Greška

Došlo je do greške.

Test: Kingston MobileLite Wireless G3

15.04.2016 13:34 | 2 Mobile
Test: Kingston MobileLite Wireless G3

Kingston MobileLite Wireless serija uređaja se pokazala kao ekstremno korisna za sve one koji često putuju. Prva generacija je bila očigledan "pilot" projekat koji se pokazao kao izuzetno usešan, ali sa velikim prostorom da se unapredi. Kingston nije bio pasivan, već je vredno radio na unapređenjima kako bi sada mogli da kažemo da je MobileLite Wireless G3 postao uređaj koji je praktično bez mane.

Kingston MobileLite Wireless G3

Ideja koja stoji iza MobileLite Wireless G3 uređaja je veoma praktična - spojiti bežični ruter, eksternu bateriju, čitač kartica i eksternu memoriju u jedan proizvod kako ne bismo morali da nosimo ranac sa sobom sa gomilom uređaja. Naravno, iza ovakve ideje se obično krije niz skrivenih izazova, ali možemo reći da ih je Kingston odlično savladao.

 kingston_mobilelite_wireless_006_s.jpg

Prvi izazov je spakovati proizvod koji spaja sve pomenute funkcije u kućište razumne veličine. S obzirom na to da MobileLite Wireless G3 ima dimenzije od 115 x 80 x 24 mm ovaj model je manji od prosečnog rutera i njegova veličina je uporediva sa malo većim eksternim baterijama za mobilne telefone, pri čemu MLW G3 poseduje niz drugih prednosti. Sa masom od 192 grama, MLW G3 nije teško smestiti ni u malo veći džep pri čemu ni tih 200 grama nije opterećujuće čak i da ga nosite sa sobom ceo dan. Primetićemo da je novi model nešto veći deblji od MLW G2 modela, ali je integrisana baterija znatno većeg kapaciteta, tako da nemamo šta da zamerimo proizvođaču.

kingston_mobilelite_wireless_004_s.jpg 

U pogledu dizajna Kingston je zaista napravio napredak, jer sada MobileLite Wireless deluje uglađeno i kao da dolazi iz Apple kuhinje. Za izradu je upotrebljena vrlo kvalitetna i robusna bela plastika, spojevi su precizni i nema nikakvih škriputanja ili indikatora da je završna obrada mogla da bude bolja. Jednostavno, ne postoji zamerka koja bi mogla da se upututi kvalitetu izrade. Pritom, glatke i zaobljene površine su prijatne pod rukom tako da smo zadovoljni napretkom na ovom polju, posebno u odnosu na MLW prve generacije.

Pored veće baterije MoblieLite Wireless PRO G3 poseduje i ugrađenih 64 GB memorije

Što se detalja na kućištu tiče, prvo što možemo da ugledamo su taster za paljenje i microUSB konektor na strani koju bismo okarakterisali kao prednju. Kingston MLW G3 se pali kratkim držanjem ovog prekidača nakon čega LED indikatori na gornjoj površini kreću naizmenično da svetle. Treba pomenuti da je microUSB priključak predviđen da služi za punjenje telefona što je pomalo neuobičajeno, jer većina koristi klasičan USB "Type-A to Type-C" za punjenje svojih telefona i tableta.

kingston_mobilelite_wireless_012_s.jpg 

Pored toga, tu su standardni USB 2.0 konektor i SD čitač kartica za koji dobijate i microSD adapter u paketu (da li postoji neko ko već nema ovaj adapter? - prim. aut.). Oni su tu da posluže kao "storage" jedinice kojima vaš telefon ili tablet mogu da pristupe. Osim klasičnog smeštanja podataka, tu je uvek mogućnost očitavanja istih, bekap, a podacima na USB fleš stikovima i SD karticama može pristupiti više uređaja odjednom što je zaista veoma praktično i MLW G3 može da postane centralni "hub" na moru gde će svi kopirati svoje slike, a ostali će moći da im pristupe u svakom momentu.

 kingston_mobilelite_wireless_007_s.jpg

kingston_mobilelite_wireless_014_s.jpg

Tu je i LAN konektor koji omogućava da širite dalje internet ukoliko, primera radi, u hotelu imate pristup LAN kablu, dok se za WiFi pristup dodatno doplaćuje. Tada MLW G3 može da postane 802.11 b/g/n/ac bežični ruter koji radi na baterije čime obezbeđujete pristup internetu svima na najjednostavniji mogući način. Činjenica da poseduje podršku za 802.11 ac 5 GHz vezu čini MLW G3 veoma modernim uređajem ovog tipa.

kingston_mobilelite_wireless_009_s.jpg

Komentator Neregistrovan korisnik
Autor teksta je oduševljen uređajem, nekoliko puta ponavlja kako nema mane, a on npr. ima USB 2.0 konektor?
ivanhell Član postova: 453
Uređaj bi bio savršen da su umesto micro USB-a stavili klasičan USB port za punjenje telefona i tableta. Tada ne bi bilo problema ni za punjenje starijih ni novijih telefona. Da bi se napunio telefon sa USB portom tipa C treba kupiti kabal ili adapter micro USB na tip C USB što je baš bez veze. Velika mana po meni.

Test: Coolpad Big Boy power bank

Test: Samsung Gear 360 Camera (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109