Greška

Došlo je do greške.

Test: Gigabyte Aorus M3 miš i AMP 500 podloga

09.11.2017 12:28 | 0 Games
Test: Gigabyte Aorus M3 miš i AMP 500 podloga

Gigabyte nastavlja da uvećava svoje prisustvo u segmentima gde doskora nije bio prisutan. Kako je gejming itekako u trendu, ne čudi što je tajvanska kompanija rešila da upravo u ovom segmentu ponudi novu seriju proizvoda i na našem tržištu. Nakon odlične K7 tastature, na red dolazi veoma zanimljiv miš, oznake M3, koji takođe stiže pod kompanijinim Aorus brendom, koji jasno indicira kome su uređaji namenjeni...

Gigabyte Aorus M3 miš i AMP 500 podloga

Filip Majkić

Gigabyte je na stranim tržištima zastupljen u većoj meri nego što je kod nas. Dok u Srbiji ovog svetski priznatog proizvođača znamo prevashodno po matičnim pločama i grafičkim kartama, u svetu itekako znaju za Gigabyte periferije, kućišta, kulere, pa čak i laptopove, koje kompanija već godinama izbacuje za probranu klijentelu. Sada se ta slika menja u lokalu, sa sve više proizvoda koji trebaju da privuku pažnju potencijalnih kupaca. Hoće li Gigabyte uspeti u tome?


ga_aorus_m3_1_s.jpg


Ukoliko bude pažljivo odmeravao gde se i kako pozicionirati, naš je utisak da – hoće. Danas na testu imamo Aorus M3 miša, koji u inostranstvu košta svega 40-ak dolara. Iako cena za Srbiju još uvek nije poznata, za očekivati je da će se kretati u nekim razumnim okvirima, što bi, imajući u vidu kvalitet uređaja u koji ćete se uskoro uveriti i sami, moglo da učini M3 veoma dobrim, razumnim i popularnim izborom za sve gejmere koji žele solidnog miša, i uopšte za sve korisnike kojima je potrebna kvalitetna periferija.


amp500_1_s.jpg


Uz to, na test smo dobili i još jedan proizvod, koji jasno indicira da se Gigabyte ne šali kada je reč o ulasku na gejming tržište. Reč je o podlozi za miša koja dolazi pod oznakom AMP500. Drugim rečima, Gigabyte nudi čitav komplet kao sopstveno rešenje i pod sopstvenim brendom. Pogledajmo stoga šta možemo očekivati...


Pakovanja

Interesantno je kako Aorus-brendirani proizvodi odskaču već svojim kvalitetnim i veoma informativnim pakovanjem. Ukoliko se zateknete u prodavnici i razgledate izložene uređaje, ne samo da ćete biti vizuelno impresionirani, već ćete na pakovanju zateći mnoštvo korisnih informacija.


ga_aorus_m3_15_s.jpg


Zapravo, otvorivši prednja vratanca, moći ćete da direktno vidite kako izgleda miš, pa i stavite šaku na njega (tj. na plastiku koja ga prekriva) kako biste na licu mesta procenili da li vam odgovara njegov oblik. Na unutrašnjoj strani vratanaca ćete pronaći i veoma interesantnu informaciju – ovaj miš je dizajniran tako da odgovara svim “igračkim stilovima”, kako je to Gigabyte nazvao, odnosno svim načinima držanja miša. Palm grip, Claw grip i Fingertip grip, svi su iscrtani, i za sve njih je – tvrdi Gigabyte – ovaj miš dobro prilagođen. U suštini, radi se o sjajnom dostignuću, jer je vraški teško prilagoditi miša različitim stilovima držanja.Sve relevantne informacije su dostupne na raznim stranicama pakovanja. Miš je dobro oslikan, tu su informacije o senzoru, tasterima, različitim mogućnostima, izradi miša. U samom pakovanju zatičemo veoma prijatno iznenađenje – komplet rezervnih teflonskih glajdera, i to ne jedan, već dva komada. Stižu u različitim bojama – beloj i crnoj. Zaista pohvalan potez Gigabyte-a, za koji bismo voleli da bude standardan za sve miševe svih proizvođača, tim pre vredan hvale jer se radi o relativno pristupačnom proizvodu. Voleli bismo da se ova rezerva za deo koji se u suštini najviše haba isporučuje sa svim miševima, posebno sa onim skupljim, ali se ne sećamo da smo do sada zatekli ovako nešto u pakovanju.


ga_aorus_m3_3_s.jpg


Slično možemo reći i za AMP500 podlogu. Kutija je lepo dizajnirana, dominiraju crna i narandžasta boja. Kako je reč o mekoj podlozi, ona stiže savijena u paketu, a tu je i prozirna plastika kroz koju možete videti podlogu. Šteta što ovaj deo nije potpuno otvoren kako biste bili u prilici da opipate podlogu i materijal, ali razumemo i zbog čega je ovakvo pakovanje praktičnije sa aspekata potencijalnih oštećenja ili prljanja. Takođe imamo situaciju da su glavne karakteristike vidljivo i dobro istaknute na pakovanju, tako da ćete i u ovom slučaju biti veoma dobro informisani u pogledu toga šta kupujete.


amp500_2_s.jpg

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Gigabyte Aorus K7

Test: ASUS STRIX Fusion 300 Virtual 7.1 Surround

10404
10405
10406
10407
10408
10409