Greška

Došlo je do greške.

Test: Huawei P9 (video)

29.04.2016 19:04 | 1276 Mobile
Test: Huawei P9 (video)

Telefon Lea Mesija je konačno stigao i do nas. Od bombastične najave u Londonu, žarko smo čekali priliku da isprobamo telefon i uverimo se opravdava li izuzetna očekivanja. Možda je u tom smislu Huawei i preterao, te drastično podigao lestvicu očekivanja potencijalnih korisnika? Kineski gigant sigurno veoma dobro zna šta radi - uostalom, ne bi se tek tako probio među vodeće proizvođače telefona u veoma kratkom roku...

Huawei P9


Dragoljub Radovanović

Utisak koji smo stekli u prethodnih nekoliko godina jeste da je Huawei proizvođač koji se izuzetno puno trudi, čak i više nego najpopularniji brendovi. Oni zbog svoje uspešne tradicije nemaju preterane bojazni o prihvaćenosti svojih novih modela, dok je Huawei itekako morao da "zaradi" poziciju koju danas uživa u mobilnom svetu. U prevodu, da bi korisnik bio usmeren ka kupovini Huawei smarfona umesto nekog Samsung, Apple ili sličnog telefona, bilo je potrebno napraviti bolju "ponudu".
Da li je to niža cena u odnosu na druge premium flegšipe, kvalitet materijala i izrade telefona, ili neka unikatna odlika, na neki od ovih načina Huawei ohrabruje potencijalnog kupca da se odluči baš za njihov smartfon. Dodatno poverenje je to što je Huawei postao konačno prepoznatljiv brend u svetu ovih uređaja, nešto što potencijalnoj prihvaćenosti P9 modela itekako ide u korist.


huawei_p9_s.jpg


Nego, da ne dužimo previše generalno o ovoj kompaniji, njen uspeh je svakako primetan i bez našeg isticanja, već želimo konkretno da se bavimo šta je to što donosi novi P9. Ključna marketinška odlika vam je zasigurno poznata, a to je saradnja sa nemačkim fotografskim brendom Leica. Jasno je da je kamera već duže vreme jedna od najbitnijih odlika smartfona, naravno uz dizajn koji je podjednako bitan mnogima.

Naravno da je poželjno da telefon ima što bolji hardver, samim tim i performanse, ali to je ipak nešto što je mnogo bitnije upućenijim i zagriženijim naprednim korisnicima, dok prosečnom korisniku to neće biti ključna stvar. Huawei P9 u tom smislu ispunjava uslove koje bi i prosečan i napredniji korisnik mogao postaviti - dizajnerski je vrlo lep, metalne izrade i kvalitetan, kamera u saradnji sa Leicom obećava dosta, a i čipset se može uvrstiti u snažnije varijante. Dakle, Huawei filozofija ne predviđa nuđenje hardverski najmoćnijeg smartfona na tržištu kao što to rade kompanije Samsung i drugi giganti, već želi da pridobije korisnika na drugim poljima. Pristup je drugačiji od konvencionalnog, a pokazalo se vremenom - i izuzetno uspešan!

 

cnikola Član postova: 227
Ista situacija je i kod mene. Stabilan i dosta brz. Svidjaju mi se novine sa kamerom (live photos).
Inace sinoc mi je stigao i B393 oko 275 megabajta. Donosi Google Security Patches 01.10.2017
potatoe Član postova: 80
pa mislim da je ista a možda i malo bolja, lako dobijem 4-5h SOTa.
vlade93 Član postova: 144
Kakva ti je baterija u odnosu na 386?
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
potatoe Član postova: 80
već sam mesec dana na 391, nikakvih zamerki. izašao je i 393 samo što će meni da stigne nikad, moram da stavim neku stranu SIM karticu u mob da bih dobio OTA
VladoMne Novi član postova: 7
Ok, cekamo onda ostale da jave

Test: Samsung Galaxy S7 i S7 edge (VIDEO)

Test: Apple iPhone SE 16 GB (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109