Greška

Došlo je do greške.

Test: HP Envy 27 AiO

02.08.2013 10:02 | 0 Hardver
Test: HP Envy 27 AiO

HP je predstavio HP ENVY Recline all-in-one seriju računara koja nudi inovativni dizajn i novo iskustvo iskustvo upravljanja dodirom, poručuju iz kompanije HP, kao i mogućnost korisnicima da pomeraju uređaj po visini i po dubini, čineći interakciju jednostavnijom i udobnijom. HP je takođe predstavio i HP Split x2, odvojivi računar koji nudi punu funkcionalnost notebook računara, sa ekranom koji se odvaja i postaje elegantan tablet. HP ENVY Recline23 i HP ENVY Recline27 TouchSmart all-in-one računari imaju IPS ekran osetljiv na istovremeni dodir deset prstiju, kao i revolucionarni podesivi dizajn, koji omogućava još komfornije iskustvo i veću kontrolu. Zglob na ovim računarima omogućava da se donji deo ekrana namesti praktično ispod stola i bliže krilu i tako bude u prirodnom položaju za n

Test: HP Envy 27 AiO

Nebojša Todorović

Uređaj je stigao u bezličnoj kutiji, koja je na boku imala kodne oznake iz kojih se nije moglo mnogo toga protumačiti. Najopštije stvari i donekle, ali ostalo je očigledno za internu upotrebu. Sadržaj je bio ograničen samo na periferije, naponski adapter i sam računar. Ipak, u slučaju modela namenjenoj komercijalnoj prodaji verujemo da će se isporučivati i ostatak u vidu dokumentacije, drajvera i ostale neophodne opreme. U našem slučaju toga nije bilo prosto jer se radilo o testnom primerku.

 


Prva stvar koja nam je zapala za oko jesu periferije koje su identične kao i kod budžetskih modela. Tastatura je žična, a i pored toga što je u pogledu dizajna potpuno funkcionalna, nedostaje joj bilo kakva nota ekskluzivnosti koja bi trebala da prati čak i periferije koje se dobijaju uz uređaje iz Envy serije. Dobra vest je da to ne menja činjenicu da je tastatura sasvim solidna. Jedina zamerka ide na mali "Enter" taster, što je potpuno subjektivna zamerka. Nešto objektivnija primedba ide na račun zbijenog segmenta oko strelica, koji je posledica kompromisa nastalog da bi se smanjile dimenzije.
 


 

Ista situacija je i po pitanju miša. Uz Envy 27 se dobija model koji je odavno karakterističan za HP. Simetrični optički miš izrađen od plastike, ima tri tastera i točkić, a veza sa PC-em se odvija putem kabla. Optički senzor ima osetljivost između 800 i 1200 dpi po našoj slobodnoj proceni, a povećih je dimenzija, pa oni sa najmanjom šakom bi mogli da imaju manjih problema oko privikavanja.
 


Envy 27 se napaja putem prilično masivnog adaptera. Deklarisan je na 150 W što imajući u vidu prilično snažnu konfiguraciju koja se krije u njemu i dimenzije ekrana sasvim odgovara njegovim potrebama.. Adapter se poprilično zagrevao tokom rada, što još jednom potvrđuje da je iskorišćen u povećoj meri za razliku od identične verzije koja se našla u paketu zajedno sa nezahtevnim Pavilionom sa ekranom dijagonale 23 inča.Umesto eksperimentisanja sa dizajnom, HP se odlučio na apsolutni minimalizan prilikom planiranja izgleda novog Envy All-in-One računara. Iako ni laicima neće biti teško da pretpostave da je reč o skupom uređaju, zbog odličnog izbora materijala, Envy 27 definitivno neće privući najviše pažnje u prostoriji u kojoj se nađe (pod pretpostavkom da nije prazna). Jednostavno, nema onaj "wow" efekat koji Envy laptopovi znaju da izazovu, jer je prilično neutralnog izgleda.
 

 

Sjajna vest su zvučnici koji imaju "Beats" potpis, ali ovog puta to definitivno predstavlja marketinški trik. Ne govorimo o nekom HiFi kvalitetu naravno, koji nije ni moguć, već o snazi koju isporučuju i to bez distorzije u zvuku. Dopada nam se to što je moguće bez problema ozvučiti ceo stan i gledati film sa drugog kraja sobe bez ikakvih problema. Ne toliko retko, imaćete i potrebu da smanjujete intenzitet zvuka, jer će vam biti prejak. Dakle, Envy 27 zaista nema nikakvu potrebu za dodatnim zvučnicima, osim u slučaju da imate specifične potrebe.
 


Stopica računara krije veliki broj konektora, što je bilo neophodno rešenje za to što su dimenzije kućišta koje u sebi nosi sve komponente i panel monitora zaista minimalne. Na levoj strani postolja ćete naći priključak za punjač, dok su na suprotnom boku smešteni audio izlaz za niskotonac (subwoofer), dva USB konektora i LAN priključak. Tu se nalazi i bela LED indikacija rada HDD-a.

 


Na samoj stopici se nalazi i NFC odnosno Near Field Communication čip sa kojim je omogućena komunikacija sa NFC tagovima, modernim mobilnim telefonima i sličnim uređajima koji poseduju NFC vid komunikacije. 

Gornja ivica ekrana krije web kameru i stereo mikrofon, čiji je kvalitet solidan i u klasi bilo kog drugog budžetskog modela koji smo imali prilike da testiramo. Snimanje je moguće vršiti u maksimalnoj rezoluciji od 1280x720 što je uobičajeno, a uz malo bolje osvetljen ambijent ćete dobiti sasvim solidan kvalitet snimljenog materijala.
 


 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Sapphire Edge VS8

Test: Gigabyte Brix

10203
10205
10206
10207
10208
10209