Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech G533 Prodigy

31.03.2017 11:11 | 0 Games
Test: Logitech G533 Prodigy

Logitech nastavlja sa agresivnim napadom na tržište gejming slušalica. Logitech G933 i G633 su se pokazali kao tržišni uspeh, ali je kompanija želela da dopuni ponudu novim modelom. Reč je o G533 Prodigy slušalicama koje mogu da se posmatraju kao alternativa za G633 u slučaju da dajete prednost bežičnoj vezi sa PC-em. Ukoliko vas to zanima, a spremni ste da se odreknete neke druge mogućnosti, G533 bi trebao da vam privuče pažnju.

Logitech G533 Prodigy

Nebojša Todorović

Ne treba imati nadljudsku sposobnost opažanja da biste zaključili da je reč o slušalicama iz Logitech kuhinje. Štaviše, oni manje upoznati sa tematikom bi vrlo lako mogli da pomešaju novu generaciju gejming headset-ova koje proizvodi Logitech. Ipak, dizajn je nešto drugačiji nego kod G933 i G633 u tome da je, u nedostatku bolje reči, konzervativniji. Jednostavno, za prva dva modela biste možda dvaput razmislili da ih ponesete na posao, dok je G533 Prodigy ipak manje upadljiv.


logitech_g533_prodigy_008_s.jpg


Konstrukcija je tipična za Logitech. Upotrebljena je velika količina mat crne plastike. Na ovaj način je težina održana na pristojnih 350 grama i pored nešto većih dimenzija. Kvalitet upotrebljene plastike je na očekivano visokom nivou. Osim lepog osećaja pod rukom, reč je o vrlo fleksibilnom materijalu, pa ni nakon nekoliko eksperimenata sa uvijanjem "rajfa" slušalica nismo primetili da postoji šansa da dođe do pucanja.


logitech_g533_prodigy_010_s.jpg


Ergonomija je generalno izrazito dobra, a u velikoj meri pomažu ogromni gotovo pravougaoni jastučići koji prijanjaju na glavu pristojno velikom površinom. Dobra poroznost odabranog materijala čini da ne dolazi do zagrevanja lica, a pritom slušalice ne pritiskaju glavu velikom snagom, već ih korisnik nosi veoma rasterećeno. Na sve to, iako deluje kontraintuitivno, zbog velike kontaktne površine, G533 stoji čvrsto na glavi.


logitech_g533_prodigy_013_s.jpg


Iako je G533 Prodigy mahom načinjen od plastike, slajderi koji služe da se povećaju dimenzije su izrađeni od metala. Pri izvlačenju se osećaju jasni klikovi što je lep detalj.


logitech_g533_prodigy_020_s.jpg


Pored izvlačenja, slušalice imaju mogućnost rotiranja kućišta sa zvučnikom za nešto više od 90 stepeni. Ovo dodatno utiče na komfor pri korišćenju, jer se G533 lako odlaže oko vrata bez izvršavanja neželjenog pritiska. U ovom smislu je dizajn zaista obavljen na pravi način, jer svi mi volimo da odlažemo slušalice oko vrata u pauzi između partija.


logitech_g533_prodigy_007_s.jpg


Leva slušalica je puna detalja za razliku od desne. Pre svega, tu je prekidač za paljenje koji ima svoj LED indikator. Takođe, tu je jedan "G" taster koji fabrički služi kao "mute" prečica za mikrofon. Tu je i točkić za podešavanje jačine zvuka. Iako ovo nije prvi put da Logitech implementira ovaj sistem, možemo slobodno reći da je ovog puta to uradio zaista kako treba. Praktično smo uvek do sada imali zamerku nekog tipa. Nekada jednostavno kompanija pretera sa brojem prečica, nekada nisu dobro pozicionirane kontrole, ali je ovog puta posao obavljen kako treba. Ono što je najbitnije je tu, a kako su sve kontrole različite (taster, prekidač i točkić), nema mesta da se napravi greška i pozicije se vrlo lako memorišu.


logitech_g533_prodigy_012_s.jpg


Na kraju, dolazimo i do jednog ulaza, a reč je o mini-USB interfejsu koji služi da se napuni baterija. Ona je ugrađena u slušalice i omogućava autonomiju od oko 15 časova kontinualnog korišćenja, mada imamo utisak da je u praksi ova vrednost bliža cifri od oko 10-12 časova što je i dalje više nego korektno.


logitech_g533_prodigy_011_s.jpg


Na levoj strani pronalazimo i mikrofon. On se lako integriše, a kada se spusti ima i mogućnost dodatnog produženja i promene položaja. Ovo je pristojno rešenje, a dopada nam se njegov odličan kvalitet. Pored toga što prenosi zvuk vrlo jasno i glasno, on poseduje filtere za okolnu buku i filtrira dosta nepotrebnog šuma koji stvara okolina, disanje korisnika i ostali neželjeni izvori zvuka, tako da sagovorniku ostaje samo da se fokusira na glas korisnika.


logitech_g533_prodigy_015_s.jpg

logitech_g533_prodigy_019_s.jpg


Dolazimo i do samih drajvera. Oni su praktično isti kao i kod G633 modela. Reč je o membranama prečnika 40 milimetara, a proizvođač delkariše frekventni raspon od 20 Hz do 20 kHz i 107 dB osetljivost. Impedansa je visokih 32 Oma, što je nešto manje od G933 modela. Iako je reč o stereo sistemu, Logitech je implementirao podršku za DTS Headphone:X 7.1 Surround Sound, što će obradovati igrače kojima je zvučno pozicioniranje u igrama razlika između života i smrti.


logitech_g533_prodigy_018_s.jpg

 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master MasterKeys Pro M

Test: Logitech G900 Chaos Spectrum

10404
10405
10406
10407
10408
10409