strane, to će se možda desiti tokom samog korišćenja, zahvaljujući odličnim mehaničkim prekidačima implementiranim ispod glavnih tastera. Zahvaljujući njima, osećaj u kliktanju glavnim tasterima je sjajan! Takođe, upotrebljeni su Omron mikrosvičevi kojima je broj garantovanih klikova oko 20 miliona.


logitech_g603_7_s.jpg


Sa gornje strane se nalazi točkić koji je solidan, ali koji ipak nije Hyper-Scroll, što bi učinilo ovog miša još zanimljivijim i za druge grupe korisnika osim igrača. Sa donje strane imamo dva prekidača. Jednim biramo između Bluetooth i WiFi veze – da, ovaj miš podržava tzv. dualni mod rada i može se koristiti sa više računara. Drugi prekidač služi za odabir režima rada (Hi i Lo), odnosno gašenje miša (Off).


 logitech_g603_5_s.jpg

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Bežični Logitech gejming miševi: G903 i G703

Test: Logitech G613

10404
10405
10406
10407
10408
10409