Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech G103

22.01.2014 13:20 | 0 Hardver
Test: Logitech G103

Kompanija Logitech je osvežila svoju seriju igračkih periferija, a nama se na testu našao najpovoljniji i ujedno početni model u "G" liniji. Reč je o G103, tastaturi koja za svega nekih 25 evra nudi karakteristični dizajn i mogućnost da uđete u svet gejmerskih periferija. Na ovaj način, Logitech je počeo da konkuriše manje ekskluzivnim brendovima, čiji je adut upravo cena. Kako se autoru ovih redova čini, ovo je za Logitech donekle nepoznata teritorija, tako da će biti zanimljivo videti kako se snašao

Test: Logitech G103

Nebojša Todorović

Nova gejming tastatura iz Logitecha stiže u prilično atraktivnom pakovanju, koje se, osim po dimenzijama, ne razlikuje previše od ostalih u "G" seriji. Dominira zelena boja, kao i slika uređaja čija je polovina prikazana kao da se isti nalaze pod "x-ray" skenerom. Na pakovanju se može saznati da ovaj model poseduje 105 tastera, kao i to da je lokalizovan za US tržište, što znači da nema domaćih slova. Takođe, na zadnjoj stranici možete saznati nekoliko karakteristika koje G103 izdvajaju u odnosu na "obične" tastature.
 


 

Pakovanje je prilično skromnog sadržaja, tako da smo dobili samo kratku dokumentaciju, odmorište za dlanove i naravno samu tastaturu. Drajveri su se nekad dobijali na diskovima, ali je praktičnije i u kranjoj liniji ekološki svesnije rešenje da se isti preuzmu sa zvanične web stranice. Savetujemo svakoga da odmah preuzme drajvere i odgovarajući Gaming Software koji će vam omogućiti dodatno prilagođavanje tastature ličnim preferencijama.
 


 

Logitech G103 definitivno izgleda prilično atraktivno i u skladu sa kategorijom kojoj pripada. Od jednog gejmerskog modela se očekuje nešto atraktivnija kolorna šema, kao što je u ovom slučaju crveno crna. Sam oblik je poprilično konvencionalan i kada ne bi bilo dodatnih "G" tastera, prekidača koji gasi Windowsov START i nekoliko crvenih detalja, G103 bi izgledao sasvim uobičajeno, ali i vrlo funkcionalno. Sve što je potrebno za udobno kucanje je tu.
 

Na kraju, sa odmorištem za dlanove, G103 izgleda kompletno. Na ovaj način raste u dimenzijama i zahtevaće prilično veliku podlogu u vidu prostranog stola, ali oni koji to vole, neće imati problem. Plastika od koje je odmorište izrađeno je manje-više isto kao i kod znatno skupljih modela. Iako se radi o tvrdoj plastici, itekako znači kada imate gde da spustite ivice dlanova. U ovom izdanju, kucanje je udobno, kao i dugotrajno igranje i moramo priznati da smo imali utisak da koristimo skuplju tastaturu nego što G103 to zaista jeste. Plastika solidnog kvaliteta, kao i tasteri koji pružaju adekvatan otpor. Raspored je odličan, svaki deo je odvojen bez kompromisa, a tu je veliki Enter koji je svakako dobrodošao. Povrh svega, ova tastatura ispunjava i sve uslove da pripada "G"  porodici.
 

 

Specifikacije
  • Proizvođač Logitech
  • Model G103
  • Kategorija Gejming
  • Interfejs USB
  • Postolje za dlanove Da
  • Broj makro tastera 6
  • Dodatni tasteri Da
  • Profili Da
  • Masa 500 grama
  • Dimenzije 476 x 193 x 29 mm
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Logitech K810

Test: Cooler Master QuickFire TK Stealth

10203
10205
10206
10207
10208
10209