Greška

Došlo je do greške.

Test: HyperX Cloud Revolver S (Video)

26.07.2017 14:50 | 0 Games
Test: HyperX Cloud Revolver S (Video)

HyperX Cloud Revolver je dobio novu iteraciju - stigao je model sa sufiksom S. Obzirom da nas je prvi model oduševio, očekujemo puno i od Revolver S slušalica. Postoje određene razlike, neke suptilnije, neke očiglednije, tako da svakako postoje dobri razlozi za tvrdnju da se nove slušalice razlikuju od prethodnika. Kako su se pokazale na testu?

HyperX Cloud Revolver S

Vladimir Pejić

Kingston nas, sada već tradicionalno, svake godine obraduje sa nekim novim modelom gaming headseta iz svoje HyperX Gaming audio serije, a ove godine došao je red na predstavljanje "naslednika" Cloud Revolver modela. Namerno stavljamo navodnike jer je ovde manje-više reč o potpuno istom potezu koji je Kingston već ranije napravio sa Cloud i Cloud II headsetovima, blagi fejslift i podrška za virtuelni 7.1 surround.

Potez vrlo sličan Apple-ovom predstavljanju prvog naslednika svake nove generacije iPhone-a, čak donosi i prepoznatljiv "S" sufiks u ime ovog vrlo zanimljivog i kvalitetnog gaming headseta. Jedina razlika je što ovde tačno znamo da "S" predstavlja Surround. Ako se osvrnete na naš prošlogodišnji review originalnog Revolver modela, inače dobitnika naše "Benchmark Highly Recomended" nagrade, možete videti da zamerki gotovo da i nije bilo, bar ne na sam headset, pa Kingston realno i nije imao mnogo težak posao prilikom kreiranja Revolver S modela.


 


Ono što svakako prvo upada u oči su blage izmene spolja, takoreći fejslift koji Revolver S čini još elegantnijim od prethodnika. Boja je iz potpuno crne promenjena u kombinaciju sivkastog Gun Metal finiša na čeličnom delu kućišta i mat crne na plastičnim delovima. Plastični glossy delovi su dodatno redukovani, a umesto crvenog konca i HyperX oznaka sada imamo isto to samo u beloj boji. Promena realno nije velika, ali headset izgleda još bolje i ozbiljnije. Najveća razlika nalazi se na čeličnom delu rajfa gde je Kingston sada ubacio gumene ukrase. Razlog nije samo kozmetički budući da su na toj sekciji plastični delovi unutrašnjeg rajfa bukvalno udarali u čelični ram prilikom naglih pokreta glave, što bi prenosilo vrlo neprijatan zvuk na same drajvere. Sada je tako nešto u potpunosti eliminisano.


Specifikacije
 • Model HyperX Cloud Revolver S
 • Sistem 2.0
 • Mikrofon Da
 • Daljinski na kablu Da
 • Veličina drajvera (mm) Φ50
 • Frekventni opseg 10Hz - 20.000Hz
 • Osetljivost 104.5dB
 • Impedansa 32 Ω
 • Interfejs 3.5mm headset
  3.5mm PC kabl (2.0m)
  USB PC kabl (2.2m)
 • Dužina kabla 2 m
 • Masa 360g
  376g sa mikrofonom


Ostatak samog headseta nije doživeo nikakve izmene, jer za tim nije ni bilo potrebe. Jastučići presvučeni eko kožom i dalje su ispunjeni izvrsnom memorijskom penom, neverovatno su udobni i prijatni u dodiru sa kožom lica, ali isto tako znaju i da je zagreju u ovom vrelom letnjem periodu. Ovo stvara blagu neprijatnost tokom igranja, ali činjenica je i da smo ih koristili i testirali tokom ovog baš tropskog letnjeg perioda. Dobra stvar je što ih možete vrlo lako skinuti i detaljno očistiti, a pomalo je čudno da Kingston ni ovog puta nije priložio rezervne jastučiće, pa makar i u micro-fiber varijanti kao kod Cloud i Cloud II modela.


 kingston_revolvers_1_s.jpg


U propratnom pakovanju, koje inače na svakom koraku odiše elegancijom, vrhunskom prezentacijom i vrlo kvalitetnim materijalima, pronaći ćete već dobro poznat odvojivi mikrofon, produžni PC kabl sa spliterom za odvojene 3.5mm audio i mikrofonske konekcije, kao i nešto potpuno novo - USB audio karticu sa integrisanim DSP-om.


kingston_revolvers_8_s.jpg


Ova USB audio kartica je inače i glavni "krivac" za onaj "S" sufiks u imenu headseta, budući da omogućava podršku za Virtuelni Dolby 7.1 surround zvuk. Reč je o tzv. in-line "daljincu" koji vam omogućava izbor jednog od ukupno 5 predefinisanih audio profila, aktivaciju/deaktivaciju mikrofona kao i vrlo zgodno podešavanje jačine i osetljivosti istih preko ugrađenih potenciometara. Ovo je inače potpuno eliminisalo potrebu za pratećim gaming softverom, što pozdravljamo budući da omogućava nešto širi dijapazon primene samih slušalica (o ovome više u nastavku teksta). Na zadnjem delu ovaj in-line daljinac ima i vrlo kvalitetnu "štipaljku" pa se lako kači za vašu odeću.


 kingston_revolvers_20_s.jpg


Centralni i najveći taster je rezervisan za Dolby 7.1 surround, i dolazi sa prepoznatljivim Dolby logom. Kada je ova funkcija aktivirana on svetli crvenom bojom. Na bočnoj strani, pored Dolby 7.1 tastera nalazi se i dodatni taster sa tri predefinisana audio moda i LED indikatorima za svaki. Njih inače možete aktivirati samo u stereo modu, kada je 7.1 virtualizacija isključena. Na ovaj način ukupno dobijate pet različitih modova rada: standardni stereo mod (Plug&Play), Base Boost (1), Flat (2), Voice (3) i Dolby 7.1 (4).


 kingston_revolvers_10_s.jpg


Situacija sa kablovima, kada je Revolver S u pitanju na prvi pogled deluje negativno, ali se u praksi pokazala kao vrlo pametno rešenje. Naime, osnovni kabl koji je direktno vezan za headset i koji ne možete odvojiti dugačak je “samo” 1m što zaista zvuči prekratko. Ali ovaj kabl ćete jedino koristiti kada slušalice budete povezivali sa mobilnim telefonom, tabletom ili gaming kontrolerima i u tim situacijama ovo je i više nego dovoljna dužina.


kingston_revolvers_14_s.jpg


Ono što itekako “vadi” stvar je standardni PC kabl sa 3.5mm konekcijama kojeg krase čak 2.0m dužine, a pogotovo ističemo još duži, 2.2m, kabl sa USB Audio karticom. Ove kablove ćete najčešće i koristiti, a sa njima se ukupna dužina povećava na 3.0m i 3.2m – što je stvarno impresivno. Tako da u praksi deluje kako je Kingston ovo vrlo pametno realizovao.

 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Logitech G233 i G433 (Video)

Test: Cooler Master MasterKeys L

10404
10405
10406
10407
10408
10409