Greška

Došlo je do greške.

Test: Honor 8 Lite (Video)

10.07.2017 15:42 | 18 Mobile
Test: Honor 8 Lite (Video)

Samo prisećanje na Honor 8 probudi u nama lepa sećanja: aktuelni vodeći model Huawei podbrenda pobrao je simpatije na našem testu, kako dobrim utiscima u radu, tako i vrlo elegantnim i zavodljivim dizajnom, kojim se isticao među konkurencijom. U međuvremenu, pojavili su se neki novi dizajnerski pristupi, ali Honor 8 ostao je među najprivlačnijim telefonima, a sudeći po procurelim renderima iz proverenih izvora - i Honor 9 će vizuelno biti "bomba".

Honor 8 Lite

Miroslav Nikolić

No, danas pričamo o Honor-u 8 Lite, uređaju usmerenom ka kupcima koji su zainteresovani za nešto pristupačnije modele. Ipak, i pored svog nižeg pozicioniranja, ovaj telefon "povlači" dosta dizajnerskih elemenata svog skupljeg "saborca", dok ni hardverski nije za pocenjivanje. Samim tim, deluje da srednji segment tržišta dobija još jednu figuru vrednu pažnje.

Na jedan detalj moramo da skrenemo pažnju. Unapred se izvinjavamo, ali verovatno će na više mesta u testu biti povučena paralela između ovog modela i Huawei P10 Lite. Iako po nazivu deluje da Honor 8 Lite ima najviše veze sa Honor-om 8, nije tako: može se reći da su Huawei P10 Lite i Honor P8 Lite gotovo identični telefoni, sa najvećim razlikama u vidu spoljašnjeg dizajna. Kako je Honor brend generalno osmišljen kao pristupačnija opcija, a Huawei modeli trebaju da pokriju i luksuznu kategoriju između ostalog - među retkim razlikama između ova dva modela, uvidećemo da P10 Lite ipak blago prednjači, ali zato Honor 8 nešto nižom cenom "mami" one kojima je to najvažnije. Mada poseduje on i drugih kvaliteta: pogledajmo konkretno na šta sve mislimo.Raspakivanje i dizajn

Iako kutija u kojoj je u našu kancelariju stigao Honor 8 Lite nije identična onima u kojima će se nalaziti prodajne varijante ovog telefona, dovoljno nam govori o tome šta bismo mogli da očekujemo da sve prati ovaj model. Strujni adapter, micro-USB-kabl, iglica za otvaranje kombo-slota i uputstva za korišćenje se podrazumevaju, dok "u paketu" očekujemo i slušalice i providni "kejs". Dakle, pristojno bogata oprema za model srednje kategorije.


honor_8_lite_2_s.jpg


U ovom trenutku, moramo vas malo razočarati: Honor 8 Lite nije lep i elegantan baš koliko i njegov istaknutiji prethodnik, Honor 8. Svakako da je dizajnerski pravac otprilike isti, ali onaj finalni dodir u završnici dizajna i izrade - ipak je na strani skupljeg modela. No, tako nešto smo i očekivali, a nemamo nikakve probleme sa njegovom pojavnom komponentom. Naprotiv.


honor_8_lite_7_s.jpg


Staklo i ovde prekriva i prednju i zadnju stranu telefona, bez ikakvih izbočina i smetnji, a ram između dve staklene površine je plastični, iako mu tekstura odaje utisak metalnog odsjaja. Ipak, ne vidimo ovo kao osobit problem: izrada je izvedena odlično, sve je uklopljeno na visokom nivou i telefon se doima vrlo čvrsto. O izdržljivosti, pak, ne možemo toliko pohvalno da pričamo, imajući u vidu da ni za jednu od staklenih površina nema pomena Gorilla Glass zaštite u specifikacijama. Dakle, padovi su vrlo nepoželjni - a biće ih!


honor_8_lite_9_s.jpg


Prosto, Honor 8 Lite je TOLIKO klizav, da je "pobedio" čak i same Honor 8 i HTC U11, koje smo videli kao šampione klizavosti... Jednostavno, ostavljanje ovog telefona na površini koja je makar malo zakošena ili nakrivljena, dovešće do toga da on sa nje sklizne. Uverili smo se u to na teži način, srećom bez posledica... Verujemo da je upotreba zaštitne futrole sa ovim uređajem gotovo imperativ, i nije ni čudo da je Huawei jednu uključio u pakovanje, iako se njome prikriva dopadljivi dizajn modela.


honor_8_lite_3_s.jpg


Ovoj dopadljivosti pomaže stilski privlačno prelamanje svetlosti na ravnim staklenim površinama, čemu pozadi doprinosi i vrlo sveden dizajn, bez mnogo suvišnih detalja. Štaviše, osim kamere i blica u gornjem levom uglu (nema "trake" kojom bi bili izdvojeni od ostatka telefona, kao kod P serije), senzora otiska prsta po sredini i Honor logoa, zadnja strana ne sadrži dodatne elemente, ali ne izgleda "prazno", upravo zbog reflektivnosti koju nudi staklo preko nje. Usput, valja pomenuti i da je čitač otiska prsta okruglog oblika, što je još jedna stavka koja Honor telefone odvaja od Huawei-eve P serije (kod nje su pravougaoni oblici dominantniji).


honor_8_lite_6_s.jpg


Spreda, ispod ekrana imamo još jedan Honor natpis, dok su iznad notifikaciona lampica, senzori udaljenosti i osvetljenja, zvučnik i prednja kamera. Navigacioni tasteri su softverski, a Home i Volume "dugmad" su sa desne strane telefona. Levo je samo kombo-slot za kartice.


honor_8_lite_5_s.jpg


Sa donje strane vidimo micro-USB port, okružen dvema grupa rupica, od kojih jedne kriju mono zvučnik, dok su druge estetike radi tu, ali je iza njih samo mikrofon. Još jedan mikrofon je sa gornje strane, onaj za eliminaciju šumova, i blizu je njega je još samo 3.5mm ulaz za slušalice. Ergonomski, telefon je vrlo jednostavan za korišćenje, usled svojih kompaktnih dimenzija (svega 7.6 mm debljine), zaobljenih ivica, male težine i činjenice da staklo obeju strana na ruke prijanja vrlo lepo. E sad, što će to dovesti do potrebe za nešto češćim brisanjem telefona od otisaka...

 

 

paparazzo Član postova: 37
Postoji li honor 8 lite da je single sim verzija?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Nikola Neregistrovan korisnik
Macdon,meni se ne svidja tvoj komentar za opis HONOR 8 LITE. Samo iz jednog razloga. Drug je kupio honor 7,i ne moze da instal Viber! Gledali smo po forumima i kazu da se ne moze aktivirati Viber na Honoru 7. Uskoro uzimam Honor 8Lite pa me zanima tvoje iskuatvo sa Viberom. Jer na proslom (P8 lite) imao sam problema. Primi poruku,a ne osvetli fon,niti zvuk. A sve podeseno za obavestenja. Posle 100x deinstal-instal,proradio je. Pa me interesuje dal da uzmem Honor 8 i da ostanem bez Vinera ili ima spasa za Viber na Honoru 8 lite. Bilo ko da ima iskustva,nek javi na nikolavukasinovic84@gmail.com Hvala svima i pozdrav.
macdon Novi član postova: 21
Kako sam nasao po netu razlika od P8 Lite 2017 je da Honor ima otvor blende F2.2 a P8 Lite 2017 ima F2.0
Sent from my Honor 8 Lite using Tapatalk
macdon Novi član postova: 21
Jel ovo?
Sent from my Honor 8 Lite using Tapatalk
venom2 Član postova: 469
Ne gledas sta treba, nema sanse da je sot na 60% baterije 8ipo sati.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Test: Alcatel Pixi 4 Plus Power

10104
10105
10106
10107
10108
10109