Greška

Došlo je do greške.

Test: LG 24GM79G (Video)

14.07.2017 10:51 | 2 Multimedija

Dizajn

Gejming monitori se po pitanju dizajna često ističu od ostalih modela u većoj meri, ali ne i LG 24GM79G koji donosi tradicionalniji pristup. To ne znači da izgleda potpuno obično, već da nema previše nekih napadnih oblika, šara i detalja koje često srećemo kod drugih gejming modela. Tu su i dalje određeni detalji kojima se odvaja od klasičnih modela, a jedan od njih je kombinacija crne boje sa crvenom.

Osvrnimo se ukratko i na kutiju LG 24GM79G modela. Pretežno je crne boje sa crvenim elementima, baš kao i sam monitor.  Unutar pakovanja je uključen DisplayPort kabl, kabl za napajanje, plastika za grupisanje kablova na poleđini, i prateća dokumentacija. Zanimljiva stvar je da se kupovinom monitora dobija kod za aktiviranje Ghost Recon Wildlands igre, što je igra vrednosti tridesetak evra, tako da to uopšte nije loš poklon.


lg_24gm79g_1_s.jpg


lg_24gm79g_2_s.jpg


lg_24gm79g_3_s.jpg


Pomenuli smo da je ergonomija bitan aspekt kada se kupuje monitor. LG 24GM79G sa tim uopšte nema problema jer nudi sve što je potrebno skoro sve da se prilagodi korisniku monitora. Možda i najbitniji deo, barem nama, je promena po visini, gde konkretno postoji mogućnost da se podešava visina ekrana u rasponu od 130mm. Horizontalni nagib je moguće promeniti u rasponu od -5 do 35 stepeni. Nema nezavisne rotacije ekrana u odnosu na postolje, ali to i nije neka preterana mana. Bitan element koji se ističe na prednjoj strani monitora koji je netipičan za monitore, jesu fizički tasteru za direktnu promenu gejming režima. Ima ih pet komada i nude brz prelaz između FPS1, FPS2, RTS, Custom (Game) i Custom režima.


lg_24gm79g_4_s.jpg


lg_24gm79g_5_s.jpg

 

Vrat postolja je širok, tako da nudi dobru stabilnost i krutiju vezu sa ekranom, pa nema nepoželjnog klackanja na stolu. Samim tim je i baza postolja nešto većih dimenzija, što je uvek po našem mišljenju uvek dobra stvar i doprinosi sveukupno "čvršćoj" poziciji monitora na stolu. Pored standardnih ergonomskih opcija, LG 24GM79G je moguće okrenuti i u uspravan položaj ukoliko je to potrebno, a ovaj uspravni položaj je poznat i kao Pivot režim. Dolazimo i do elementa koji se obično nađu kod gejming monitora, a to je neka od jarkih boja pored crne. U ovom slučaju to je crvena boja, koja se nalazi na bokovima monitora gde su prorezi za hlađenje. Takođe, na levom boku tu su smeštena i dva USB 3.0 porta i priključak za slušalice.


lg_24gm79g_7_s.jpg

 


lg_24gm79g_8_s.jpg


lg_24gm79g_9_s.jpg


Sviđa nam se što je plastika celog kućišta monitora u mat varijanti, a ne glossy kod koje se često vide sitne ogrebotine, lako se prlja i ostavlja otiske prstiju. Crveni detalji vidljivi su i sa zadnje strane LG 24GM79G modela, gde primećujemo i opciju kačenja monitora na zid uz pomoć postolja, gde su dimenzije ove alternative standardizovane i iznose 100x100mm. Ceo monitor je osmišljen u nekim oštrijim linijama i uglovima, tako da nam deluje ozbiljnije, izgleda više kao monitor za profesionalno radno okruženje, tačnije izgledao bi da nema crvenih detalja i fizičkih tastera za režime spreda. Od konekcija na poleđini imamo dva HDMI ulaza, jedan DisplayPort i USB hub vezu sa računarom, potrebnu za funkcionisanje USB portova sa strane monitora.


lg_24gm79g_10_s.jpg


lg_24gm79g_11_s.jpg


Vlada Neregistrovan korisnik
Ma onaj Samsung CHG49 je neprevazidjen. Ludilo.Ultrawide HDR QLED.
3840x1080. Samo da je 5cm visi bio bi jos bolji. Suvise je stanjen.
Bane Neregistrovan korisnik
Svi znamo koliki je prosecan budzet "domaceg gejmera" cak i ako sa tim racunarom zaradjuje novac, uglavnom najskuplja stavka u kompjuteru je procesor i graficka, treba imati ssd, dovoljno ram-a ... pa tek onda dodje na red monitor. Licno posedujem LG 24" IPS (kupljen sada vec pre 3 godine) mada odavno razmisljam o zameni za neki 27" model, ali opet nemam nameru ni novac da bi mogao da razmisljam o modelima 700-1500 eura (IPS, 144hz+).
U martu prosle godine objavili ste vest o zakrivljenim 24 i 27" Samsung monitorima sa FreeSync podrskom, vidim da sad vec izlaze novi modeli sa Quantum Dot - ali bi meni bio jako interesantan vas review modela od prosle godine, specificno zbog FreeSync a takodje da li su zakljucani na 60Hz ili mogu i da se "overklokuju" na 72 ili 100hz mozda (moramo da trazimo) i naravno da li je kvalitet prikaza VA panela uporediv sa IPS modelima (ipak treba dobar deo dana da sluzi za graficki rad)?
Hvala unapred.

Test: Acer H277HU (Video)

Test: LG 24MP59G (Video)

10304
10305
10306
10307
10308
10309