Greška

Došlo je do greške.

Test: Lenovo Yoga Tablet 8

09.04.2014 21:52 | 0 Mobile
Test: Lenovo Yoga Tablet 8

Tablet sa ugrađenim stalkom koji ga održava u horizontalnom položaju na vašem stolu? To je svakako nešto novo i drugačije na tržištu i stiže u vidu osmoinčnog Yoga modela kompanije Lenovo. Možda vas ova oznaka asocira na Windows 8 zbog dobro poznatih laptop-tablet hibrida, ali ovde je reč o čistokrvnom Android tabletu. Pred nama je primerak sa 3G podrškom, koji poseduje dual prednje zvučnike i bateriju od č

Test: Lenovo Yoga Tablet 8

Dragoljub Radovanović

Yoga Tablet 8 je svakako nešto što ne viđamo svakog dana, a možete nam verovati na reč jer se često srećemo sa raznim modelima. Lenovo je ovom prilikom hteo da se istakne među mnogim proizvođačima koji se bave ovim tipovima uređaja i predstavi pomalo neobičan tablet. Po čemu je neobičan? Definitivno po svom ugrađenom postolju, pomoću kojeg može da stoji uspravno pod uglom na vašem stolu. Kada kažemo uspravno, ne mislimo na vertikalnu orijentaciju već horizontalnu, tako da je ovo landscape orijentisan model. To naravno ne znači da ga ne možete koristiti u vertikalnom položaju, već samo da on nije standardan.

Interesantno rešenje, a u isto vreme nekom može delovati i pomalo čudno - verovatno iz razloga što je ovo nova ideja na tržištu. Kod drugih tableta potrebno je obezbediti posebno postolje ili specijalnu futrolu kako bi ga na stolu držali u ovakvom položaju, ali Yoga Tablet 8 ovu mogućnost donosi direktno na svom kućištu. Kako je sve to rešeno i na koji način funkcioniše pokrićemo detaljnije u dizajn sekciji, a pre toga par reči o hardveru. Kratka digresija - pored 8-inčnog takođe postoji i veći 10-inčni model sa identičnim specifikacijama i nešto višom cenom.


Hardver

Lenovo Yoga Tablet 8 sa svojim specifikacijama spada u srednju kategoriju tableta. Kineski proizvođač je poznat po korišćenju čipova kompanije MediaTek, čije poreklo vodi iz iste zemlje. Konkretan čipset koji je ovde u pitanju je Mediatek MT8125 i on se sastoji od četvorojezgarnog Cortex A7 procesora na 1.2 GHz i PowerVR SGX544 grafičkog čipa. Ne može se reći da je ovo poslednja generacija kada je CPU ili GPU u pitanju, ali sam čipset je relativno svež iz maja meseca prethodne godine.

Skladište ovog modela može se pronaći u 16 ili 32GB verziji - kod nas je konkretno 16GB verzija kod koje je korisniku na raspolaganju blizu 13GB prostora. Proširivo je microSD karticama do 64GB-a, a ovde je prisutan i microSIM slot koji omogućava 3G konekciju preko mobilne mreže. Od ostalih detalja tu je recimo 5MP zadnja kamera, Dolby sertifikovani stereo zvučnici i možda najzanimljiviji detalj od svih - dosta veliki kapacitet baterije od 6000 mAh.


 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Asus VivoTab Note 8

Test: Asus FonePad 7 ME175CG

10104
10105
10106
10107
10108
10109