Greška

Došlo je do greške.

Test: LG BH6430P - 5.1 Smart 3D Blu-ray kućni bioskop

01.01.2014 21:53 | 0 Multimedija
Test: LG BH6430P - 5.1 Smart 3D Blu-ray kućni bioskop

LG nam je za potrebe testa ustupio jedan od svojih Blu-ray audio sistema iz umerenije cenovne kategorije. Danas pišemo o 5.1 kućnom bioskopu sa ukupnom izlaznom snagom od 1000W, 3D reprodukcijom, Smart TV mogućnostima kao i Resolution Upscaler funkcijom, koja povećava rezoluciju materijala standardne definicije. Svakako impresivna količina onoga što se dobija. No, da li je ovakav sistem nešto što se uklapa u vaše planove, cenovno, estetski, po mogućnostima? Više detalja u nastavku...

Test: LG BH6430P - 5.1 Smart 3D Blu-ray kućni bioskop

Dragoljub Radovanović

Dobili smo priliku da se "poigramo" sa još jednim LG proizvodom. Ovom prilikom družili smo se sa kućnim bioskopom koji nudi veoma pristojne specifikacije, a ne podrazumeva olakšavanje vašeg novčanika za pet stotina ili više evra. U pitanju je audio, ali takođe i video sistem sa ne tako visokom, možemo reći relativno pristupačnom cenom (za ovakvu vrstu uređaja) od 340 evropskih monetarnih jedinica. Igrom slučaja, autor je vlasnik nešto starijeg i slabijeg, pomalo drugačijeg, a opet po mnogim stvarima sličnog LG HX806TH modela, kojim je izuzetno zadovoljan.


LG BH6430P je varijanta za 2013-u, koja se na svetskom tržištu nalazi od marta meseca pomenute godine. Pošto autor lično poseduje prethodno pomenuti model koji ima sličnosti sa ovim o kojim će pričati danas, dosta stvari nam je već dobro poznato. Recimo, to su neke od ključnih osobina kao što su 3D Blu-Ray reprodukcija, što naravno podrazumeva i upotrebu "standardnih" diskova 1080p rezolucije, kao i "starih" DVD-ova. Zatim, imamo ugrađeni skaler, koji vrši povećavanje (upscale) niže rezolucije na HD, a tu su svakako i razne Smart mogućnosti, koje srećete i kod LG televizora.


Dizajn

Kao što je to očekivano, kućni bioskop zahteva poveću kutiju zbog većeg broja elemenata koji se nalaze unutra. U kabastijem pakovanju, težine oko 18 kilograma, nalazi se pet odvojenih delova, pažljivo zaštićenih stiroporom. Sadržaj istih je sledeći: na samom vrhu kesa sa dokumentacijom, daljinskim, šrafovima, glavnom jedinicom, zatim postolja, kablovi, centralni satelit, subwoofer i na dnu ostali sateliti sa svojim "nogama". U pitanju je konfiguracija sa dva visoka zvučnika, gde samo prednji zvučnici imaju noge. Ukoliko prvi put sastavljate kućni bioskop, savet je da se naoružate strpljenjem, ili da pozovete prijatelja da vam pomogne, kako bi proces bio bezbolniji.

Elementi ovog konkretnog sistema su crne boje, sa kombinacijom mat i glossy plastike. Postolja su nepravilnog kvadratog oblika, najvećim delom su visokog sjaja, što nije baš idealno rešenje jer je prašina lako uočljiva na njima. Noge su takođe glossy, doduše samo njihov prednji deo, dok su bokovi izrađeni od mat plastike. Prednji sateliti imaju svoju sunđerastu mrežicu, visoki su oko 45 centimetara, dok je ukupna visina sa postoljem i nogama 1.1 metar. Gornja površina prednjih satelita je hrapava, tj. sačinjena je od velikog broja plitko urezanih koncentričnih krugova.


Sistem povezivanja kablova na satelite je uobičajan - poznata metoda sa žabicama. Vrhovi kablova su unapred ogoljeni, zapleteni i kalajisani, tako da vama ostaje samo da ubacite krajeve u crnu i crvenu žabicu. Zadnji sateliti su mali, takođe su zaštićeni mrežicom, a njihovo postolje dozvoljava blažu promenu ugla. Centralni zvučnik ima horizontalni položaj, dugačak je 26 centimetara, i a po dizajnu je u skladu sa ostalim satelitima.

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: LG BH5320F 2.1 Home Cinema

Test: Samsung HW-H7501

10304
10305
10306
10307
10308
10309