Greška

Došlo je do greške.

Test: Logitech Craft

02.10.2017 13:48 | 0 Hardver
Test: Logitech Craft

Logitech je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu predstavio vrlo zanimljivu CRAFT tastaturu namenjenu content kreatorima, koja sa sobom donosi prilično inteligentan sistem kontekstnog prilagođavanja određenoj situaciji, ili bolje rečeno aplikaciji u kojoj se kreator sadržaja nalazi. Kako bi ovo bilo iskorišćeno na najbolji način osmišljen je i potpuno novi Input mehanizam koji Logitech naziva – Kruna!

Logitech Craft

Vladimir Pejić

Logitech CRAFT će kada se pojavi u prodaji u oktobru ove godine biti kategorizovan kao tastatura iz najviše, flagship wireless ponude sa preporučenom cenom od 199$. Hteli smo ovo istaći u samom startu budući da i ovaj podatak može imati veliki značaj na donošenje konačnog suda o potencijalnoj nabavci ali i samoj tastaturi uopšte. CRAFT tastatura osmišljena je kao moćan dodatak postojećem Logitech ekosistemu profesionalnih perifernih rešenja koja obuhvataju hardverske proizvode poput MX Master ili Ergo miševa, ali i softverska rešenja poput npr. Logitech Flow tehnologije koja je ovde u potpunosti podržana.Sama cenovna klasa diktira i nešto ozbiljniju prezentaciju pakovanja, pa tako tastaturu dobijamo u prelepo dizajniranoj kutiji sa vrlo detaljnim i lepim prikazom njenih najvažnijih mogućnosti. U startu tako imamo uvid u specijalnu softversku podršku za Adobe Creative i Microsoft Office rešenja, zatim inteligentno rešeno pozadinsko osvetljenje, specijalno dizajnirane tastere itd.

 


U unutrašnjosti kutije tastatura dolazi upakovana u elegantnu mat foliju po uzoru na neke Apple uređaje i periferije, zajedno sa USB Unifying receiverom i USB Type-C kablom za punjenje baterije, kao i uputstvom za osnovnu upotrebu. Što se tiče uputstva i nekih osnova same upotrebe naša preporuka je da posetite i YouTube kanal Logitech-a gde je svaka od mogućnosti ovog Craft modela predstavljena odličnim tutorial videom i predstavlja sjajnu početnu tačku za upoznavanje sa mogućnostima “glavne zvezde” ove tastature – krune koja se nalazi u gornjem levom ćošku.


Specifikacije
  • Proizvođač Logitech
  • Model CRAFT Advanced Keyboard
  • Kategorija Bežična
  • Interfejs WiFi
  • Postolje za dlanove Ne
  • Pozadinsko osvetljenje Da
  • Dodatni tasteri Crown -
  • Masa 960g
  • Dimenzije 430 mm x 149 mm x 32 mm


Kruna je dizajnirana tako da koristi i prepoznaje nekoliko različitih input komandi – dodir, pritisak i rotaciju. Dolazi sa tzv. globalnim komandama koje možete koristiti u Windows ili Mac operativnom sistemu, a kao jedan od primera navodimo rotaciju koja pojačava ili utišava zvuk. Međutim, ovo je samo jedna od bukvalno bezbroj tih globalnih komandi, a sve one se mogu lako podesiti unutar Logitech Options softvera.


logitech_craft_2_s.jpg


Ono što je kod krune ipak važnije je kontekstno prilagođavanje situaciji, što znači da u zavisnosti od pokrenute third party aplikacije tastatura automatski aktivira specijalan softverski režim rada prilagođen upravo njoj. U Chrome-u će vas okretanje krune prebacivati između otvorenih ili pinovanih Tabova, u Word-u će menjati veličinu ili font teksta, Premiere je koristi za preciznu navigaciju po video i audio timeline-u itd.


Komentari

0 Dodaj komentar

Imena dobitnika Cooler Master nagradne igre

10203
10205
10206
10207
10208
10209