Greška

Došlo je do greške.

Test: Kingston HyperX Cloud II

02.02.2015 21:08 | 1 Games
Test: Kingston HyperX Cloud II

Kingston je uneo puno svežine sa HyperX Cloud slušalicama za gejming. Zahvaljujući HiFi korenima, Cloud se pokazao kao odličan izbor i za one koji pored igranja, headset koriste za slušanje muzike. Kada je naslednik stigao natest, pitanje koje smo postavili se nametnulo samo po sebi. Da li je dobar kao i prethodni?

Uvod i pakovanje

Kingston HyperX Cloud je jedan od proizvoda koji je nepravedno potcenjen među korisnicima, na osnovu toga što je reč o "tek" drugom gejming headset-u kompanije Kingston i zbog toga ne uživa "pedigre" koji imaju Razer, MadCats, SteelSeries ili Logitech. U slučaju Clouda to je potpuno neopravdano, jer je Kingston učinio mnogo toga da Cloud bude daleko bolji od konkurentskih modela u istoj, pa čak i višoj cenovnoj kategoriji.

kingston_hyperx_cloud2_uvod.jpg

Razlog za to je što se Kingston za potrebe dizajniranja Cloud slušalica obratio QPadu odnosno Takstaru. Konkretno, HyperX Cloud je modifikacija sjajnih Takstar HiFi slušalica tako da budu prilagođene za gejming, a sve to je izveo QPad na odličan način. Kingston se samo pozabavio završnim detaljima, tako da Cloud odgovara HyperX porodici u vizuelnom smislu. Iako ovo zvuči možda pomalo komplikovano, treba samo znati da su Takstar Pro 80 fantastične HiFi slušalice u pogledu izrade, kvaliteta zvuka, ali i udobnosti, tako da je Kingston učinio pravu stvar. Sada je tu naslednik originalnog Clouda koji dodatno prati trendove u vidu dodatnog DSP-a.

qpad_1.jpg

takstar_1.jpg

Kingston HyperX Cloud II stiže u prepoznatljivom pakovanju, a proizvođač je iskoristio što je više mogao prostora da istakne prednosti svog novog proizvoda. Među glavnima je osnovna razlika u odnosu na originalni Cloud, a to je dodatni USB kontroler koji služi kao audio karta optimizovana za virtuelni 7.1 zvuk. Tu je i niz drugih detalja koje ćemo kasnije pomenuti, ali se može reći da je što se samog hardvera tiče malo toga Cloud II doneo.

kingston_cloud2_001_s.jpg

kingston_cloud2_002_s.jpg

kingston_cloud2_003_s.jpg

kingston_cloud2_004_s.jpg

Pakovanje je bogato i sadrži dosta dodataka što je za svaku pohvalu, jer pokazuje da Kingston brine o korisnicima. Pronašli smo dokumentaciju, rezervne jastučiće od tekstila, adapter za dva 3.5mm konektora koji razdvaja mikrofon i slušalice, a tu je i fleksibilni mikrofon koji može lako da se odvoji od slušalica. To će odlično poslužiti svima koji žele da iskoriste HiFi mogućnosti ovih slušalica.

kingston_cloud2_007_s.jpg

Sjajan dodatak predstavlja vrećica za prenos slušalica koja ih štiti od ogrebotina, a ima i džepove koji služe da se spakujete mikrofon, control box i ostale oddatke. Prisutan je i crveni HyperX logo predstavlja lep detalj.

kingston_cloud2_023_s.jpg

kingston_cloud2_024_s.jpg

Dolazimo i do pravog noviteta u odnosu na prethodnu generaciju Clouda, a reč je o tzv. Control Box modulu. Reč je o kontroleru koji poseduje pet tastera osvetljenih crvenim LE diodama na prednjoj strani. Četiri su tu da kontrolišu jačinu zvuka u slušalicama i osetljivost mikrofona. Peti služi za paljenje i gašenje virtualnog 7.1 zvuka.

 kingston_cloud2_010_s.jpg

kingston_cloud2_011_s.jpg

kingston_cloud2_012_s.jpg

U suštini unutar ovog modula se nalazi audio procesor koji praktično omogućava da se sve odvija bez potrebe za instalacijom drajvera. Ovaj dodatak se povezuje sa PC-em putem USB konektora i ima kabl od 2 metra čime znatno povećava ukupnu dužinu kabla na 3 metra. Na kraju, treba pomenuti i "mute" prekidač na bočnoj strani Control Boxa.

 

vkozomar Član postova: 3769
Hoce li ih biti u shop-u ?

Test: Logitech G402 Hyperion Fury

Test: Cooler Master Storm Suppressor

10404
10405
10406
10407
10408
10409