Greška

Došlo je do greške.

Test: LG Cinema 3D 47LM960V

17.10.2012 09:34 | 0 Multimedija
Test: LG Cinema 3D 47LM960V

LG nam je za potrebe testa ustupio svoj vodeći model Nano Full LED osvetljenog LCD televizora, 47-inčni LM960V. Ovde je reč o takozvanom Cinema 3D HDTV-u koji koristi pasivnu tehnologiju za prikazivanje trodimenzionalnog efekta. Kao što je to danas jako često slučaj, ovaj model je FullHD, tačnije poseduje 1920 x 1080 rezoluciju ekrana. Ovo je takođe Smart televizor sa internet mogućnostima, DVB-T2 tjunerom, 1000 MCI i po nama odličnim Magic daljinskim. Njega krasi veoma tanki okvir i privlačni dizajn. Više detalja u nastavku...

Test: LG Cinema 3D 47LM960V

Dragoljub Radovanović

Prethodni modeli televizora koji su nam stigli od ove jako poznate korejske kompanije su bili LM860V i LM670S/LM671S i to su bili Edge LED osvetljeni televizori, dok je LM960V ozbiljniji Flagship model sa Nano Full LED tehnologijom pozadinskog osvetljenja, kao recimo prošlogodišnji 55LW980s. Iako se ovde takođe radi o televizoru sa lokalnim zonama zatamnjivanja, broj zona koji je prisutan je 24 umesto 96 kod prethodnog Flagship modela, što je po nama dosta niska cifra. Bilo kako bilo, FullLED tip pozadinskog osvetljenja pokriva veću površinu ekrana u poređenju sa EdgeLED tipom, koji pokriva samo ivice i ne nudi toliki nivo uniformnosti osvetljenja. Nano FullLED takođe ima veći nivo svetline i jasniju sliku.

Cinema 3D u naslovu nam govori da se radi o televizoru sa pasivnom tehnologijom trodimenzionalnog prikaza, što je i karakteristično za LG, jer je to ipak kompanija koja je razvila ovu tehnologiju. Uvek se vodi polemika da li je pasivna tehnologija bolja od aktivne, a iako joj dosta stvari ide u korist, postoji jedna stvar koja je sprečava da definitivno odnese titulu - rezolucija prikaza. Uvek se vraćamo na tu stvar prepolovljene vertikalne rezolucije i Interlaced izgleda slike sa crnim linijama. Sve ostalo je na strani ove tehnologije, svetlina slike, lakše naočare, nema treperenja, itd...LG LM960V model poseduje IPS tip ekrana rezolucije 1920 x 1080 piksela, dakle danas već široko rasprostranjeni FullHD standard. S obzirom na to da je ovde reč o Smart televizoru, on poseduje internet aplikacije i servise koje će vam u neku ruku umanjiti potrebu da ustanete iz fotelje i sednete za vaš računar. Na ovom modelu takođe postoji i Browser, tako da možete čak i surfovati preko televizora. Ono što čini navigaciju i upravljanje televizorom jako prijatnim je odlični Magic daljinski. On radi na istom principu kao kontroler za Nintendo Wii konzolu, dakle prepoznavanjem pokreta vaše ruke.Kao i kod LW980s modela koji smo testirali, ovde je takođe prisutan 1000 Motion Clarity Index (MCI), i 400Hz TruMotion opcija interpolacije frejmova, tačnije veštačko povećavanje linija pokretne rezolucije. Sa uključenom opcijom dobija se punih 1080, dok kada je opcija isključena dobija se klasičnih 300 linija pokretne rezolucije. Televizor poseduje dvojezgarni procesor koji nudi poboljšane performanse u kretanju interfejsom, internet aplikacijama i nudi bolju 2D u 3D konverziju. Ako imate WiDi podržan laptop, možete koristiti taj standard za bežično prenošenje slike na televizor, a tu je takođe i integrisan WiFi adapter za internet konekciju.Zahvaljujući FPR 3D tehnologiji, kod LM960V modela prisutna je i Dual Play opcija, koja nudi igračima da vide svoj ekran preko cele površine, umesto samo polovine kada igrate u dvoje, korišćenjem Dual Play naočara. On takođe poseduje i DVB-T2 tjuner, što je itekako korisno jer ne trebate da nabavljate odvojeni risiver za praćenje programa iz etra. Detaljnije specifikacije možete naći u nastavku.


Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Toshiba Regza LED 3D 42WL863

Test: Toshiba 46TL938 LED LCD

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309