Greška

Došlo je do greške.

Test: Kingston HyperX Cloud

15.07.2014 10:45 | 0 Games
Test: Kingston HyperX Cloud

Kingston je prilično ozbiljno rešio da se uključi u industriju gejming opreme. Na početku, to su bili memorijski moduli namenjeni entuzijastima, a sada HyperX brend ima mnogo više od toga da ponudi. Ipak, da bi HyperX kao takav mogao da se poredi sa Republic of Gamers ili CM Storm linijom, potrebno je da se ode korak dalje od SSD-ova, memorijskih modula i fleš stikova. Prvi korak u ovom pravcu je bio prvi HyperX headset koji je napravljen u saradnji sa poznatim brendom Steelseries. Nakon toga, drugi partner je QPad, a reč je o verovatno jednom od interesantnijih headset-ova na tržištu

Kingston HyperX Cloud

Nebojša Todorović

Pakovanje je tradicionalno za HyperX, ali moramo da priznamo da izgledom podseća u nešto većoj meri na kutiju kojoj smo pre nekoliko godina pronašli Asus Vulcan Pro iz Republic of Gamers porodice. Što se zadnje strane tiče, kao potpuni kontrast prednjoj ona je gotovo u potpunosti crna. Kingston se nije bahatio sa informacijama, što je šteta, jer kod skupljih proizvoda posebno želimo da znamo tačno šta kupujemo. Mesta se našlo za nekoliko generalnih informacija, a očigledno je da je Kingston ciljno gledao da izbegne navođenje preciznih specifikacija, što je dodatno interesantno s obzirom na to da se slična stvar ponovila kada smo potražili iste na zvaničnoj stranici ove kompanije.Pri otvaranju kutije, sa unutrašnje strane može da se pronađe zanimljivo "pismo" otvorenog tipa prema korisnicima od strane Andersa Willumsena koji se nalazi na poziciji generalnog menadžera HyperX brenda. Obraćajući se kupcima on navodi da od HyperX Cloud headseta možete očekivati maksimalni komfor u dugim sesijama igranja, kao i na kompletno iskustvo koje će biti izuzetno. Imajući u vidu da je HyperX Cloud baziran na kvalitetnom QPad QH-90 modelu očekujemo jako puno od njega.
 


Propratno pakovanje je poprilično bogato i sadrži veliki broj dodataka, mahom kablova, ali su tu adapteri, mikrofon koji se skida i alternativni jastučići za uši koji su izrađeni od pliša ili vrlo sličnog sintetičkog materijala.
 


 

Od kablova pronalazimo adapter koji dva konektora za mikrofon i slušalice svodi u jedan za specifične uređaje koji nemaju odvojene konektore za ove kanale. Tu je i produžni kabl koji ima odvojene konektore od 3.5mm koji će poslužiti kada vam priključci na zvučnoj karti, ploči ili nekom drugom uređaju nisu dovoljno blizu. Na kraju, tu je i avionski adapter.
 


 

Jastučići za uši koji su montirani na HyperX Cloud slušalicama su kožne i izuzetno su udobne, mekane i gotovo savršene. Alternativno, tu je i plišana varijanta koja nam se nije dopala u istoj meri, s tim što potpisnik ovih redova generalno ne gaji simpatije prema svim vrstama jastučića za uši koji nisu izrađeni od kože.
 


 

Mikrofon se lako skida kako bi se HyperX Cloud koristio lakše kao slušalice za muziku, gledanje filmova ili bilo koje druge aktivnosti koje ne podrazumevaju upotrebu mikrofona. On je veoma fleksibilan i vrlo mu je lako prilagoditi položaj. Ispod sunđera koji smanjuje ambijentalni šum se nalazi kondenzatorski mikrofon koji je unidirekcionog tipa. Konkretno, prima zvuk sa jedne strane, ali kako mu je prijem srcoliki (cardioid) potrebno ga je dobro pozicionirati za idealno primanje zvuka.
 


 

Uz HyperX Cloud stiže i kontrolni deo koji se nalazi na odvojenom delu kabla što je za svaku pohvalu. Pre svega, ovo čini upotrebu HyperX Clouda kao klasičnih slušalica znatno lakšim. Ovo je posebno bitno, jer, kako se kasnije pokazalo, ovaj headset fantastično zvuči prilikom slušanja muzike. Takođe, kada jednostavno nemate potrebu za njim on praktično ne mora da bude tu.
 


 

Za kraj, tu je i korisna torbica za smeštanje slušalica i njihov transport. Osim što će ih zaštititi od oštećenja, tu je i niz pregrada u koju možete smestiti većinu potrebnih dodataka. Tehnički, mogli biste da ubacite sve što smo naveli da ide uz Cloud, ali se bojimo da bi je to pretrpalo i jednostavno ne bi izgledalo dobro.
 


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Trust GXT166 MMO Gaming Mouse

Test: Cooler Master Quickfire Rapid-i

10404
10405
10406
10407
10408
10409