Greška

Došlo je do greške.

Test: HyperX Cloud Revolver

01.04.2016 12:19 | 7 Games
Test: HyperX Cloud Revolver

Kada je predstavio svoju liniju Cloud slušalica, Kingston, odnosno HyperX je napravio najbolji mogući potez. Umesto pravljenja tipičnih gejming slušalica, dobili smo udobne polu-HiFi slušalice sa mikrofonom. Kvalitet izrade je bio vanserijski za cenovnu klasu u kojoj se HyperX Cloud nalazi, pa ne čudi da su mnogi novinari bez mnogo dileme zaključili da se radi o jednom od najboljih gejming headseta na tržištu. Tu je sada naslednik od koga se mnogo očekuje.

Nebojša Todorović

Možda ste se zapitali, kako tek sada stiže naslednik kada smo imali prilike da pre oko godinu dana na tržištu vidimo HyperX Cloud II? Ta konstatacija je tehnički tačna, ali u praksi je Cloud II predstavljao samo minornu nadogradnju na postojećem Cloud modelu tako da nije doneo apsolutno ništa novo osim par sitnica, od kojih je nova kolorna šema bila možda najveća izmena. Stoga HyperX Cloud i Cloud II generalno posmatramo kao jedan proizvod.

 

HyperX Cloud Revolver je potpuno druga priča i reč je o novom proizvodu u svakom smislu. Tehničke karakteristike, dizajn i doživljaj tokom korišćenja su poprilično izmenjeni osim u jednoj stvari. Mislimo na udobnost koja je i dalje izvanredna i sa kojom malo koje slušalice u bilo kom cenovnom rangu mogu da se porede. Pri tome, ne mislimo samo na gejming modele već i na mnoge druge "over the ear" slušalice iz HiFi kategorije. Jednostavno, HyperX Cloud serija je potpuno zaslužla svoje ime i može se reći da su njihovi kožni jastučići zaista "mekani kao oblak". No, krenimo redom.

hyperx_cloud_revolver_010_s.jpg 

HyperX Cloud Revolver je dobio očigledno novi dizajn, koji je sada agresivniji. Zbog činjenice da je originalni HyperX Cloud bio preimenovani QPad, koji je pak opet bio zapravo sjajni Takstar Pro 80, dizajn je bio poprilično konvencionalan, a naknadno su dodati HyperX detalji u vidu crvenog konca, crvenog logoa itd. Sa druge strane, HyperX Cloud Revolver je potpuno novi proizvod, tako da je izled potpuno prilagođen gejming nameni.

 hyperx_cloud_revolver_019_s.jpg

Dopada nam se to što kompanija nije upala u zamku u koju upadaju mnogi drugi proizvođači. Pod tim mislimo na nepotrebno LED osvetljenje koje većina najčešće ugasi posle nekog vremena, a koje povećava nepotrebno cenu i u slučaju loše realizacije čini da slušalice deluju jeftino. HyperX Cloud Revolver je zadržao kvalitetnu izradu na koju nas je navikao sa prvim Cloud modelima. Istina, HyperX logo i crveni detalji na bočnoj strani kućišta zvučnika deluju kao da bi mogli da zasijaju, ali to nije slučaj i moramo priznati da nam je drago zbog toga.

hyperx_cloud_revolver_015_s.jpg 

Osnovni elementi koji čine konstrukciju su čelični. Štaviše, čelik je dominatnan materijal koji se koristio tokom izrade što svakako pozdravljamo. Stoga, možete da računate na dugovećnost u fizičkom smislu. Što se tiče zvučnika i kablova to će vreme pokazati, ali imajući u vidu pleteno ojačane kablove i kvalitet na koji smo do sada navikli verujemo da će i HyperX Cloud Revolver potrajati dobrano preko garantnog roka.

hyperx_cloud_revolver_012_s.jpg 

Kako bi ogoljeni metal bio prilično neudoban, tu je mekano kožno jastuče koje je tu da slušalice učini jako udobnim. Tradicija je nastavljena sa crvenim šavom koji predstavlja atraktivan detalj, a jastuče nije integralni deo konstrukcije slušalica kao ranije što je prilično dobar potez. U kombinaciji sa kožnim jastučićima koji prelaze preko ušiju slušalice stoje čvrsto na glavi prosečne veličine, a udobne su i tokom dužih sesija igranja. Naravno, ukoliko je prostorija zagrejana u većoj meri, jastučići će vam malo "podgrejati" kožu, ali u granicama normale. Memorijska pena koja se koristi je kvalitetna kao i ranije, ako ne i bolja, tako da će se vremenom adaptirati na oblik vaše glave. Dobra vest je da ovi jastučići ujedno i eliminišu spoljnu buku u velikoj meri, pa iako je prisutna samo pasivna izolacija buke ona je izuzetno efikasna.

hyperx_cloud_revolver_013_s.jpg 

Dakle, slušalice su jako udobne, ali kako zvuče? Pre svega, prečnik zvučnika je smanjen sa 53 na 50 milimetara, a koriste se uobičajeni neodijumski magneti. Prema rečima proizvođača slušalice su u velikoj meri prilagošđene FPS igrama. U prevodu, to znači da su visoki tonovi istaknuti kako bi se lakše pozicionirao protivnik. Nažalost, to je dovelo i do "mršavijeg" srednjeg spektra tonova koji su sada daleko manje primetni nego kod Cloud i Cloud II koji su ipak nastali na HiFi osnovi. Dobra vest za ljubitelje basa je to što su niski tonovi i dalje vrlo precizni i imaju kvalitetan "udarac". Sumirano, reč je o slušalicama koje su sada više gejming nego HiFi. To je dobra stvar, jer se ljubiteljima igara daje izbor i u zavisnosti od toga šta vam je potrebno znaćete šta da odaberete.

hyperx_cloud_revolver_014_s.jpg

Da li je zvuk unapređen je potpuno podložno debati, ali je zato mikrofon bez ikakve dileme unapređen. Zvuk je čistiji, a umesto omnidirekcionog, tu je sada usmereno rešenje sa ugrađenim "noise-canceling" sistemom. Bez obzira na to da li smo koristili TeamSpeak, Skype ili ugrađeni World of Tanks voice chat kvalitet je bio znatno bolji od onog koji nude Cloud i Cloud II modeli i naši sagovornici su jasno primećivali da je komunikacija bolja kada smo menjali headset.

hyperx_cloud_revolver_008_s.jpg

hyperx_cloud_revolver_009_s.jpg

hyperx_cloud_revolver_023_s.jpg

Dok kabl na samim slušalicama nije izmenjiv, mikrofon jeste. Konektor se nalazi na levom zvučniku odmah do audio kabla. Za povezivanje sa uređajima u osnovi imate jedan 3.5-milimetarski konektor u slučaju da koristite kabl koji dolazi iz samih slušalica.

hyperx_cloud_revolver_022_s.jpg

Njegova dužina iznosi 1 metar, a u slučaju da vam je potrebno više tu je i dodatni kabl dužine 2 metra koji na sebi ima i "control box" odnosno daljinski sa opcijom podešavanja intenziteta zvuka i "mute" prekidačem.

hyperx_cloud_revolver_007_s.jpg

 

 

Specifikacije
 • Model HYPERX Cloud Revolver
 • Sistem 2.0
 • Mikrofon Da
 • Daljinski na kablu Da
 • Veličina drajvera (mm) Φ50
 • Osetljivost 104.5 dBSPL/mW at 1 KHz
 • Impedansa 32 Ω
 • Interfejs 3.5 MM
 • Dužina kabla 3 m
 • Masa 360g bez mikrofona
  376g sa mikrofonom

 

HyperX Cloud Revolver - Pakovanje i propratna oprema

Kutija je atraktivno dizajnirana i izvedena potpuno u HyperX maniru. Pored interesantnog izgleda tu je veliki broj informacija koje proizvođač smatra bitnim, ali i simpatičan detalj u vidu zahvalnice sa unutrašnje strane poklopca gde je otvoreno pismo upućeno od strane generalnog menadžera HyperX-a.

hyperx_cloud_revolver_001_s.jpg

hyperx_cloud_revolver_002_s.jpg

hyperx_cloud_revolver_005_s.jpg

Pakovanje za razliku od prvih Cloud modela nije posebno bogato i sadrži samo osnovne dodatake. Pored samih slušalica tu je kratka dokumentacija, produžni kabl sa "control boxom" od 2 metra (ukupno 3 metra sa kablom od slušalica). Ovo je dosta skraćen spisak u odnosu na prošle modele koji su imali rezervne jastučiće, torbicu itd. U neku ruku, to se može razumeti, naročito imamo li u vidu cenu, odnosno cenovnu razliku između ovog i ranijih modela.

hyperx_cloud_revolver_006_s.jpg

Utisci i zaključak

HyperX Cloud Revolver predstavlja drugačiji headset u odnosu na Cloud prve i druge generacije. Dok su stariji modeli bili pomalo više orijentisani na HiFi zvuk, Cloud Revolver je ipak više gejmerski headset. Kvalitet zvuka je i dalje odličan u većini situacija, pa čak i za određeni tip muzike gde visoki i niski tonovi dolaze do izražaja.

hyperx_cloud_revolver_015_s.jpg

Takođe, u igrama Revolver zvuči odlično zbog visokih tonova koji pomažu da se lakše pozicioniraju zvuci protivnika, ali i da se poveća dramatičnost prilikom eksplozija zbog snažnog basa koji reprodukuju novi "drajveri". Dobra vest je da će oba modela koegzistirati na tržištu, pa će onima koji ipak žele headset koji naginje ka kvalitetu u segmentu muzike Cloud i Cloud II i dalje biti dostupni.

hyperx_cloud_revolver_award_s.JPG

U svim ostalim aspektima Cloud Revolver je izuzetno dobar, a kvalitet izrade je podignut na još viši nivo, iako je Cloud definitivno prednjačio u odnosu na sve konkurente u sličnom cenovnom rangu. U svakom slučaju, ukoliko tražite malo istaknutiji gejming set slušalica sa mikrofonom, HyperX Cloud Revolver je pravi izbor.

 

Prednosti:
- Vrhunski kvalitet izrade
- Udobnost
- Pasivna izolacija buke
- Dizajn
- Očekivana cena od oko 120 EUR


Nedostaci:
- Manje propratne opreme u odnosu na Cloud/Cloud II

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Logitech G410

Test: Cooler Master MasterKeys Pro L (VIDEO)

10404
10405
10406
10407
10408
10409