Greška

Došlo je do greške.

Test: LG 27MA73 IPS

15.06.2013 17:22 | 0 Multimedija
Test: LG 27MA73 IPS

Ako su vam potrebni televizor i monitor u jednom uređaju, LG vam može ponuditi rešenje. Susreli smo se sa takozvanim Personal TV modelom koji igra dve uloge, od kojih je jedna HDTV koji će vam služiti za praćenje tv kanala, a u drugoj ulozi služi kao kompjuterski monitor. Ovaj 27-inčni FullHD IPS hibrid poseduje Cinema Screen dizajn, široke uglove gledanja, kao i USB za video reprodukciju...

Test: LG 27MA73 IPS

Dragoljub Radovanović

LG 27MA73 hibrid je namenjen osobama koje žele da gledaju televizijski program u svojoj sobi, ali takođe i da imaju PC monitor veće dijagonale, a da pritom ne kupuju dva odvojena uređaja. Pre nešto manje od godinu dana testirali smo model koji takođe ima dvostruku ulogu, mada sa nešto manjom dijagonalom od 23 inča. Ovoga puta na testu imamo novajliju sa unapređenim dizajnom i većom dijagonalom, dok je u ostalim stvarima skoro identičan sa pomenutim.

Takozvani Personal TV vam donosi HDTV mogućnosti sa ugrađenim digitalnim DVB-T i DVB-C tjunerima, tačnije da pored analognih kanala možete pratiti i digitalne u zavisnosti od vašeg kablovskog provajdera. Sa sigurnošću znamo da Ikom nudi osnovni paket digitalnih kanala besplatno, mada koliko smo čuli isti je slučaj i kod kablovskih provajdera Targo Telekom i Radijus Vektor. Prednost ovog modela je to kada završite sa gledanjem tv kanala, jednostavno promenite izvor i televizor postaje kompjuterski monitor.Evo i par tehničkih podataka o samom uređaju. Reč je o hibridnom uređaju sa ekranom dijagonale 27 inča, koji poseduje rezoluciju od 1920 x 1080 piksela. Njegovo pozadinsko osvetljenje je LED tipa i nudi maksimalnu osvetljenost od 250 cd/m2. Panel je IPS tipa tako da nudi široke uglove gledanja, a odziv panela je 5 milisekundi. Još jedna korisna stvar je prisustvo USB porta, koji vam dozvoljava reprodukciju multimedijalnog sadržaja sa eksternih hard diskova ili USB Flash stikova.

Dizajn

Ovaj 2 u 1 TV monitor stiže u standardnoj braon kartonskoj kutiji u kojoj zatičemo pre svega postolje monitora, "vratni" deo koji se spaja sa postoljem, daljinski sa dve AAA baterije, VGA kabl, MHL kabl za vezu sa smartfonom ili tabletom, vezicu za kablove, adapter za napajanje i CD uputstvo.

Ono što je različito u odnosu na prethodno testirani M2352D model je svakako dizajn ovog monitora, koji je dosta napredniji. Ovaj tv-monitor poseduje Cinema Screen dizajn sa kojim smo se sreli u nekoliko modela kao što su recimo LG IPS277L ili LG UltraWide 27EA93. Glavna prednost ovog dizajna je takozvana nevidljiva ivica kada je monitor u standby režimu, dok u korišćenju dobijate jako uzan crni okvir.
Donja ivica je nešto šira od ostalih i poseduje šaru paralelno postavljenih linijica. Na njoj se nalazi "brada" na kojoj je smeštena LED traka koja svetli crveno bojom kada je monitor isključen i narandžasto dok je u standby režimu. Kontrole monitora nalaze se ispod ekrana i dolaze u vidu senzora osetljivih na dodir, mada je nama više odgovaralo korišćenje daljinskog za kretanje kroz opcije. Daljinski je srednje veličine i poseduje crne gumene tastere koji su prostrani i prijatni na dodir.

Postolje ima oblik prstena i ekranu nudi dosta ograničene mogućnosti promene ugla, zapravo postolje je fiksno tako da monitoru možete menjati samo ugao nagiba, tačnije ugao od -5 do 20 stepeni. Na pozadini monitora nalaze se sledeće konekcije - VGA ulaz, dva HDMI ulaza jedan od kojih ima MHL podršku, kompozitni video ulaz i izlaz, komponentni, skart i PC audio ulaz. 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Samsung S24C450B

Test: LG 23EA63 IPS

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309