Greška

Došlo je do greške.

Test: Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G

19.06.2017 11:48 | 0 Hardver
Test: Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G

Gigabyte nas je oduševio novom generacijom WindForce 3X kulera koji smo prvi put imali prilike da susretnemo na GTX 1080 Aorus modelu. Sada je tu i GTX 1080 Ti sa još boljom verijom fantastičnog hlađenja koje pretenduje na mesto najboljeg vazdušnog kulera koji se našao na jednoj grafičkoj karti. Cena ovog podviga je plaćena zauzimanjem i trećeg susednog PCIe slota, ali je to vredelo u potpunosti

Nova generacija WindForce 3X hlađenja je na našem spisku omiljenih i možemo reći da je stigla na prvo mesto. Reč je o neverovatnim rashladnim sistemima kod novih high-end grafičkih karti koja sve što smo viđali do sada čini običnim u najmanju ruku.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_008_s.jpg


Novi Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 Ti je pravi monstrum od grafičke karte kakav svaki gejmer može samo da poželi. Pre svega izgleda brutalno zahvaljujući ogromnom WindForce 3X hlađenju koji zauzima čak tri susedna slota. Oklop je izrađen od metala sa tri ventilatora od 100 milimetara koja dominiraju.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_017_s.jpg


Ovi ventilatori imaju jednu specifičnu karakteristiku, a to je da se preklapaju. Reč je o vrlo interesantnom rešenju koje prema rečima proizvođača smanjuje neželjene turbulencije, povećava protok, tok vazduha je bolje usmeren. Da bi to bilo moguće, centralni ventilator je montiran obrnuto od druga dva i nalazi se na posebnim nosačima u "X" formaciji.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_014_s.jpg


Centralni ventilator sa svojim zasečenim perajima je specifičan i po tome što se okreće u suprotnom smeru od druga dva, čime se optimizuje protok vazduha. Pritom se na ovaj način uz redizajnirana peraja smanjuju turbulencije, na koje Gigabyte baca akcenat prilikom dizajniranja rashladnih sistema. Prečnik ventilatora iznosi 100 milimetara, a Gigabyte se dugo fokusira na kretanje vazduha tokom rada kulera i na turbulencije koje se javljaju prilikom njihovog rada, tako da verujemo da su dobro obavili domaći zadatak. Što se kvaliteta tiče, ventilatori imaju dvostruke lagere čime se povećava otpornost na prašinu, količina buke, i na kraju naravno i životni, odnosno radni vek.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_016_s.jpg


Rashladno telo je koncipirano kao i kod GTX 1080 verzije, s tim da je sve dodatno povećano kako bi se termalni kapacitet učinio još impresivnijim. Ispod metalnog oklopa koji nosi ventilator, tu su aluminijumska rebra podeljena u dve celine koje su povezane putem šest bakarnih kompozitnih heatpipe-ova. Pritom, umesto presovanih heatpipe-ova ili aluminijuma, Gigabyte se odlučio na veliku bakarnu bazu koja obavlja kontakt sa samim GP102 procesorom. Takođe, kuler ostvaruje neposredan kontakt sa naponskom jedinicom i memorijskim čipovima kako bi preuzeo kompletno hlađenje na sebe, što je svakako veliki plus.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_013_s.jpg


Poleđina je opremljena metalnom pločom koja povećava rigidnost konstrukcije i štiti štampanu ploču. Ovogdišnji novitet koji je proizvođač uveo je dodatni bakarni element koji ima svoja mikro-rebra i nalazi se tačno iza GPU-a čime dodatno pomaže hlađenje tamo gde je to najpotrebnije.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_022_s.jpg


Pomenuta rebra koja ima ova ploča su tu da usmere protok vazduha radi efikasnijeg hlađenje. Kako je reč o jako malim dimenzijama, moramo priznati da pomalo sumnjamo u efikasnost ovog rešenja u praksi.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_023_s.jpg 

Osim toga, tu je i jedan dodatak u odnosu na GTX 1080 verziju, a to je svetleći Aorus logo velikih dimenzija koji izgleda impresivno kada zasija zahvaljujući RGB LED-u.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_024_s.jpg


Pored ovog svetlećeg znaka, mnogo toga još svetli na ovoj karti. Tu je pomenuta "X" konstrukcija koja nosi centralni ventilator, AORUS logo duž gornje ivice kao i "FAN STOP" znak čija je uloga da obavesti kada ventilatori miruju i koji se gasi čim se aktiviraju.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_020_s.jpg

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_021_s.jpg


Naponska jedinica je suludo napredna i filtrira napon u 12 faza prema GPU-u, a ima još 2 faze rezervisane isključivo za memoriju. Upotrebljene su komponente sa Titan X modela, a u to znači da je reč o najboljim komponentama iz Ultra Durable serije kojima Gigabyte raspolaže. Za kontrolu naponske jedinice tu je standardni uP 9511 kontroler, preuzet sa referentnog modela, što je pomalo čudno, jer znači da nema podrške za I2C, a moramo priznati da nas čudi da veliki broj kompanija sve ređe bira svoje PWM rešenje.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_018_s.jpg


Gigabyte je i kod ove karte doneo odluku da ugradi dva 8-pinska PCIe konektora. To je potpuno razumno i daleko potrebnije kod karte kao što je GTX 1080 Ti čiji TDP iznosi 250 vati. Neizostavni deo su i dva SLI konektora kojih Nvidia nikako da se reši za razliku od AMD-a koji je odavno raskrstio sa ovom vezom kod multiGPU konfiguracije.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_025_s.jpg

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_026_s.jpg


Zadnji panel je prepun video izlaza. Tu su tri DisplayPort priključka, dva HDMI 2.0b i DVI bez podrške za analognu konekciju čak i preko D-Sub adaptera. Tu je i dodatni HDMI konektor na zadnjoj strani PCB-a koji omogućava dodatne opcije prilikom korišćenja VR sistema. Da bi to bilo moguće, Gigabyte je dodao neophodnu elektroniku da omogući karti dodatne video izlaze prilikom rada u VR režimu. Imajte u vidu da tada DVI konektor ne radi, ali je to mala cena za dva dodatna HDMI-a.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_027_s.jpg

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_028_s.jpg

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_007_s.jpg


Podsetimo se ukratko, GTX 1080 Ti nosi GP102 čip iz Nvidie baziran na Pascal arhitekturi. Reč je o čipu koji je bio rezervisan za profesionalne modele, a koji je naknadno sišao i među krajnje korisnike. Ovaj GPU je sačinjen od 12 milijardi tranzistora i izrađen u modernoj 16-nanometarskoj litografiji, a raspolaže sa 3584 CUDA jezgara, masivnim brojem ROP jedinica koji ima 88 i kao i sa 224 teksturne jedinice.

Gigabyte je "nasvirao" frekvencije koliko god je mogao to da učini, a da ne rizikuje RMA. Stoga je GPU podešen na nominalnih 1607 MHz, odnosno 1721 MHz Boost vrednosti. Takođe, memorija radi na impresivnih 11 GHz i ostvaruje malo ispod 500 GB/s protoka. Zbog konfiguracije od 352 bita, karta ima 11 GB GDDR5X memorije, a čipove je potpisala kompanija Micron.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_gpuz_default.gif

 

 

Pakovanje i propratna oprema

Kutija je u potpunosti identična onoj u kojoj nam je stigao GTX 1080 Aorus, što je poptuno za očekivati, jer se radi o veoma sličnim kartama iz iste serije. Ipak, postoji razlika u jednom ključnom detalju, a to je da se ovde ponosno nalazi istaknuto da je reč o "Xtreme Edition 11G" modelu koji je najbolji od svih u ponudi tajvanskog proizvođača.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_001_s.jpg

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_002_s.jpg


Zadnja strana nudi veliku količinu informacija, a ovom prilikom to posebno ima smisla, jer Gigabyte kod ovih modela zaista ima mnogo toga što bi mogao da istakne. U prvi plan su došla razna tehnološka rešenja kod novog kulera koja su istinski inovativna. Kao i nekoliko neophodnih mogućnosti vezanih za VR i RGB LED osvetljenje - trenutne trendove koji ne mogu da se izbegnu.

 gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_003_s.jpg


Propratna oprema je spartanska. Uputstvo i disk sa drajverima, odnosno sa softverom za podešavanje i overklok karte. Nema drugih dodataka, osim male nalepnice sa Aorus logoom koju možete da zalepite na kućište. Tu je i produžena garancija ukoliko se registrujete putem Gigabyte-ove zvanične Aorus stranice.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_005_s.jpg

Zagrevanje, buka, overklok

Kao što smo ranije rekli, kuler je impresivan u najmanju ruku i još kada smo testirali GTX 1080 Aorus smo zaključili da je ovaj hladnjak komotno sposoban da hladi i daleko veće i snažnije čipove. To se pokazalo i tačno u praksi, jer se čak ni masivni GP102 čip nije pokazao kao izazov za novi WindForce 3X kuler.

Novi WindForce 3X je zaista nešto posebno i veoma nas zanima da li će neko u skorije vreme uspeti da ponudi nešto bolje

Maksimalna temperatura je tokom testa iznosila svega 72 stepena Celzijusove skale i to bez bilo kakvog "throttlinga" GPU-a koji se stabilizovao na nekih 1860 MHz uz povremene spajkove do čitavih 2 GHz. Novi WindForce 3X je zaista nešto posebno i jako nas zanima da li će neko u skorije vreme uspeti da ponudi nešto bolje. Pritom, veliki ventilatori od 100 mm nisu morali da pređu brzinu od 1650 o/min da bi postigli ove rezultate, tako da je karta praktično nečujna u svim režimima rada karte. Do nekih 55 stepeni je to bukvalno, jer se ventilatori ne pokreću sve dok karta ne bude opterećena neko vreme, a veliki rashladni profil upija mnogo toplote pre nego što zatreba da se i ventilatori bace u akciju.


gigabyte_gtx1080ti_aorus_temp.png


Kako se radi o fabrički značajno overklokovanoj karti, nismo očekivali čuda na polju maksimalnog povećanja frekvencije. Ova logika se ispostavila kao tačna, jer se GPU zaustavio na nominalnih 1696 MHz, dok je memorija dostigla 1525 MHz odnosno efektivnih 12.2 GHz čime se memorijski protok povećava na čitavih 536.8 GB/s.

Mada, s obzirom da govorimo o karti sa monstruoznim GP102 čipom koji dostiže 2 GHz pri fabričkim podešavanjima i 11 GB GDDR5X memorije podešenih na 11 GHz, zaista ne vidimo neki preveliki razlog da imate želju da dodatno overklokujete kartu poput ove. Mi bismo radije uživali u tih 5% performansi manje uz neverovatno kultivisan rad.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_gpuz_oc.gif


 

3DMark, Unigine Heaven

Test konfiguracija:

CPU: Intel Core i7 4790K
Matična ploča: ASUS Z97 Deluxe NFC & WiFi
RAM: 2 x 8 GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2133 MHz
HDD: Crucial MX100 512 GB
Napajanje: Cooler Master V1200 Platinum
Drajveri: Nvidia ForceWare 381.89

 

Futuremark 3DMark ( GPU Score )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
0 6250 12500 18750 25000
Firestrike Extreme
Futuremark 3DMark ( GPU Score )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
0 30000 60000 90000 120000
Sky Diver
Unigine Heaven 4.0 ( Ultra, Extreme Tesselation )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
0 38 75 113 150
fps

Ashes of Singularity, Metro LL

 

Ashes of Singularity ( DX12, Crazy Preset )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
AMD Radeon RX 480 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
0 38 75 113 150
fps
Metro Last Light ( Very High, Max Tesselation )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
AMD Radeon RX 480 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
0 38 75 113 150
fps

Total War: Warhammer, Dragon Age: Origins

 

Dragon Age: Inquisition ( Ultra Preset )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
0 38 75 113 150
fps
Total War: Warhammer ( DirectX12, Ultra details, MLAA )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
0 33 65 98 130
fps
Hitman ( DX12, Max Settings )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
0 38 75 113 150
fps

Crysis 3, GTA V, Hitman

 

Crysis 3 ( Ultra Preset )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
0 38 75 113 150
fps
GTA V ( Very High )
1920x1080
2560x1440
Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G
Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
Gigabyte Radeon RX 580 Aorus XTR 8G
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus Radeon RX 580 DUAL 4G
Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB
Asus Radeon RX 480 Strix Gaming 8 GB
Asus Radeon RX 570 STRIX OC 4G
AMD Radeon RX 480 8 GB
Gigabyte Aorus GeForce GTX 1060 6G
Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
Asus GeForce GTX 1060 Strix Gaming 6 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
Asus Radeon RX 470 Strix Gaming 4 GB
GeForce GTX 780 Ti 3 GB
Gigabyte GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
Asus Radeon Strix RX 560 Gaming OC 4 GB
Asus GeForce GTX 1050 Gaming 2 GB
Asus GeForce GTX 1050 Expedition 2 GB
Asus Radeon RX 460 Gaming 4 GB
Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4 GB
Gainward GTX 960 Phantom 2 GB
0 38 75 113 150
fps

Utisci u radu, zaključak

Nakon testiranja možemo smo da kažemo da je Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G možda najbolja grafička karta koju smo ikada stavili u naš sistem. To ne kažemo olako, ali GP102 čip i kompletan dizajn GTX 1080 Ti karte je takav da može samo da vas ostavi bez teksta u svakom smislu. Uostalom, reč je o trenutno najbržoj "single-GPU" karti na planeti. Gigabyte se samo nadovezao na ovaj uspeh kvalitetnom izradom i fantastičnim kulerom koji odnosi titulu najboljeg sa kojim smo se do sada susreli.

gigabyte_gtx1080ti_aorus_extreme_001_s.jpg


Ovo je karta kakvu svako može samo da poželi, jer poseduje perfektnu kulturu rada, a pritom ispod haube krije dovoljno snage čak i za komforan 4K ili VR gejming. Sve što je potrebno da prihvatite je da će zauzeti tri slota na matičnoj ploči, ali smatramo da je to najmanje bitno za ovakav proizvod. 

Prednosti:

- Ekstremno tih rad
- Hibridno hlađenje
- Niske temperature
- Visok fabrički overklok
- Performanse
- Kvalitet izrade
- RGB osvetljenje

Nedostaci:

- Zauzima tri slota na ploči

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8G

Test: Asus Radeon RX 580 DUAL 4G

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209