Greška

Došlo je do greške.

Test: D-Link DIR-605L Cloud Router

18.07.2012 13:24 | 1 Hardver
Test: D-Link DIR-605L Cloud Router

Danas je Cloud definitivno jedan od glavnih "buzzword"-ova, pa ni D-Link nije ostao imun na potrebu da ga na neki način uključi u što više svojih uređaja. Posle podizanja IP kamera u mydlink oblak, red je došao i na rutere, a model DIR-605L je prvi D-Link uređaj iz "Cloud Router" serije koji je stigao do nas na test. Osim cele Cloud priče, ovo je ruter ekonomske klase, ali sa karakteristikama koje ipak nisu za potcenjivanje i uključuju podr&sc

Test: D-Link DIR-605L Cloud Router


Bojan Dančuo

Test: D-Link DIR-605L Cloud Router

D-Link je jedna od vodećih kompanija u svetu mrežnih uređaja, gde inače vlada prilično jaka konkurencija. Ovo neizbežno vuče za sobom potrebu za stalnom inovacijom i izbacivanjem novih modela koji donose više funkcija po istoj ili nižoj ceni u odnosu na uređaje prethodne generacije. Kako je osnovna tehnologija neophodna za konstruisanje rutera u potpunosti sazrela, bazični modeli raznih proizvođača se sve manje i manje razlikuju, pa je neophodno ponuditi nešto što je više od samog dizajna uređaja ili poneke nove funkcije u softveru. Ovde na scenu stupa onaj Cloud deo koji smo već pomenuli u uvodnom delu teksta, tj. konkretno mydlink servis koji D-Link od skoro vezuje za svoje uređaje i nudi korisnicima kao dodatnu mogućnost.
 


 

Sa mydlink servisom smo se već susreli kada smo testirali novije D-Link IP kamere, ali je DIR-605L prvi ruter koji ga podržava.
 


 

Suština mydlink-a je da pored osnovih funkcija uređaja, korisnicima omogući veoma jednostavnu kontrolu uređaja preko Interneta i to iz web pretraživača ili preko mobilne aplikacije koja postoji u verziji za Android i iOS operativne sisteme. Tako možete u bilo kom trenutku da vidite da li vaša kućna mreža radi, da proverite trenutni protok, koji su sve klijenti povezani na ruter (kao i da eventualno nekome od njih zabranite dalji pristup), kao i koji su poslendnji web sajtovi kojima je pristupano iz lokalne mreže (ovo je korisno za kontrolu dece npr.).
 


 

Naravno, cela ta ujdurma oko mydlink-a ne bi imala smisla ako ruter ne ispunjava svoju osnovnu funkciju kako treba. Srećom, D-Link je tu standardno dobar, pa ovaj ruterčić podržava 802.11n wireless brzine do 300 Mbps i ima sasvim pristojan spisak funkcija podržanih softverom. Šteta je što LAN switch nije gigabitni već samo sto-megabitni, ali to ipak ne treba da iznenađuje u cenovnoj kategoriji u koju DIR-605L spada.

Ispod možete videti specifikacije, a na sledećoj strani ćemo se detaljnije pozabaviti hardverom rutera.
 


 

Vlada Neregistrovan korisnik
Hvala na recenziji.

Test: ASUS DSL-N10E i DSL-N12E

Test: D-Link DCS-942L

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209