Greška

Došlo je do greške.

Test: Dell UltraSharp UP2414Q 4K UltraHD

29.03.2014 10:11 | 1 Multimedija

Dizajn, konekcije

Ukoliko ste već čitali ovaj deo testa UP3214Q modela, ponovo skrećemo pažnju da su sadržina kutije, dizajn, konekcija i ergonomija potpuno identični kod UP2414Q monitora - samo u manjem "pakovanju", a pod tim mislimo i na kutiiju i na sam monitor. Što se sadržine tiče, unutra zatičemo naponski kabl, DisplayPort na Mini-DisplayPort kabl, USB hub kabl, poklopac za deo sa konekcijama, a tu je i dokumentacija kao što je vodič za brzi početak, vodič sa informacijama i CD sa drajverima i uputstvima u elektronskom obliku.

Izgled monitora ne odstupa drastično od prethodnih modela ove kompanije. Trake oko ekrana su crne boje, a kao i obično koristi se mat plastika. Sa prednje imamo samo srebrni Dell logo, u ćošku okruglo power dugme i iznad njega pet senzora na dodir. Dugme za uključivanje svetli belom bojom, senzori takođe, mada lampica glavnog meni dugmeta se pali tek kada prinesete prst na razdaljinu od par santimetara u toj oblasti, jer poseduje senzor blizine. Nakon klika na meni uključuju se i lampice ostalih senzora.

Maska monitora, tačnije njegovi bokovi okruženi su srebrnom plastikom koja se vidi i kada monitor posmatrate direktno sa prednje strane, a na levom boku tu je i čitač SD kartica. Pozadina je kao i prednja strana izrađena od mat crne plastike, a nazad je smešten još jedan Dell logo, ovoga puta u sivom krugu. Postolje se izuzetno lako spaja sa ekranom - dovoljno je kvadratni deo sa metalnim žabicama prisloniti u odgovarajući prostor i otvore sa zadnje strane, nakon čega se čuje "klik" koji govori da je postolje leglo na svoje mesto. Baza postolja je kvadratnog oblika i izrađena je od aluminijuma, a isti materijal je korišćen i za rotirajući vrat postolja. Smatramo da monitor ima premium izgled i da je svakako u skladu sa svojom cenom.

Na vratu postolja nalazi se rupa kroz koju se provlače kablovi, kako bi oni bili uredniji i grupisani na jedno mesto. Postolje nudi jako dobru ergonomiju, jer poseduje sve moguće opcije promene uglova i visine. Ekran se može spustiti na samo 4cm od površine stola, ili podići čak do 18cm. Ekran se rotirati u jednu ili drugu stranu, kao i unapred ili unazad, a tu je i postavljanje ekrana u vertikalni položaj, takozvani pivot režim. Poseduje VESA kompatibilnost, tako da ekran možete montirati i na zidni nosač. 

Od konekcija na raspolaganju su:

- DisplayPort
- Mini DisplayPort
- HDMI 1.4
- USB hub priključak
- 3 x USB 3.0 portaEvo još malo fotografija mogućnosti ergonomije monitora:
 

 

veseli_kacamak Član postova: 20
Wau

Test: Dell UltraSharp UP3214Q 4K UltraHD

Editorijal: Tehnologije i tipovi LCD panela

10304
10305
10306
10307
10308
10309