Greška

Došlo je do greške.

Test: LG 34UC89G-B G-Sync 166Hz

05.12.2017 19:39 | 6 Multimedija
Test: LG 34UC89G-B G-Sync 166Hz

LG-jev novi, gigantski gaming monitor stigao je nedavno u Benchmark redakciju, gde smo ga podvrgli vrlo rigoroznom testiranju. Razlog za to leži u činjenici da ovaj 34“ UC89G-B dolazi sa 144Hz IPS panelom i mogućnošću overclock-a na 166Hz, uz dodatak G-Sync tehnologije i par vrlo zanimljivih feature-a.

LG 34UC89G-B G-Sync 166Hz

Vladimir Pejić
 
Ovih dana u Benchmark redakciji dešava se prava invazija zakrivljenih gaming monitora, ali uvek ima mesta za još jedan. Taj jedan koji nam je poslednji stigao na test nosi oznaku 34UC89G-B, a potpisuje ga LG. Ako ste pomislili da naziv ovog modela deluje nemaštovito složićemo se sa vama u potpunosti. Mi smo oznaku odlučili protumačiti kao 34“ dijagonala, UltraWide, Curved, G-Sync, Black ... dok za ovu 89 cifru nemamo ideju šta tačno predstavlja. Međutim, naše tumačenje je odmah palo u vodu kada smo videli da je npr. 34UC79G-B ustvari FreeSync monitor, tačnije FreeSync verzija ovog istog modela. Smatramo da bi LG trebao ipak malo više poraditi na ovim nazivima.
 
LG34UC89G1mala.jpg
 
LG34UC89G2mala.jpg
 
Već prilikom prvog pregleda kutije možemo zapaziti sada već prepoznatljive crvene naglaske koji krase i ostale LG gaming modele ove godine. Na boku kutije vidimo i nVidia G-Sync oznaku, koja je ovde vrlo zanimljiva budući da LG u svojoj ponudi ima mnogo više FreeSync monitora (na zvaničnoj LG US stranici izlistano je čak 17 FreeSync i samo 2 G-Sync modela).
 
LG34UC89G3mala.jpg
 
Kada kutiju otvorite, na vrhu će vas dočekati sva prateća oprema, i ovo je detalj koji nam se dopada budući da smanjuje debljinu same kutije. Tu ćete pronaći čuveno „bumerang“ postolje, power brick i prateći strujni kabl, DisplayPort kabl, USB "upstream" kabl, plastični dodatak za urednije vođenje kablova na radnom stolu, prateća uputstva i CD sa drajverima za monitor ukoliko ga vaš OS ne prepoznaje automatski, kao i prateći softver za OnScreen kontrole. Ako kojim slučajem nemate CD čitač u računaru, sve ovo možete pronaći i u sekciji za podršku LG sajta. Ispod svega ovoga, zajedno sa monitorom nalazi se njegov centralni nosač. Ono što nas je iznenadilo je da se sa UC89G-B ne isporučuje sertifikat o fabričkoj kalibraciji slike.
 
LG34UC89G4mala.jpg
 
LG34UC89G5mala.jpg
 
Montaža je izuzetno jednostavna. Postolje se fiksira za centralni nosač pomoću zaljučanog šrafa sa velikim „prstenom“ koji ne zahteva alat za instalaciju, a sam nosač zatim jednostavno „klikne“ u predviđen otvor na zadnjoj strani monitora. Tu ćete pronaći i taster za lako odvajanje ovog nosača. Vrlo jednostavno, brzo i u praksi uliva veliko poverenje, što je vrlo važno budući da je sam monitor zaista ogroman ako se, poput mene, prvi put srećete sa ovakvom dijagonalom na 21:9 formatu.
 
LG34UC89G6mala.jpg

vladimirdowla Član postova: 3172
Citiram korisnika: AleksandarKoristim već par meseci skoro identičan LG model, 34UC79G-B. Ono što mogu da primetim jeste prilično izražena probijanja pozadinskog osvetljenja kao i dosta tamniji prikaz prilikom 144 Hz osvežavanja. To se da korigovati black stabilizer opcijom koja je kod mene na vrednosti 60. Obzirom da vi navedene mane ne pominjete na 34UC89G-B modelu , slobodan sam zaključiti da je verovatno i cena zbog toga i utoliko viša.
G-Sync modeli sa 3D Vision tehnologijom imaju LightBoost u tim 100Hz+ modovima.
Nikbos Neregistrovan korisnik
Postavljajte vise fotografija sa prikazom aplikacija koje se cesto koriste.
Boris Neregistrovan korisnik
Izgleda kao regularan monitor, ali presjecen napola (horizontalno)...
Aleksandar Neregistrovan korisnik
Koristim već par meseci skoro identičan LG model, 34UC79G-B. Ono što mogu da primetim jeste prilično izražena probijanja pozadinskog osvetljenja kao i dosta tamniji prikaz prilikom 144 Hz osvežavanja. To se da korigovati black stabilizer opcijom koja je kod mene na vrednosti 60. Obzirom da vi navedene mane ne pominjete na 34UC89G-B modelu , slobodan sam zaključiti da je verovatno i cena zbog toga i utoliko viša.
Bojan Neregistrovan korisnik
Možete li da dođete u posed nekog od 38" modela odnosno napravite test sa fokusom na produktivnost, manje na gejming?
Retko gde se može videti kako izgleda rad sa više prozora (browsera, editora, mesindžera i sl) otvorenih u isto vreme. Uglavnom svi prave testove ovakvog hardvera za gejmere iako im to nije uvek namena.
LG 38UC99-W, Dell U3818DW...

Test: ASUS RoG PG27VQ (Video)

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309