Greška

Došlo je do greške.

Test: LG G6 (Video)

29.05.2017 13:05 | 1343 Mobile
Test: LG G6 (Video)

Šesta generacija smartfona korejskog proizvođača nedavno je stigla u Srbiju. Ovoga puta nema više modularnog pristupa kao prethodne godine, a tu mislimo na LG G5 koji se nije preterano proslavio. Može li G6 da promeni stvari nabolje? Svakako smo primetili napredak u odnosu na prethodnika, ali ujedno ima i par čudnih odluka koje mogu negativno uticati na popularnost ovog modela. Kako se ovaj smartfon sa kompaktnim kućištem i 18:9 ekranom pokazao u praksi?

LG G6

Dragoljub Radovanović

Nakon što je prošle godine G5 pao na ispitu pokušaja donošenja modularnosti u svet smartfona, LG je ovog puta promenio koncept i vratio se na standardniji i razumljiviji, sa nadom da će ovoga puta bolje proći. Ne možemo reći da je modularni pristup bio neubedljiv i nezanimljiv, jer su rešenja sa izmenjivom baterijom, kamera grip-om i Hi-Fi DAC-om barem nama bila interesantna. Nažalost, nedovoljno ljudi je bilo zainteresovano za tu priču, otuda i razlog zašto LG nije nastavio sa modulima i ove godine. Barem su bili hrabri da pokušaju, ako ništa drugo, tako da će priča o modularnosti morati da sačeka neku bližu budućnost dok se ne razvije savršenije rešenje.


lg_g6_prva_s.jpg


LG je odlučio da ne treba plakati za propuštenim prilikama, već da treba iskoristiti novu priliku i probati uraditi nešto bolje i drugačije. Trend koji je pokrenut, prvenstveno od kompanije LG, a mislimo na 18:9 odnos ekrana, deluje kao da može postati standard u budućnosti za ekrane smartfona. Samsung je takođe primenio ovaj odnos strana na svoje S8 i S8+ modelima, a jedna od prednosti ovako izduženog ekrana je to što je telefon uži i lepše leži u ruci. Definitivno postoji prednost 18:9 ekrana, mada se postavlja pitanje prilagođavanja video materijala, koji je već dugi niz godina u 16:9 aspektu. 


lg_g6_prva_2_s.jpg

Vreme će pokazati kakva budućnost čeka ekrane mobilnih telefona. U međuvremenu, fokusirajmo se na sadašnjost i ono što nam LG G6 nudi. Vodeći model kompanije LG je predstavljen publici i postao je dostupan mesec dana ranije u poređenju sa jednim od glavnih konkurenata i komšije takođe iz Južne Koreje, top modelom kompanije Samsung. Mnogi bi pomislili da je to pametan potez, jer u startu privlači potencijalne kupce novog smartfona u vremenskom periodu dok konkurencija ne predstavi svoj model. Logika jeste dobra, mada je u takvom potezu žrtvovana jedna bitna stvar, a to je da LG G6 nije došao sa najnovijim mogućim čipsetom. Takođe, uz odluku da iskoriste sada već dve godine star senzor kamere, postavlja se pitanje da li su to stvari koje potencijalno mogu odvratiti potrošače od kupovine G6 modela?

downtown Član postova: 166
Citiram korisnika: nikola1970G6 390e na eglobalcentralu, dajte da odradimo neku kombinaciju ako ima neko zainteresovan pa da uzmemo po ovoj super ceni, v20 je oko 310 kod njih isto. Sent from my Hawaii P9 using Tapatalk
Stvarno bas dobre cene. Pise da je free isporuka 6-8 dana i za Madjarsku i Grcku, pa ko ima nekog tamo il eto ide sad na more i zna gazdu zbog adrese eto... em ne plati carinu em dzabe postarina
nikola1970 Član postova: 1032
G6 390e na eglobalcentralu, dajte da odradimo neku kombinaciju ako ima neko zainteresovan pa da uzmemo po ovoj super ceni, v20 je oko 310 kod njih isto.
Sent from my Hawaii P9 using Tapatalk
Šumadinac Član postova: 7959
Meni ovo ništa spektakularno [emoji3]
Ne treba mi ni više prostora, ni DAC ni bežično punjenje ...
Ajde ove boje su OK.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Pakao Novi član postova: 342
E ovo je već OK mob. Šteta što ga neće biti u legalnoj kupovini sa garancijom operatera
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Šumadinac Član postova: 7959

--- link ---
LG finally makes a G6 that doesn’t skimp on features
The G6+ comes with a quad DAC, wireless charging, and more storage

--- link ---
Meet the LG G6 Plus: 6GB of RAM, 128GB of storage, and new colors

--- link ---
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Test: Moto G5 (Video)

Essential, sledeći veliki igrač mobilne industrije?

10104
10105
10106
10107
10108
10109