Greška

Došlo je do greške.

Test: LG G6 (Video)

29.05.2017 13:05 | 1579 Mobile
Test: LG G6 (Video)

Šesta generacija smartfona korejskog proizvođača nedavno je stigla u Srbiju. Ovoga puta nema više modularnog pristupa kao prethodne godine, a tu mislimo na LG G5 koji se nije preterano proslavio. Može li G6 da promeni stvari nabolje? Svakako smo primetili napredak u odnosu na prethodnika, ali ujedno ima i par čudnih odluka koje mogu negativno uticati na popularnost ovog modela. Kako se ovaj smartfon sa kompaktnim kućištem i 18:9 ekranom pokazao u praksi?

LG G6

Dragoljub Radovanović

Nakon što je prošle godine G5 pao na ispitu pokušaja donošenja modularnosti u svet smartfona, LG je ovog puta promenio koncept i vratio se na standardniji i razumljiviji, sa nadom da će ovoga puta bolje proći. Ne možemo reći da je modularni pristup bio neubedljiv i nezanimljiv, jer su rešenja sa izmenjivom baterijom, kamera grip-om i Hi-Fi DAC-om barem nama bila interesantna. Nažalost, nedovoljno ljudi je bilo zainteresovano za tu priču, otuda i razlog zašto LG nije nastavio sa modulima i ove godine. Barem su bili hrabri da pokušaju, ako ništa drugo, tako da će priča o modularnosti morati da sačeka neku bližu budućnost dok se ne razvije savršenije rešenje.


lg_g6_prva_s.jpg


LG je odlučio da ne treba plakati za propuštenim prilikama, već da treba iskoristiti novu priliku i probati uraditi nešto bolje i drugačije. Trend koji je pokrenut, prvenstveno od kompanije LG, a mislimo na 18:9 odnos ekrana, deluje kao da može postati standard u budućnosti za ekrane smartfona. Samsung je takođe primenio ovaj odnos strana na svoje S8 i S8+ modelima, a jedna od prednosti ovako izduženog ekrana je to što je telefon uži i lepše leži u ruci. Definitivno postoji prednost 18:9 ekrana, mada se postavlja pitanje prilagođavanja video materijala, koji je već dugi niz godina u 16:9 aspektu. 


lg_g6_prva_2_s.jpg

Vreme će pokazati kakva budućnost čeka ekrane mobilnih telefona. U međuvremenu, fokusirajmo se na sadašnjost i ono što nam LG G6 nudi. Vodeći model kompanije LG je predstavljen publici i postao je dostupan mesec dana ranije u poređenju sa jednim od glavnih konkurenata i komšije takođe iz Južne Koreje, top modelom kompanije Samsung. Mnogi bi pomislili da je to pametan potez, jer u startu privlači potencijalne kupce novog smartfona u vremenskom periodu dok konkurencija ne predstavi svoj model. Logika jeste dobra, mada je u takvom potezu žrtvovana jedna bitna stvar, a to je da LG G6 nije došao sa najnovijim mogućim čipsetom. Takođe, uz odluku da iskoriste sada već dve godine star senzor kamere, postavlja se pitanje da li su to stvari koje potencijalno mogu odvratiti potrošače od kupovine G6 modela?

diogenes985 Novi član postova: 50
E hvala..U sredu uzimam i lepo bi bilo da je otkljucan... G4 koji sam imao,sa telenora,bio je zakljucan
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
marinko98 Član postova: 2086
Citiram korisnika: diogenes985Jel zna neko,da li je G6 iz telenora otkljucan za sve mreze?Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Jeste. Moj je bio sa Telenor mreže i bio je otključan.Послато са LG-M700
Gorth Član postova: 2036
Citiram korisnika: hzdRazmisljam da zamenim svoj skoro 5 godina stari G3 sa G6,do sad sam bio prezadovoljan G3, retko koji telefon me je tako dobro sluzio, pa ostajem pri LG.Nekako stereotipno razmisljam o dual sim modelu kao losijem, da li postoji razlika u performansama dual sim i single sim modela?Cena je maltene ista (cak je single sim i skuplji na razlicitim oglasima), konkretno, da li ima ikakve razlike u performansama razlicitih modela iz Azije i Evrope kojih treba da budem svestan?Takodje, recenzije telefona se dosta razlikuju, pa me interesuju i mane telefona, od nekoga ko zapravo koristi telefon vec duze vreme.Hvala!
Cela prica o losijim performansama kod dual sim telefona su prestale odavno, isto kad i formiranje baterija Samo su neuki korisnici interneta nastavili da prodaju legende po temama.Jedina razlika moze da bude u samom ROMu telefona i to koja je verzija i sa kojim ispravkama na INT ili DUAL modelu, jer je LG usrao motku i napravio telefone za razlicita trzista....Da se ja pitam otpustio bi budalu zaduzenu za tu odluku i svuda furao dual sim telefon sa quad dacom. Bezicno punjenje je ******stina prve klase i daleko od kvalitetne primene
diogenes985 Novi član postova: 50
Jel zna neko,da li je G6 iz telenora otkljucan za sve mreze?
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
diogenes985 Novi član postova: 50

Test: Moto G5 (Video)

Essential, sledeći veliki igrač mobilne industrije?

10104
10105
10106
10107
10108
10109