Greška

Došlo je do greške.

Test: HP EliteOne 800 AiO

25.07.2013 20:00 | 0 Hardver
Test: HP EliteOne 800 AiO

HP nam je na test poslao nešto drugačije koncepiran AiO u odnosu na ono što smo do sada dobijali. Ovaj put, pred nama je EliteOne 800, koji ima ambiciju da pruži korisnicima nešto više od standardne AiO priče. Reč je, naime, o računaru koji je podjednako usmeren prema kućnim i poslovnim korisnicima, onima kojima su bitni procesorska snaga i performanse, ali takođe i onima kojima je bitan kvalitetan ekran. EliteOne 800 na papiru nudi puno toga, od solidne hardverske konfiguracije do kvalitetnog IPS ekrana, a nama ostaje da proverimo kako to izgleda u praksi...

Test: HP EliteOne 800 AiO

Nebojša Todorović

Poput većine HP AiO uređaja u poslednje vreme i EliteOne 800 smo dobili u generičkoj kartonskoj kutiji, tipičnoj za semplove. Raspakivanje je pokazalo da se radi o modelu koji je namenjen za evaluaciju pre proizvodnje, što je rezultovalo time da smo dobili najobičnije HP brendirane periferije, koje vrlo verovatno neće dolaziti uz finalnu verziju spremnu za prodaju.Ovakva tastatura je prisutna uz mnoge HP računare već dugi niz godina, a zanimljivo je da za vezu sa računarom koristi PS/2 port. Tasteri su veliki, raspored je više nego kozervativan, a tastatura nema multimedijalne tastere. Imajući u vidu to kako izgleda, zaista ne verujemo da će se dobijati kada EliteOne izađe u prodaju.
 


 

Miš je takođe klasičnog tipa. Dopada nam se to što je simetričan i pritom ima "jajast" oblik koji je drastično udobniji od onog koji smo dobili uz Envy. Ništa specijalno nema u vezi sa njim, ima tri tastera, točkić i optički senzor. Osetljivost je sasvim solidna za uobičajene poslove, a verujemo da će oni sa posebnim zahtevima ionako imati svoje periferije na koje su već navikli.
 


Sa dizajnerskog aspekta, EliteOne 800 zaista ne preokupira pažnju nekoga ko ga vidi po prvi put. Plastično kućište sa istaknutim okvirom, uz kombinaciju dominantne crne boje i srebrnih detalja, zaista neće nikoga oboriti sa nogu. Verujemo da se proizvođač time nije ni opterećivao, već da se fokusirao na neke druge stvari. Pozadinska nalepnica nam je otkrila da se zaista radi o "demo" modelu namenjenom za testiranje, a ne potpuno završenoj verziji što nas je navelo da malo drugačije posmatramo na stvari.
 

 

Donja ivica ekrana krije zvučnike, koji su sasvim solidne snage i kvaliteta. Nisu snažni poput Beats Audio koji su implementirani u Envy, ali i dalje mogu da posluže kao prva pomoć. Za kancelarijsku upotrebu su više nego dovoljni u svakom slučaju. Postolje je jednostavno i plastično, a ima površinu koja osigurava da se monitor neće klatiti čak i u slučaju da malo zatresete sto.
 


Levi ćošak uređaja krije oznaku modela, a kada se malo bolje zagledamo u njega videćemo NFC logo odmah pored. HP je definitivno rešio da u celu svoju novu gamu računara uvede NFC konekciju čime će "pogurati" ovu tehnologiju zajedno sa još nekoliko velikih igrača na tržištu.

 


Na centralnom delu gornje ivice ekrana smeštena je web kamera sa senzorom rezolucije 1.2 megapiksela. Ona ostvaruje HD Ready rezoluciju od 1280x720 piksela, s tim da je potrebno obezbediti dobro osvetljene uslove za iole kvalitetan snimak. Dopada nam se mogućnost fizičkog blokiranja sočiva, putem klizača na gornjoj strani monitora, tako da nikada neće morati da brinete oko privatnosti. Odmah do kamere je smešten i mikrofon, pa ćete bez problema "skajpovati" ili obavljati komunikaciju uz pun audio/video ugođaj.
 


 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

3000 članaka na Benchmarku

Test: Sapphire Edge HD4

10203
10205
10206
10207
10208
10209