Greška

Došlo je do greške.

Test: Epson EB-1795F (Video)

14.08.2017 08:34 | 5 Multimedija
Test: Epson EB-1795F (Video)

Konstantno povećavanje dijagonala modernih televizora, kao i drastični pad cena istih u poslednjih nekoliko godina, gotovo su u potpunosti potisnuli jeftine projektore sa tržišta. Međutim, ovo uopšte i nije toliko loše, jer je dalo slobodu proizvođačima projektora da kreiraju inovativnije uređaje koji, poput primerka koji smo testirali, imaju vrlo jasnu namenu sa funkcijama koje su specifično podešene za maksimalnu efikasnost.

Epson EB-1795F

Vladimir Pejić

Epsonov EB-1795F se tako deklariše kao ultraprenosni poslovni projektor sa 3LCD tehnologijom prikaza i FullHD rezolucijom. U redakciju Benchmarka je stigao u prilično kompaktnoj torbici, zajedno sa svim potrebnim kablovima, što nas je u prvom momentu navelo da pomislimo da je reč o nekoj LED osvetljenoj varijanti projektora. Međutim naprotiv, Epson EB-1795F je standardni "lampaš" kojeg krase zaista impresivne dimenzije. Sa masom od samo 1.8kg i debljnom od svega 4.4cm ovaj projektor u potpunosti opravdava svoju "ultraportable" kategorizaciju.


 


Kada ga uzmete u ruke do izražaja dodatno dolazi kvalitet izrade i završne obrade, po kojima je Epson tradicionalno poznat. Gornji panel ukrašen je belom, teksturiranom plastikom visokog kvaliteta dok je ostatak projektora izveden u crnoj mat varijanti, i ovakva kombinacija deluje vrlo elegantno pogotovo zbog visokog kvaliteta korišćenih materijala. Mali detalji poput slajdera koji štiti sočivo kada projektor ne koristite, ili npr. filtera za prašinu koje možete lako skinuti i očistiti kao i centralne "nožice" koja sa neverovatnom lakoćom podešava nagib dodatni su dokazi da Epson itekako vodi računa o praktičnoj upotrebi i visokoj funkcionalnosti.


 epson_ep_1795f_10_s.jpg


Na donjem delu projektora mogu se pronaći čak i mesta za montažu plafonskog nosača, što možda na prvi pogled deluje pomalo suvišno, ali je dodatak koji svakako pozdravljamo.


 epson_ep_1795f_9_s.jpg


Glavna karakteristika ovog modela projektora je naravno njegov 3LCD senzor sa 1920x1080 rezolucijom prikaza, koji koristi kvalitetnu živinu lampu deklarisanu na maksimalnih 3200 ANSI Lumena osvetljenja. Ono što je kod ovog podatka važno je da projektor ostvaruje po 3200 Lumena na pojedinačnim R, G, B “kanalima”, što je potpuno drugačije od merenja ovih vrednosti na DLP projektorima gde bi ova finalna cifra predstavljala zbir svakog od pojedinačnih kanala.


epson_ep_1795f_4_s.jpg

To znači da će projektovana slika biti mnogo zasićenija po pitanju prikaza boja, ali i jasno vidljiva čak i kada nema uslova da prostorija bude zamračena. Pored ovih prednosti treba naravno pomenuti i neke prilično uobičajene mane ove tehnologije, a to su zagrevanje u radu kao i "kratak" životni vek. Dok konkurentno LED rešenje nudi oko 30.000 sati na maksimalnom osvetljenju, živina lampa može da vam ponudi tek 4.000 sati. Kod EB-1795F možete takođe koristiti i štedljivi režim rada, koji će životni vek produžiti na čak 7.000 sati što je za svaku pohvalu.


 epson_ep_1795f_15_s.jpg

bokain Neregistrovan korisnik
Pre par godina odlucimo da kupimo jos jedan ( drugi u kuci ) TV. Kako sam uvek zeleo da imam projektor, iskoristio sam momenat i uz mnogo ubedjivanja lepse polovine, uspeo sam da je odobrovoljim. To je bio "potez veka" jer je stvarno uzivanje pogledati dobar film, utakmicu, odigrati igricu. Jednostavno, gledanje filmova je dobilo totalno drugu, bolju dimenziju i stvarno je pravo uzivanje. O epsonu necu trositi reci jer se radi o veoma kvalitetnom brendu ( ipak su to Japanci ) i koji je kod mene na lestvici daleko ispred ostalih proizvodjaca.
vladimirdowla Član postova: 3150
To je zato što i nije moj glas, voice over-e i dalje radi kolega Filip. Edit takođe nije moj, kao kod mene na kanalu što je bilo.
Tefterilo Član postova: 313
Prijatno sam se iznenadio kada sam video da je on počeo da radi za Benchmark ali iz nekog razloga ne mogu da povežem njegov glas sa Benchmark videa sa njegovim ranijim videima.
vladimirdowla Član postova: 3150
Ovih pola meseca zasad je bilo brutalno po pitanju uređaja, tek su dva puštena a biće ih još min. šest
ivanbass1 Član postova: 3925
Sve vise i vise review-a od strane Vladimira za Benchmark.
Samo napred [emoji4]

Test: Epson 3LCD Full HD Projektor EB-U32

10304
10305
10306
10307
10308
10309