Greška

Došlo je do greške.

Test: LG G6 (Video)

29.05.2017 13:05 | 1503 Mobile
Test: LG G6 (Video)

Šesta generacija smartfona korejskog proizvođača nedavno je stigla u Srbiju. Ovoga puta nema više modularnog pristupa kao prethodne godine, a tu mislimo na LG G5 koji se nije preterano proslavio. Može li G6 da promeni stvari nabolje? Svakako smo primetili napredak u odnosu na prethodnika, ali ujedno ima i par čudnih odluka koje mogu negativno uticati na popularnost ovog modela. Kako se ovaj smartfon sa kompaktnim kućištem i 18:9 ekranom pokazao u praksi?

LG G6

Dragoljub Radovanović

Nakon što je prošle godine G5 pao na ispitu pokušaja donošenja modularnosti u svet smartfona, LG je ovog puta promenio koncept i vratio se na standardniji i razumljiviji, sa nadom da će ovoga puta bolje proći. Ne možemo reći da je modularni pristup bio neubedljiv i nezanimljiv, jer su rešenja sa izmenjivom baterijom, kamera grip-om i Hi-Fi DAC-om barem nama bila interesantna. Nažalost, nedovoljno ljudi je bilo zainteresovano za tu priču, otuda i razlog zašto LG nije nastavio sa modulima i ove godine. Barem su bili hrabri da pokušaju, ako ništa drugo, tako da će priča o modularnosti morati da sačeka neku bližu budućnost dok se ne razvije savršenije rešenje.


lg_g6_prva_s.jpg


LG je odlučio da ne treba plakati za propuštenim prilikama, već da treba iskoristiti novu priliku i probati uraditi nešto bolje i drugačije. Trend koji je pokrenut, prvenstveno od kompanije LG, a mislimo na 18:9 odnos ekrana, deluje kao da može postati standard u budućnosti za ekrane smartfona. Samsung je takođe primenio ovaj odnos strana na svoje S8 i S8+ modelima, a jedna od prednosti ovako izduženog ekrana je to što je telefon uži i lepše leži u ruci. Definitivno postoji prednost 18:9 ekrana, mada se postavlja pitanje prilagođavanja video materijala, koji je već dugi niz godina u 16:9 aspektu. 


lg_g6_prva_2_s.jpg

Vreme će pokazati kakva budućnost čeka ekrane mobilnih telefona. U međuvremenu, fokusirajmo se na sadašnjost i ono što nam LG G6 nudi. Vodeći model kompanije LG je predstavljen publici i postao je dostupan mesec dana ranije u poređenju sa jednim od glavnih konkurenata i komšije takođe iz Južne Koreje, top modelom kompanije Samsung. Mnogi bi pomislili da je to pametan potez, jer u startu privlači potencijalne kupce novog smartfona u vremenskom periodu dok konkurencija ne predstavi svoj model. Logika jeste dobra, mada je u takvom potezu žrtvovana jedna bitna stvar, a to je da LG G6 nije došao sa najnovijim mogućim čipsetom. Takođe, uz odluku da iskoriste sada već dve godine star senzor kamere, postavlja se pitanje da li su to stvari koje potencijalno mogu odvratiti potrošače od kupovine G6 modela?

hsv.stoned Član postova: 20030
Citiram korisnika: VojkanMožda američke samo snap 820 821 835 Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Pa naravno, lepo pise da je port za sada moguc samo na tim SD uredjajima Ali ko zna, mozda zbudze i za Exynos.
megaman Član postova: 33
Probah i ja na G6 ovaj port kamere i po meni pravi bolje slike (barem po dnevnom svjetlu) nego stock app na auto podesavanju, vidi se odma, pogotovo kad se zumira, nedostaje sto ne moze da stavlja slike u 18:9 format i ne podrzava wide kameru.
Vojkan Moderators postova: 14237
Citiram korisnika: hsv.stonedNa jos boljem konju ce biti vlasnici uredjaja sa pixel-olikim velicinama senzora kamere i ostalim top-notch karakteristikama istih Ovaj port vrlo lako moze da pretvori S7/E/8+ kamere u najbolje na trzistu.
Možda američke samo snap 820 821 835 Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
= IGY = Član postova: 1428
Evo razlike, obratite paznju na detalje na samom analog stick-u.
Redovan LG auto opali takav noise reduction da se detalji izgube skroz, HDR im tek ne bih komentarisao tako da za mene ovaj Google prvi beta port koji moze sa vremenom nadajmo se covek jos da dotera predstavlja pravo osvezenje.
Altru Član postova: 1363
probao sam na v20, nisam fasciniran, stock app radi bolje...probacu i ja na dnevnom svetlu, ali bar za sada ne vidim neku prednost...a i stock app ima dosta dobar hdr ako je nekom bas do toga...
ova fotka sa google kamerom na g6 ima gadan purple fringe pored svega...
Sent from my iPad using Tapatalk

Test: Moto G5 (Video)

Essential, sledeći veliki igrač mobilne industrije?

10104
10105
10106
10107
10108
10109