Greška

Došlo je do greške.

Test: Gigabyte AC300W Aorus (Video)

07.12.2017 18:03 | 0 Hardver
Test: Gigabyte AC300W Aorus (Video)

Izgled kućišta je prilično atraktivan. Prednji panel sa elementima brušenog aluminijuma boje grafita, niklovanim lajsnama i osvetljenim Aorus logoom, daje mnogo lepši osećaj u stvarnosti nego što bi to mogli da zaključite na fotografijama.

Gigabyte AC300W Aorus - midi tower kućište

Jedno od prijatnijih iznenađenja tokom testiranja Gigabyte Aorus serije komponenti svakako je priredilo iznenađujuće dobro AC300W midi tower kućište. Sve do sada pojedinačno predstavljene Aorus komponente trebalo je spakovati u jedan skladan PC sistem. U tu svrhu Gigabyte je isporučio kompaktan midi tower koji dizajnerski prati čitavu liniju Aorus uređaja. Naravno, ovaj detalj se pre svega odnosi na prisutne RGB LED ukrasne detalje i simbole koji upotpunjuju kompletnu predstavu Gigabyte Aorus računara. Obzirom da se radi o modernom kućištu, nezaobilazni detalj je i prozirna bočna stranica koja je ovog puta izrađena od klirita, a ne od kaljenog stakla kako je to postao standard u višoj klasi gejming midi tower kućišta.
 
GigabyteAorusAC300W2mala.jpg
 
Neometan pogled na unutrašnjost Aorus računara je posebno istaknut mogućnošću vertikalne ugradnje grafičke karte. Time sistem postaje još atraktivniji i gotovo sigurno će ovaj detalj privući poglede znatiželjnika obzirom da dotični položaj grafičke karte nije tako uobičajen. 
 
 
Osim vizuelnog aspekta, Aorus AC300W potencira i funkcionalnu stranu koja se pre svega odnosi na praktičnu upotrebu tokom svakodnevnog korišćenja računara. U tom kontekstu pomaže velika i moderno opremljena konzola sa svim aktuelnim standardima priključaka za dodatke i periferne uređaje koja se smestila na prednjem, gornjem delu kućišta kako bi bila lako dostupna i ničim ometana u cilju što lakšeg povezivanja eksternih uređaja.
 GigabyteAorusAC300W5mala.jpg
 
Kako to današnji trendovi nalažu, atraktivno kućište se ne može ni zamisliti bez specijalnog tunela u kome je skriveno napajanje, a koje istovremeno služi za sklanjanje kablova iz vidokruga koji se pruža kroz prozirnu bočnu stranicu. Takođe, služi da prikrije poziciju klasičnih hard diskova i pratećih kablova za napajanje i prenos podataka. Na centralnom delu ovog tunela je još jednom istaknut Aorus logo čije je vizuelno prisustvo pojačano pratećim LED pozadinskim osveteljenjem.
 
GigabyteAorusAC300W6mala.jpg
 
Izgled kućišta je prilično atraktivan. Prednji panel sa elementima brušenog aluminijuma boje grafita, niklovanim lajsnama i osvetljenim Aorus logoom, daje mnogo lepši osećaj u stvarnosti nego što bi to mogli da zaključite na fotografijama. Bočnom stranom se iz prednjeg panela izvlači veliki mrežasti filter koji sprečava prodor prašine kroz bočne uvodnike za vazduh, obzirom da je prednji panel izrađen od čvrstog nepropusnog materijala. U pitanju je zgodan i vrlo domišljat detalj obzirom da većina sličnih kućišta zahteva skidanje prednje maske da bi se očistio filter za prašinu. Inače, na prednjoj strani je fabrički montiran jedan 120mm ventilator koji uvodi svež vazduh u unutrašnjost kućišta.
 
GigabyteAorusAC300W8mala.jpg
 
 

Test: Gigabyte ATC700 Aorus (Video)

Test: NZXT H700i

10203
10205
10206
10207
10208
10209