Greška

Došlo je do greške.

Test: Lenovo IdeaPad Yoga 720 (Video)

16.11.2017 16:08 | 0 Mobile
Test: Lenovo IdeaPad Yoga 720 (Video)

Mnogo puta smo rekli da je Lenovo Yoga hibrid zapravo verovatno najuspeliji proizvod u domenu 2-u-1 računara. To može biti subjektivni utisak, može biti nekakav objektivan pokazatelj koji bi se dokazao brojkama u prodaji, ali pre svega, najvažnija jeste zrelost samog proizvoda i sveopšta upotrebljivost. Upravo kao dokaz u prilog toj tezi, Lenovo je lansirao verovatno najuniverzalniji hibridni uređaj do sada. Zbog čega smo impresionirani modelom IdeaPad Yoga 720?

Lenovo IdeaPad Yoga 720


Filip Majkić

Možda će delovati pomalo čudnovati, ali jača strana ovog prenosnog računara nije njegova portabilnost. Iako se radi o klasi računara koju generalno odlikuje visok stepen prenosivosti, model Yoga 720 stiže u 15.6-inčnom izdanju zbog čega sam po sebi nije naročito pogodan za prenošenje. Naveden utisak biva potvrđen masom od dva kilograma – ko bi držao i nosio sa sobom tablet od dva kilograma i tolikih dimenzija, osim u zaista retkim i specifičnim slučajevima?


Yoga ima adut u tom smislu. Zapravo, upravo zbog tih dimenzija je sada još upotrebljivija u ostalim režimima rada. Ukoliko je koristite kao laptop, pružiće vam izuzetan komfor u radu. Ukoliko je koristite u Tent ili Presentation modovima, ponovo će biti ugodnije i lakše koristiti ga, jer će ekran biti veliki i jasan, a ukoliko više prijatelja želi da ga koristi simultano preko multitač ekrana, veće dimenzije će to rado podržati.


lenovo_yoga720_1_s.jpg


Najzad, glavni adut jeste u tome što se zapravo u ovom računaru uopšte ne koristi ultrabuk hardver, odnosno hardver koji uglavnom vezujemo za računare visokog stepena mobilnosti, kakav viđamo i u mejnstrim kategoriji. Naprotiv, Yoga 720 demonstrira svoju moć na taj način što u hibridnu formu ugrađuje “punokrvan” hardver, zbog čega nema premca u domenu performansi u svojoj kategoriji. No, krenimo redom i pogledajmo šta sve odlikuje ovaj računar.


Dizajn

Pakovanje u kome je stigao naš sempl je finalno, ali je jedino izgled ispao pravilan demonstrator onoga što čeka buduće vlasnike. Naime, unutar luksuzne kutije smo zatekli samo uređaj i strujni ispravljač, kao i mnoštvo pregrada i kutija koje su, nažalost, bile prazne. Pretpostavljamo da će u njima stići dosta adaptera i dodataka, ali nažalost ne možemo da potvrdimo o čemu se radi, budući da je ovo bio sempl lokalne kancelarije uvežen za potrebe prikaza u medijima.


1lenovo_yoga720_5_s.jpg


Yoga 720 je jedan od najatraktivnijih laptopova na tržištu i to se vidi čim se izvadi iz pakovanja. Ima kućište od metala – sad, da li se radi o aluminijumu, ili o leguri aluminijuma i magnezijuma, koja bi pride bila pocinkovana, ne možemo se zakleti. Proizvođač navodi aluminijum, ali nama deluje da tu “ima još nečega”, jer je materijal zaista fantastičan. Pride, upotrebljen je specifičan mikronanos koji sjajno deluje pod prstima.Na gornjem delu zatičemo samo Yoga simbol u ćošku, izrađen od sitno naboranog metala. Na donjoj i zadnjoj strani zatičemo više otvora za hlađenje, što krucijalno pomaže ventilaciju računara. Istovremeno, tu su i gumirane nožice spreda, odnosno gumirana traka, koji poboljšavaju prijanjanje računara na podlozi. Najzad, pri levoj i desnoj strani zatičemo zvučnike. Reč je o zvučnicima koje je izradio JBL i koji stižu sa Dolby Audio Premium sertifikatom.U svojoj unutrašnjosti Yoga 720 nastavlja da oduševljava. Nasloni za dlanove su izrađeni od identičnih materijala, dok je okvir oko ekrana izuzetno tanak, izuzev sa donje strane, za koju je predviđeno da bude strana za držanje u tablet modu. Sve deluje izuzetno lepo i skladno uklopljeno u tamnosivoj boji koju tu i tamo razbije kontrastom metalizovani rub.


1lenovo_yoga720_20_s.jpg


Šarke su prilično čvrste, što je i neophodno za uređaj koji će se koristiti u različitim modovima u zavisnosti od toga koliko mu je otvoren ekran. Takođe nam se veoma dopada što je zahvaljujući mikronanosu Yoga 720 izuzetno otporna na prljanja i ostavljanja otisaka prstiju. Desno od tačpeda nalazimo i skener otisaka prstiju, koji zajedno sa web kamerom donosi podršku za Windows Hello funkcije, odnosno povišen stepen bezbednosti, što može biti važno u korporativnim okruženjima.


1lenovo_yoga720_21_s.jpg

 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Acer Aspire 5 A515 (Video)

Benchmark savetuje: Kako odabrati laptop? (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109