Greška

Došlo je do greške.

Test: Epson EB-X6

16.01.2009 13:58 | 0 Multimedija
Test: Epson EB-X6

LCD projektori nisu više privilegija poslovnih korisnika sa dubokim džepom, već su sve pristupačnijim cenama postali i deo našeg okruženja. Uporedo sa njihovom profesionalnom upotrebom koriste se i za multimedijalnu zabavu, jer se doživljaj ispred ekrana veličine dijagonale 300 inča (oko 7,5 metara), može jedino porediti sa onim u bioskopu. Gledanje filmova, TV-a, fotografija ili igranje video igara je daleko upečatljivije na velikom e

Test: Epson EB-X6

 
Vladimir Miladinović


EPSON EB-X6

LCD projektori nisu više privilegija poslovnih korisnika sa dubokim džepom, već su sve pristupačnijim cenama postali i deo našeg okruženja. Uporedo sa njihovom profesionalnom upotrebom koriste se i za multimedijalnu zabavu, jer se doživljaj ispred ekrana veličine dijagonale 300 inča (oko 7,5 metara), može jedino porediti sa onim u bioskopu. Gledanje filmova, TV-a, fotografija ili igranje video igara je daleko upečatljivije na velikom ekranu. Iako su i cene LCD televizora na našem tržištu dostigle pristupačan nivo, univerzalnost i mobilnost, uz prikaz slike sa tako velikom dijagonalom i povoljnom cenom je još uvek na strani projektora. S druge strane, radni vek lampi je sve duži, pa su i modeli projektora ekonomske klase obezbeđeni sa preko 3000 sati rada, što je više od godinu dana prosečnog rada lampe od 8h dnevno.

 

Epson je u svetu LCD projektora dugo godina u samom vrhu. Svojim kvalitetom ali i cenovnom politikom uspeo je da se tržištu nametne kao brend koji ne pravi profesionalne propuste. Pažljivo osluškujući potrebe sve zahtevnijih korisnika, Epson je svoje nove modele projektora prilagodio svačijem ukusu ali i platežnoj moći kupaca. Tako se u paleti Epsonovih projektora mogu naći i Full HD modeli koje smo imali prilike da testiramo, ali i modeli namenjeni prosečnim korisnicima kojima je cena uređaja jedna od bitnijih karakteristika.Pod lupom bench-test ekipe ovoga puta se našao Epsonov model LCD projektora EB-X6, koji nam je zapao za oko pre svega popularnom cenom, ali i odličnim karakteristikama koje ćemo detaljno proveriti u praksi. Težine prosečnog laptopa, sa količinom svetla od punih 2200 ANSI lumena i XGA rezolucijom, uz radni vek lampe od odličnih 4000 sati i cenom od oko 560 evra sa PDV-om, obećava široku primenu, kako u poslovnom tako i u zabavnom okruženju. Kako se EB-X6 pokazao u praktičnom radu, videćete u nastavku teksta.

Test: BenQ MP723

Test: Samsung SP-P400B

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309