Greška

Došlo je do greške.

Test: HTC One Mini 2

21.07.2014 10:45 | 0 Mobile

Kamera

Senzor zadnje kamere je odlika koja HTC One Mini 2 najviše udaljava od One M8 modela. Odluka je doneta i 4MP kamera sa Ultrapikselima je izostavljena na ovom smartfonu. Pikseli su sada normalne veličine, ali ih ima dosta više, jer se se ovde koristi "regularni" 13MP senzor veličine 1/3''. Dobar ili loš potez? Moramo ipak reći dobar, jer Ultrapiksel kamera koju smo sretali kod One M7 i M8 modela nije ostavljala tako dobre utiske. Kakva je ovde situacija? Pa recimo da je HTC definitivno napravio korak u pravom smeru sa ovim 13MP senzorom. Pre svega par reči o interfejsu kamera aplikacije.

Zadržana je ta jednostavnost i preglednost kao kod One M8 modela, sa izostavljanjem nekih opcija vezanih za Dual kameru, pošto ona naravno ovde nije prisutna. Većina opcija smeštena je u traci koja se prostira sa donje strane ekrana. Klikom na tri uspravne tačkice otkrivamo sakrivene opcije kako što je izbor režima fotografisanja, promenu ISO i EV vrednosti, balansa bele boje, pristup filterima i efektima i na kraju prečicu ka podešavanjima. Tu se može birati rezolucija i aspekat fotografija, detaljnije podešavati kontrast, saturacija i oštrina, a tu su i druge opcije vezane za kameru. Od režima za fotografisanje postoji Auto režim, noćni, HDR, Sweep Panorama, Anti-Shake, manualni režim, Portrait, Landscape, Backlight, Text i Macro. U donjem desnom uglu postoji dugme za prebacivanje na režim video snimanja, ili na Selfie King 5MP prednju kameru.Koliko smo zadovoljni kvalitetom fotografija napravljenih ovom 13MP kamerom? Može se reći sasvim zadovoljni, jer su fotografije dosta oštrije i detaljnije u poređenju sa One M8 modelom i njegovim 4MP senzorom. Nivo detalja je definitivno veći i to je prva stvar koja će vam zapasti za oko. Šum je prisutan u određenoj meri - ne u ogromnoj količini, ali opet dovoljno primetan čak i u fotografijama sa dnevnim svetlom. Boje su u redu, ali svetlina fotografija je često ume da bude na tamnijoj strani, mada u par slučajeva se dešava i obrnuto, da je fotografija jednostavno previše svetla.

Ponekad se desi i da određeni delovi fotografije ispadnu mutni, bez obzira na to što se trudimo da nam ruka ostane što mirnija. Brzina okidača je dobra, a isto važi i za brzinu fokusiranja. Svakako nije bez svojih mana, ali opet solidan korak unapred u odnosu na 4MP UltraPixel senzor. Ipak, sa fizički manjim pikselima, noćne fotografije su lošije u odnosu na One M8, ili One Mini prethodnika. Imaju dosta šuma i određenu dozu zamućenosti i zamrljanosti, ali su ipak upotrebljive. Rado bi ipak menjali nešto lošije noćne fotografije za dosta detaljnije i oštrije dnevne.Za kraj ostavljamo par reči o video snimanju. Ovde imamo sada već "klasičnu" 1080p rezoluciju, ali i korisne Fast HD 60 FPS i Slow Motion video opcije. Količina detalja u snimku je sasvim solidna i oštrina je pristojna. Bitrate u našem konkretnom klipu iznosi 19.7 Mbps, a framerate ostaje visok sa 30.048 FPS-a. Svakako ne jedan od boljih video snimaka, ali kamera vrši sasvim dobar posao na ovom polju. Kada sve saberemo i oduzmemo, kamera HTC One Mini 2 smarfona nije idealna, ali po našem mišljenju ostavlja bolji utisak u poređenju sa kamerom One M8 modela.


Primeri fotografija:


https://www.flickr.com/photos/131107995@N06/sets/72157651818075259/


Video primeri:Komentari

0 Dodaj komentar

Test: LG G3

Test: Alcatel One Touch Pop C9

10104
10105
10106
10107
10108
10109