Greška

Došlo je do greške.

Test: D-Link DIR-506L Pocket Cloud Router

28.04.2013 22:14 | 0 Hardver
Test: D-Link DIR-506L Pocket Cloud Router

Već smo imali prilike da se susretnemo sa D-Link-ovim konceptom "rutera za poneti" u vidu DIR-505 uređaja, a sada DIR-506L podiže taj koncept na sledeći nivo i nameće se kao vrlo interesantno rešenje za poslovne korisnike ili one koji prosto često putuju. DIR-506L može biti ruter, access point, repeater i hotspot, a omogućava vam i da delite multimediju u lokalnoj WiFi mreži preko USB konektora ili da dopunite mobilni telefon preko njega. Mal

Test: D-Link DIR-506L Pocket Cloud Router

Bojan Dančuo

D-Link DIR-506L Pocket Cloud Router

Kao što smo već imali prilike da vidimo kod DIR-505 modela, D-Link je odlučio da ponudi proizvode namenjene pomalo zapostavljenoj klasi uređaja - nazovimo je "putni ruteri". Kako u modernom svetu uvek imamo potrebu da povežemo sve naše gedžete sa Internetom i među sobom, normalno je da ćemo to očekivati i kada se nađemo u nekom hotelu. Kako je još uvek vrlo česta situacija da nas u hotelskoj sobi sačeka samo LAN kabl ili WiFi koji nije ni dovoljno bezbedan, niti konfigurisan za razmenu podataka između povezanih uređaja, posedovanje sopstvenog rutera bi umnogome olakšalo stvari. Tu na scenu stupa DIR-506L.
 


 

Umerenih dimenzija, sa svim mogućnostima koje očekujemo od kućnog rutera, DIR-506L je odličan saputnik bilo kog tehnofila ili poslovnog čoveka. Osim toga što može da radi kao klasičan WiFi ruter ili access point, DIR-506L ima i sasvim funkcionalne repeater i hotspot modove.
 


 

Osim toga što predstavlja četiri uređaja u jednom, DIR-605L ima i mogućnost deljenja multimedije koja se nalazi na USB drajvu sa uređajima u mreži. Postoje iOS i Android aplikacije za lako podešavanje rutera i pristup multimediji, a po specifikacijama ruter podržava i korišćenjenje 3G modema u USB portu, što dodatno povećava fleksibilnost i omogućava vam pristup Internetu čak i ako nemate klasičnu WAN ili WiFi konekciju. USB se takođe može koristiti za dopunjavanje vaših mobilnih telefona, čak i ako ruter nije povezan u struju, zahvaljujući integrisanoj bateriji od 1700 mAh.
 


Mobilna aplikacija može da sa povezanog USB drajva (kapaciteta do 500 GB) otvori sve standardne vrste slika, muzike, video fajlova i dokumenata.
 


 

Ispod možete videti specifikacije, a na sledećoj strani ćemo se detaljnije pozabaviti izgledom uređaja.
 


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: D-Link DIR-626L Cloud Router

Test: D-Link DIR-865L i DWA-182

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209