Greška

Došlo je do greške.

Test: Intel Series 335 240 GB

27.08.2013 15:27 | 0 Hardver
Test: Intel Series 335 240 GB

Intelova serija SSD-ova nije najnovija na tržištu, ali nikako nismo mogli da dođemo do jednog primerka za test. Ipak, kako se radi o vrlo popularnom uređaju, rešili smo da konačno tom problemu stanemo na kraj. U svakom slučaju, pred nama se našao model kapaciteta 240 GB, a čija je cena u skladu sa ostalima u toj klasi. Intel se kao i kod prethodne serije 330 oslanja na provereni SandForce kontroler druge generacije koji polako zalazi u pozne godine. Ipak, Intel kaže da su izvršena određena unapređenja…

Test: Intel Series 335 240 GB

Nebojša Todorović

Kutija u kojoj uređaj stiže je karakteristična za Intel proizvode i bez obzira na to da li govorimo o procesoru, SSD-u ili NUC-u, svako pakovanje je vizuelno veoma slično. Što se specifikacija tiče, Intel je daleko konzervativniji od svoje konkurencije, tako da ćete naći samo spisak sadržaja kutije na zadnjoj stranici. Sa druge strane, sem kapaciteta nema drugih informacija. Bez prethodne provere iz drugih izvora, nećete znati koji se kontroler koristio, deklarisane brzine i sl. 

Kako stiže u "upgrade" obliku, propratna oprema je prilično bogata. Tu je nosač za 3.5-inčne slotove u kućištima, svi neophodni šrafovi, dokumentacija u papirnom obliku, ali i na disku. Na kraju tu su i potrebni kablovi, ali i nalepnica "Speed Demon" karakteristična za Intelove SSD-ove. Nju možete nalepiti na kućište, kako bi ostali mogli da znaju kako ste opremljeni Intelovim SSD-om. Simpatično.
 


 

Dizajn SSD-a nije posebno interesantan, ali je nakon Toshibine Q serije koja je postavila nove standarde u domenu bezličnog, Series 335 sasvim atraktivna. Izrada je veoma dobra, jer se koristi relativno debeo aluminijum koji daje uređaju masu i čini da isti odaje utisak robusnosti što je uvek dobrodošla karakteristika.
 

 

Jako nam se dopada to što je kućište zatvoreno putem četiri klasična "krstasta" šrafa, kao i to da nema nikakvih nalepnica čijim se oštećivanjem gubi garancija. To je osiguralo da naša potreba da zavirimo unutra bude zadovoljena, a isto važi i za svakog vlasnika ovog SSD-a. Prosto, zabrana ove vrste koju praktikuju pojedini proizvođači nema mnogo smisla, s obzirom na to da SSD nema mehaničkih delova i da su zaista minimalne šanse da bilo koji korisnik, koji je iole iskusan, ugrozi same komponente koje se nalaze unutra.
 


 

Profil SSD-a je visok standardnih 9 milimetara i to je dimenzija koju najčešće i srećemo. To treba imati u vidu ukoliko kupujete SSD radi montaže u prenosni računar, jer ima modela koji mogu da udome samo modele od 7mm. Od vizuelnih karakteristika ostaje još da se pomene i SATA 6 Gbps i naponski konektor na zadnjoj stranici,
 

Specifikacije
  • Proizvođač Intel
  • Model Series 335 240 GB
  • Format 2.5"
  • Kapacitet 240 GB
  • Brzina čitanja (MB/s) 500
  • Brzina upisa (MB/s) 315
  • Kontroler SandForce SF-2281
  • Interfejs SATA 6 Gbps
  • Garancija (god.) 3
  • Dodatno Bogata dodatna oprema.
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Toshiba Q Series SSD 128 GB

Test: Kingston SSDNow KC300 240 GB

10203
10205
10206
10207
10208
10209